Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za wprowadzeniem premii za ZG?

Głosujących
55. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, chcę taką premię za ZG.

44 80.00%
  • Nie, nie chcę takiej premii za ZG.

11 20.00%
  • Nie umiem się zdecydować.

0 0%
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Wpływ zadań gildii na premie w dropie z przygód.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Ale myślę, że zaczynamy temat od złej strony. Moim zdaniem -skromnym wszakże- przede wszystkim zacznijmy od tego, że generalnie licznik gildii jest zły. Dlatego że pokazuje ile osób jest w gildii bez znaczenia czy to aktywni gracze czy też martwe dusze i to w wielu przypadkach jara liderów. Nie premiuje w żaden sposób tych gildii, które rzeczywiście żyją. Tyle że czasem może być 100 a aktywnych 30tu graczy. I tu bardziej moja sugestia żeby licznik uwzględniał tylko graczy aktywnych. Modyfikując to możemy dopiero myśleć o premiowaniu tych gildii które rzeczywiście mają graczy aktywnych a nie tylko martwe dusze.

Odkrywca Awatar Rosadamascena
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez FeneShu Zobacz posta
    a kto jest pokrzywdzony?

Nie jest to faworyzowanie dużych gildii jak sam zaznaczyłem:

oznacza to że zmienną Ilość_graczy_w_gildii można usunąć i dać inną/inne zmienne (można również stworzyć zdecydowanie bardziej rozbudowany wzór) również Ty możesz to zrobić. Dałem tylko pomysł. Który trzeba rozwinąć przystosować do gry. Rozpatrujemy pomysł "Wpływ zadań gildii na premie w dropie z przygód.".
    Rozbudowałabym ale matma to raczej moja słaba strona, informatyka też kuleje Chodzi mi tylko o to, żeby nagradzać realnie aktywnych, niezależnie od wielkości gildii. Osobiście proponuję by "maszynka licząca" uwzględniała to ile ZG ktoś wykona oraz to jaki % graczy w danej gildii jest aktywny. Rozpisanie tego we wzorze muszę zostawić mądrzejszym ode mnie

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Faktycznie liczenie ilość osób w gildii nie jest dobrym pomysłem, nawet jeśli chcemy premiować duże gildie, to powinno zliczać liczbę aktywnych graczy, bo może być gildia 100 osobowa, z czego 90 graczy jest nieaktywnych. Biorąc pod uwagę że już teraz zyski z zadań zależą od rozmiaru gildii to można spokojnie z tej zmiennej zrezygnować i ograniczyć się do wykonalności, natomiast 14% za wszystkie zadania to trochę mało, tym bardziej że w największych gildiach często dostaje się zadanie zrób przygodę lub zrób dwie przygody. Za wszystkie zadania powinno to być raczej 30%, wtedy jest to warte przyłożenia się do zadań gildii.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Piwonia Zobacz posta
    Faktycznie liczenie ilość osób w gildii nie jest dobrym pomysłem, nawet jeśli chcemy premiować duże gildie, to powinno zliczać liczbę aktywnych graczy, bo może być gildia 100 osobowa, z czego 90 graczy jest nieaktywnych. Biorąc pod uwagę że już teraz zyski z zadań zależą od rozmiaru gildii to można spokojnie z tej zmiennej zrezygnować i ograniczyć się do wykonalności, natomiast 14% za wszystkie zadania to trochę mało, tym bardziej że w największych gildiach często dostaje się zadanie zrób przygodę lub zrób dwie przygody. Za wszystkie zadania powinno to być raczej 30%, wtedy jest to warte przyłożenia się do zadań gildii.
    Premie nie jest do nagród z ZG tylko za ZG do dropu w przygodach:P

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez FeneShu Zobacz posta
    Premie nie jest do nagród z ZG tylko za ZG do dropu w przygodach:P
    Czy ja napisałam coś innego?

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Czy ja napisałam coś innego?
    Wg. mnie tak:

(...). Biorąc pod uwagę że już teraz zyski z zadań zależą od rozmiaru gildii to można spokojnie z tej zmiennej zrezygnować i ograniczyć się do wykonalności, natomiast 14% za wszystkie zadania to trochę mało, tym bardziej że w największych gildiach często dostaje się zadanie zrób przygodę lub zrób dwie przygody. Za wszystkie zadania powinno to być raczej 30%, wtedy jest to warte przyłożenia się do zadań gildii.
    Po tych słowach rozumiem że chcesz 30% do ZG.

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Źle rozumiesz.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Źle rozumiesz.
    No może i tak
    Jednak wydaję mi się że zależność od ilości aktywnych graczy też jest zła bo bo sytuacja: Gildia 1 osobowa czy tam 10 osobowa i wszystkie aktywne zgrane to robią ZG szybko a jak jest duża gracze są też słabsi to masz coopa jakiegoś pomoc itd. W takiej sytuacji to ja mogę powiedzieć że duże Gildie są pokrzywdzone. Projektanci gry przewidzieli 100 w niej więc... Jakaś zmienna zależna od ilości wg mnie powinna być potem może ilość aktywnych graczy i jakaś średnia warzona z tego.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowy Świat
    Pomysł który jedynie właściwie i logicznie potrafi ogarnąć jego autor jest pomysłem... no zgadniecie jakim?
    Społeczność graczy nie dorosła chyba do takich ''trudnych'' wzorów matematycznych, a efekt którym dzięki temu ma być promowanie gildii wielkich kosztem małych lub średnich jest kolejnym dziwolągiem moim zdaniem.
    (nie żebym coś miał do małych ale lubię większe)
    Nie to bym miał coś przeciwko większym ale wolę te średnie lub mniejsze
    I wolałbym by nie przeciążać genialnych programistów z BB kolejnymi zadaniami, bo nie naprawią zarządzania gildią w tym roku - więc nie ma co planować modernizowania czegoś co w tej chwili NIE działa dobrze.

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    NIE. Nie mieszajmy dropów z gildiami..
    CENOWA DEMOLKA
    Najtaniej - tylko u Polka!

Zgarnij już teraz najlepsze oferty -> waga Polk

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów