Szkoda, że nie mają cywilnej odwagi aby przeprosić na stronie za problemy techniczne z logowaniem. Chciałem wydać kasę na klej ale skutecznie mnie z tego wyleczyli.
Szkoda, że nie mają cywilnej odwagi aby przeprosić na stronie za problemy techniczne z logowaniem. Chciałem wydać kasę na klej ale skutecznie mnie z tego wyleczyli.
Miałem podobne problemy jak poprzednicy od 18.00 nie można było się zalogować, to jakaś żenada może ktoś z BB zabrał by głos w tej sprawie, jakieś słowa wyjaśnień w tej sprawie, kolejny raz pokazują nam gdzie nasze miejsce, mamy tylko kupować klejnoty i nic nie chcieć... tak wygląda szacunek dla graczy "Panowie" z BB???
Bonus 200% a znaczna wiekszosc graczy nie mogla nawet sie zalogowacprzepadly premki dropy, premium...
Dzial reklamacj w sprawie kupna kleju bedzie mial co robic choc czas i nerwy straca gracze..
Zamiast zmian xxl mamy problemy xxl![]()
Za coś takiego to w ubi poleca głowy, przecież to ogromne straty dla firmy jeżeli połowa ludzi chcących kupić klej tego nie zrobiła. Napewno powtórzą promo 200%, jeżeli nie to godzą w swoje interesy, a nie graczy.
Wczoraj niestety zalogować się nie udało. Brawo BB, jak tylko znowu gra więcej ludzi pojawiają się stare problemy.
wczoraj od 22 do 23 nie mogłem się zalogować
"Everybody lies"
To było do przewidzenia ze serwer "wykraczy sie" dużo ludzi nagle wróciło do gry plus up-date gry i efekt był jaki był. Aż dziw że prawie tydzień czasu mineło i dopiero raz się kuku zrobiło
Witam,
obecnie żadne problemy nie powinny występować. Jeśli jest inaczej, proszę napisać do Supportu, najlepiej bezpośrednio na adres: account.support@thesettlersonline.pl
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Potwierdzam teraz problemy z logowaniem nie występują, ale występowały wczoraj od 18-24 podczas trwania promocji 200% na klejnoty. W efekcie setki graczy nie skorzystały z promocji i firma Ubisoft Entertainment naraziła się na straty finansowe.