Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za dodatkową konserwacją w tym tygodniu

Głosujących
64. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Zdecydowanie tak, przeczekam brak gry nawet kilka godzin

30 46.88%
  • Nie

28 43.75%
  • Obojetne, i tak nie mam czasu na te grę

6 9.38%
Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 74

Wątek: Rozszerzenie XXL jeszcze w tym tygodniu

Początkujący Generał Awatar Tornados
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Idho Zobacz posta
    @Torni

omg bo uznam, że z tylko siedzisz na forum a nie na grze o_O Zdajesz sobie sprawę, że krawca robi się "tydzień" , logujesz na 10min. puszczasz z 3-4 ataki i finito, dopiero jak masz zamiar odpalać premium to w krawcu masz tak naprawdę 1-3 ataki, i naprawdę dłużej to szukasz kogoś na wymianę niż kończysz. Co do AZ to bardzo szybka przygoda, dodatkowo masz dwie wersje bez bloków i z blokami. Wersja z blokami oszczędza trochę wojska, ale traci się te 30min na wolnych generałów. Oczywiście nie zakładam, bo nie wiem jak inni ja nie siedzę i nie patrze przez 30min ile idzie generał. Jednak jak już wojsko ląduje to tak naprawdę masz mało stref i mapa przygody nie jest aż taka duża jak inne, więc ataki dość szybko idą. Dodatkowo nie trzeba czekać między sekwencjami, więc można puścić jedną sekwencję i zając się czymś. Tak naprawdę na mapie przygody może siedzimy z 10min.

Czyli 6x10min + ~20-30min krawca , no chyba że mamy ustalony skład wcześniej to z 10min.
    10 minut? Ale musimy zagladac co jakis czas wiec wychodzi ci co najmniej godzina na 1 atak + 30 minut na krawca
    Czyli w ciagu tych powiedzmy 8h musisz zagladnac jakies 4x na 1 atak + raz na krawca
    Nie kazdy siedzi przed kompem po kilka h dziennie zeby sobie puszczac ataki
    Ja osobiscie wchodze na jakies 3h ale nie tylko na tso ;p
    Po tym czasie mam juz dosc

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Źle liczysz. AZ to nie Powrót, gdzie trzeba pilnować i zamknąć grę w odpowiednim momencie, ani to nie są bloki gdzie trzeba wysłać generała w odpowiednim miejscu, więc nie masz potrzeby monitorowania. Realnie siedzenie i atakowanie/przestawianie jest w okolicach ~10min. Dodatkowo zakładasz jakiś niepotrzebny czas, to tak jakbyś nie wiem zaliczał ~26min w Bogactwie gdzie tyle czasu się robią premie, gdzie tak naprawdę nie trzeba przy tym siedzieć, ani cokolwiek z tym robić. Tak jakby ktoś napisał, że robi Bogactwo Gór w 30-40min, jak się je robi w 7-9min.

Dodatkowo dochodzi teraz szereg innych przygód, gdzie tak naprawdę przygoda ogranicza się do puszczenia sekwencji 4-7 ataków i sprawdzeniu za 20-30min i zamknięciu przygody.

Serwer
    Kolonia
    Masz racje z jednym ale
    Trzeba by wchodzic co jakis czas i puszczac kolejny atak
    A nie kazdy wchodzi na gre po 20 razy dziennie

Odkrywca Awatar Rosadamascena
    Serwer
    Złota Góra
    @ Idho

Co robię siedząc na grze – tego nie wiesz to po pierwsze. Po drugie nie pisałam wyłącznie o sobie, raczej o większej grupie graczy którą znam. Więc weź mnie tu nie rozliczaj, co ja robię indywidualnie to moja sprawa. Nie tylko ty robisz hurtem przygody typu AZZ czy Wikingowie.

Premium za gwiezdne monety można nabyć raz na tydzień, w dodatku jest to premka 24-godzinna. Nie wmawiaj mi, że ludzie mający 6 miesięcy albo rok premium zdobyli je za gwiezdne. Kłania się prosta matematyka, nie mogliby go zdobyć bo czasu było za mało. Znam też możliwości premium i stosuję metody o których piszesz. Wyobraź sobie, że inni też co nieco wiedzą.

Czy napisałam, że osobiście sprzedaję te premie? Rozchodziło się o wielkie ilości gwiezdnych monet i ogromne zapasy, które wg ciebie posiada gracz na 50 lvlu. Metodę z KZE zna każdy, kto gra przynajmniej pół roku. Zaskoczę cię jednak – teraz tą przygodę nie tak łatwo dorwać. Może nie zauważyłeś ale obecnie leci tylko z dropa z ZE. A nie jest to przygoda, którą każdy tłucze po 10 razy dziennie jak byka. Jeszcze mniej osób sprzedaje ewentualnie dropniętą KZE. Gdybanie co było 2 lata temu nijak ma się do rzeczywistości. A nawet jak ktoś nazbierał ileś tych premek to miał czas je wydać bo np. na potęgę robił MB.

Odkrywcy – hmm... Wracamy do kwestii tego kto na co wydaje pieniądze (wg. ciebie jest to sprawa nieistotna). Nie każdy tych 20+ odkrywców posiada ponieważ wolał kupić na przykład patenty, msw czy wetka. Odkładając klejki z logowania nie kupisz wszystkiego, trzeba sobie ustalić własne priorytety. A że (o zgrozo!) nie każdy wydaje pieniądze na piksele to też nie każdy może mieć dość klejnotów. Powiesz zaraz, że ty mogłeś mieć wszystko bez pakowania kasy czy coś. Popatrz szerzej, młodzi gracze (ze stażem poniżej roku) nie mają na koncie tylu logowań zatem i z odkrywcami może być u nich krucho. Co więcej, na 2 najmłodszych serwerach ludzie są „w plecy” Wielkanoc 2012 (nie wiem co tam dokładnie było do urwania ale ktoś coś kiedyś pisał o odkrywcach) zatem trudno by mieli to samo co ty.

Wybrać oczywiście można. Tylko widzisz, ja patrzę na ogół, ty na możliwości niewielkiej grupy chomików siedzących 3 lata na 50 lvlu. Jeśli informacje z wiki sprawdzą się to najwięcej dyń można dostać z BMK – 95% graczy nie trzaśnie 5 szt. dziennie. Zgoda, można wybrać inne przygody ale coś za coś, expa będzie mniej. Jest niby ładny drop z CR ale weź pod uwagę, że ludzie nie zawsze mają 20k+ populacji i 20+ generałów więc też nie natłuką tyle ile by chcieli.

Oszukiwać nikogo nie chcę i wiem, że inni mają dłuższy staż. Tylko czy po takim czasie rok w jedną lub drugą stronę robi różnicę? Zwłaszcza, że zaczynałeś w podobnych warunkach jak ja...

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    @Torni
    Rozumiem wg Ciebie osoba co raz wejdzie i siedzi przez 3h jak Ty spędza mniej czasu niż osoba co w ciągu 1 godziny wbije 5 razy na 5min ;-) Git rozkminka :P

@Rosadamasciema

Na pewno narzekasz. Sama wspominałaś coś o siedzeniu i pisaniu na g1, więc to przykład na podstawie twoich słów. Zamiast napinać się, że trafiłem w sedno, mogłaś zmienić temat, a teraz zostałaś rozszyfrowana ;-)

Dobra ale jak tak żalisz się, że nie masz tyle czasu na siedzenie to akurat takie 1 dniowe premium raz na tydzień jest super;-) Rozumiem, że robisz tyle przygód że wolisz tygodniowe lub miesięczne premium, no widzisz a jak pisałem wcześniej robię mało przygód bo nie mam tyle wolnego czasu jak ty ;-) btw. kiedyś można było premium roczne kupić za monety, sporo osób wtedy narobiło sobie zapasów :P

O tych wielkich mówię o rekordziście, a taki średni standard to nie sprawdzałem, ale sporo naiwniaków zapewne sprzedawała premie pozbywając się gwiezdnych i teraz z tego powodu płacze i chce w styczniu wprowadzenia. No cóż tak to jest jak do gry ekonomicznej podchodzi się na szybko.
    Co do KZE to można łatwo kupić z handlu , przykładowo 40-50k monet i spokojnie się trochę tego skupi. Co do samego ZE mam osoby w gildii, co bardzo lubią tą przygodę i bardzo szybko im to idzie.

