Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za wprowadzeniem premii za ZG?

Głosujących
55. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, chcę taką premię za ZG.

44 80.00%
  • Nie, nie chcę takiej premii za ZG.

11 20.00%
  • Nie umiem się zdecydować.

0 0%
Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Wpływ zadań gildii na premie w dropie z przygód.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    mam premię i jeszcze dodam też, że bufuje swoje budynki. każdy może kupić sobie premkę za gwiezdne, albo klejki które dostajesz co tydzień lub można je też kupić za gwiezdne. zadania gildii mają już swój target > market gildii >

uderz z taką ankietą w miejsce, w którym mogą coś z tym zrobić czyli na testowy / tam może zerkną poważniej na Twój pomysł

powodzenia

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Pomysł ciekawy, jestem za.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Mnie się pomysł podoba. Byłaby to dodatkowa motywacja do robienia zadań gildii. Jeśli ktoś mówi, że mu to niepotrzebne, bo jest dobrze tak jak jest, to chyba też nie pogniewa się jak mu od czasu do czasu przy swoim obecnym tempie gry wpadnie jakiś bonus

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    jak dla mnie to niewypał , tworzenie dużych (ale martwych ) gildii po to by mieć lepszy bonus. Fakty będą takie ze w 100 osobowej będzie tylko 30 osób aktywnych co będą musiały zrobić zg i zadanie będzie spadać tak czy siak a to będzie już niesprawiedliwe dla gildii 65 osobowej gdzie jest 50 aktywnych osób (a wymógł 42 osoby do zaliczenia zg ) wiec bonusy za zg tak ale na innych warunkach np podsumowanie miesiąca 10 zg w miesiacu i masz 10 % ekstra mg 15 to 15 % itd ( ale co ja moge )) tu bb rozdaje karty :P

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Mnie się pomysł podoba. Byłaby to dodatkowa motywacja do robienia zadań gildii. Jeśli ktoś mówi, że mu to niepotrzebne, bo jest dobrze tak jak jest, to chyba też nie pogniewa się jak mu od czasu do czasu przy swoim obecnym tempie gry wpadnie jakiś bonus .
    Jestem za jak koleżanka Iwonko pozdrawiam )

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez malboro100 Zobacz posta
    jak dla mnie to niewypał , tworzenie dużych (ale martwych ) gildii po to by mieć lepszy bonus. Fakty będą takie ze w 100 osobowej będzie tylko 30 osób aktywnych co będą musiały zrobić zg i zadanie będzie spadać tak czy siak a to będzie już niesprawiedliwe dla gildii 65 osobowej gdzie jest 50 aktywnych osób (a wymógł 42 osoby do zaliczenia zg ) wiec bonusy za zg tak ale na innych warunkach np podsumowanie miesiąca 10 zg w miesiacu i masz 10 % ekstra mg 15 to 15 % itd ( ale co ja moge )) tu bb rozdaje karty :P
    wg mnie złe że 1 wykonane ZG to aż 1% w ciągu miesiąca może być AŻ 30% za dużo zdecydowanie. Wg. mnie max 10% żeby było to ma być dodatek do Gildii i do MG ma zmotywować do robienia szybciej ZG i pomocy słabszym w Gildii (np przez oddanie lotki w CR do zadania) z miesiąca na miesiąc mniej dynamiczne by było to a z tygopdnia na tydzień zdecydowanie bardziej i inni gracze by mogli mieć większy bonus niż mieli w poprzednim tygodniu a tak aż miesiąc muszą czekać.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Hej Jestem za, każde bonusowanie osób które sie starają i są aktywne popieram.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    aaaa mi to lottooo

Odkrywca Awatar Rosadamascena
    Serwer
    Złota Góra
    Jestem za ale z pewnym zastrzeżeniem. Niech to nie będzie aż tak zależne od liczebności gildii, lepszy byłby inny przelicznik. Nie każdy lubi kolosy, wielu woli gildie 25-40 osobowe, niektórzy preferują te, gdzie jest poniżej 20 osób. Czemu mają być pokrzywdzeni?

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Rosadamascena Zobacz posta
    Jestem za ale z pewnym zastrzeżeniem. Niech to nie będzie aż tak zależne od liczebności gildii, lepszy byłby inny przelicznik. Nie każdy lubi kolosy, wielu woli gildie 25-40 osobowe, niektórzy preferują te, gdzie jest poniżej 20 osób. Czemu mają być pokrzywdzeni?
    a kto jest pokrzywdzony?

Nie jest to faworyzowanie dużych gildii jak sam zaznaczyłem:

Cytat Zamieszczone przez FeneShu Zobacz posta

prosty wzór który oczywiście można rozbudować o inne czynniki i go zmodyfikować żeby otrzymać konkretny wynik końcowy w chwili obecnej premia by wynosiła od 0% do 14%:

[(Ilość_graczy_w_gildii)*(Ilość_wykonanych_zada ń)]/50
    oznacza to że zmienną Ilość_graczy_w_gildii można usunąć i dać inną/inne zmienne (można również stworzyć zdecydowanie bardziej rozbudowany wzór) również Ty możesz to zrobić. Dałem tylko pomysł. Który trzeba rozwinąć przystosować do gry. Rozpatrujemy pomysł "Wpływ zadań gildii na premie w dropie z przygód.".

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów