Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za wprowadzeniem premii za ZG?

Głosujących
55. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, chcę taką premię za ZG.

44 80.00%
  • Nie, nie chcę takiej premii za ZG.

11 20.00%
  • Nie umiem się zdecydować.

0 0%
Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: Wpływ zadań gildii na premie w dropie z przygód.

Odkrywca Awatar Rosadamascena
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez FeneShu Zobacz posta
    Jednak wydaję mi się że zależność od ilości aktywnych graczy też jest zła bo bo sytuacja: Gildia 1 osobowa czy tam 10 osobowa i wszystkie aktywne zgrane to robią ZG szybko a jak jest duża gracze są też słabsi to masz coopa jakiegoś pomoc itd. W takiej sytuacji to ja mogę powiedzieć że duże Gildie są pokrzywdzone. Projektanci gry przewidzieli 100 w niej więc... Jakaś zmienna zależna od ilości wg mnie powinna być potem może ilość aktywnych graczy i jakaś średnia warzona z tego.
    Wiesz, teoretycznie lider dużej gildii zawsze może wywalić konta-widma, a na ich miejsce przyjąć aktywnych lub po prostu zejść ze 100 osób do 85 pozostawiając tylko aktywnych. I biorąc pod uwagę odsetek aktywnych graczy statystyka już podskoczy. A małą gildię nie każdy chce rozbudować. Co do 1-osobówek - z tego co pamiętam, takie gildie wcale nie mają ZG, to zaczyna się chyba od 10 osób (nie wiem czy ogółem czy aktywnych). I uwierz mi, te małe też nie zawsze są zgrane Z drugiej strony w dużej i aktywnej gildii łatwiej chyba o pomoc zatem nie powinno być problemu nawet z 2 przygodami w ZG.

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez FeneShu Zobacz posta
    No może i tak
    Jednak wydaję mi się że zależność od ilości aktywnych graczy też jest zła bo bo sytuacja: Gildia 1 osobowa czy tam 10 osobowa i wszystkie aktywne zgrane to robią ZG szybko a jak jest duża gracze są też słabsi to masz coopa jakiegoś pomoc itd. W takiej sytuacji to ja mogę powiedzieć że duże Gildie są pokrzywdzone. Projektanci gry przewidzieli 100 w niej więc... Jakaś zmienna zależna od ilości wg mnie powinna być potem może ilość aktywnych graczy i jakaś średnia warzona z tego.
    Ale dlaczego tak samo miałaby być liczona gildia gdzie jest 100 aktywnych graczy i taka gdzie jest 50 aktywnych, a kolejne 50 to konta widma?

Odkrywca Awatar Rosadamascena
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Piwonia Zobacz posta
    Ale dlaczego tak samo miałaby być liczona gildia gdzie jest 100 aktywnych graczy i taka gdzie jest 50 aktywnych, a kolejne 50 to konta widma?
    Hmm... Może kolega FeneShu jest w takim kolosie gdzie jest 20% aktywnych graczy?

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Mam jeszcze inny pomysł, niech premia będzie wyższa im wyższy jest procent aktywnych graczy, może zakończy się wtedy trzymanie martwych dusz.

Moderator Forum Awatar Uranos_old
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 08.11.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
    MOD_Uranos

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4

Uprawnienia umieszczania postów