Nikt nie kupuje na początku ani odkrywcy, ani patentów. Doświadczony gracz zawsze kupi wpierw kopalnie klejnotów. Abstrahując od tego, że biedny zawsze bogatemu wypomni, to tak naprawdę jesteśmy w stanie z samych logowań, klejnotów za zadania, osiągnięcia i poziomy ... kupić właśnie kopalnie klejnotów. Większym problemem są odpowiednie księgi na wyszkolenie, ale to bez problemu można rozwiązać powrotami, które się przyjemnie dropi, i dość łatwo skupuje.

Mogli mieć tyle samo odkrywców, zawsze limity są uwzględniane tak, aby młodsi stażem nie byli poszkodowani.

Na wiki nikt z szanujących doświadczonych graczy nie patrzy bo to robi jeden graczy tutaj altracośtam , nvm generalnie bazuje na niemieckich forach i testowym ale słabo mu aktualizacje idą. Ma sporo błędów, najlepiej sprawdzać na kilku niemieckich, ale także zerknąć co jakiś czas na testowy. Dodatkowo nie patrz na ilość dyn tylko na szybkość zdobywania ich. Dodatkowo lista jest wrzucona tak jak rok temu bo jeszcze nie zmienili tego, a na pewno zmienią.

Serwer
    Kolonia
    @Torni
    Rozumiem wg Ciebie osoba co raz wejdzie i siedzi przez 3h jak Ty spędza mniej czasu niż osoba co w ciągu 1 godziny wbije 5 razy na 5min ;-) Git rozkminka :P
    Akurat dzisiaj mi sie wyjatkowo nudzi
    Musze sie przestawic w tryb studenta haha

Dobra ale jak tak żalisz się, że nie masz tyle czasu na siedzenie to akurat takie 1 dniowe premium raz na tydzień jest super;-) Rozumiem, że robisz tyle przygód że wolisz tygodniowe lub miesięczne premium, no widzisz a jak pisałem wcześniej robię mało przygód bo nie mam tyle wolnego czasu jak ty ;-) btw. kiedyś można było premium roczne kupić za monety, sporo osób wtedy narobiło sobie zapasów :P

Serio byla taka mozliwosc? Chyba jedynie kupujac klejki za monety jak byla taka mozliwosc
    Mnie krytykujesz a sam jak widac tez masz sporo wolnego czasu

I nie wmawiaj mi ze kazdego 50lvlowca stac zeby skupowac masowo kze po 50k
    Ani ze powroty po zmianie dropow tak pieknie wpadaja
    Ostatnio edytowane przez Tornados ; 04.10.2015 o 17:59

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    omg getnijcie skilla ;o

Tak, premium można było przez pewien czas handlować, wysyłać jako prezent, wystawiać skup jego na handlu. Baaaa był okres w TSO gdzie można było wysyłać swoje klejnoty komuś.

Nie wmawiam,ze każda. Sporo 50 poziomów widziałem, gdzie gospodarkę miała jak jakaś 30-tka. Co ja poradzę że inni gracze, nie potrafią przykładowo stworzyć takiej infrastruktury, aby zarabiać na niej jak najwięcej.
    Co do powrotów, to drop był tam zmieniony kilkukrotnie jak i w powrocie jak i samym azylu. Kwestia o jakim czasie jest rozmowa.

Jednak jakby nie patrzeć azyl naprawdę się szybko robi.

Serwer
    Kolonia
    omg getnijcie skilla ;o

Tak, premium można było przez pewien czas handlować, wysyłać jako prezent, wystawiać skup jego na handlu. Baaaa był okres w TSO gdzie można było wysyłać swoje klejnoty komuś.

Nie wmawiam,ze każda. Sporo 50 poziomów widziałem, gdzie gospodarkę miała jak jakaś 30-tka. Co ja poradzę że inni gracze, nie potrafią przykładowo stworzyć takiej infrastruktury, aby zarabiać na niej jak najwięcej.
    Co do powrotów, to drop był tam zmieniony kilkukrotnie jak i w powrocie jak i samym azylu. Kwestia o jakim czasie jest rozmowa.

Jednak jakby nie patrzeć azyl naprawdę się szybko robi.
    No i znowu porownujesz kazdego do siebie ;p
    Jakbys moja wyspe zobaczyl to bys chyba z krzesla spadl (a o dziwo nie narzekam na braki towarow oprocz rudy miedzi)
    Teraz powrot z azylu wpada mniej wiecej jak wieza z MB wiec watpie zeby ktos mial tego tony
    I nie kazdy trzymie miliardy monet w gwiezdzie zeby potem miec latwiej

Odkrywca Awatar Rosadamascena
    Serwer
    Złota Góra
    1) Wskaż mi, proszę, gdzie narzekam.
    2) Gdzie się żalę i czemu zakładasz, że siedzę wyłącznie na G1? Pisałam tylko, że osoby, które mam w znajomych zakończyły w wielu przypadkach grę i to definitywnie – na tyle, by już nie zaglądać od czasu do czasu nawet na pogaduchy. Nie twierdzę też, że mam premium i że siedzę ciągle i gram. Jak była możliwość zakupu z handlu nie każdy mógł sobie na to pozwolić, krótka piłka (Żeby nie było, nie narzekam. Można chyba po prostu stwierdzić fakt...).
    3) O styczniu wspomniałam ja, ale jak mówiłam, nie sprzedawałam tych premii. Czyli jestem naiwniaczką czy kim?
    4) KZE można próbować dorwać ale nie jest to takie znów proste. Każdy chce kupić, sprzedają nieliczni. Może twoja gildia robi ZE hurtowo ale to raczej wyjątek niż reguła. Osobiście też uważam, że jest to fajna przygoda, którą szybko się robi. Tylko jakoś KZE jeszcze nigdy nie wydropiłam...
    5) Kopalnię klejnotów owszem, można kupić z logowań, z lvli. Tylko ile trzeba się logować? I gdzie miejsce na zakup lepszego gienka (nie zawsze jest event wielkanocny z wetkiem w zanadrzu, rejestrując się do gry człowiek może nie wiedzieć o eventach itp.), skąd dobrać patentów skoro te 155 to na start nie tak dużo? Nowy nie postawi rezydek bezpatentowych w dużej ilości przy obecnych cenach. A bez populacji też nie zajedzie daleko.
    6) Limity były ustalane w evencie z żetonami, wcześniej co wydarzenie to był nowy limit...
    7) Kolejny raz kłania się czytanie ze zrozumieniem... Pisałam, że wszystko zależy od tego, czy informacje z settlersonlinewiki się sprawdzą, akurat jeśli chodzi o dropy to zawsze (odkąd tam zaglądam) były one poprawne. Wydaje mi się też, że obecnie ilości są poprawione i zgodne z tegorocznym testowym. Na fora niemieckie zaglądam rzadko ponieważ nie posiadam na tyle gruntownej znajomości języka (nie każdy jest językoznawcą) a strony wrzucone w translator źle się czyta, chyba jeszcze gorzej jak bez tłumaczenia.

P.S. Bądź łaskaw nie przekręcać nicków...
    Ostatnio edytowane przez Rosadamascena ; 04.10.2015 o 22:08

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    @Torni

Nie martw się, sporo tragicznych wysp widziałem, wiec raczej nie spadłbym ;-) Trochę tych azyli zrobiłem i powrotów i powiem szczerze nie narzekam ;-) Musisz nie zrażać się po 3-4 sztukach tylko robić to w większych ilościach

@Rosadamascena

1)2) Mam ci dać linka do twoich postów?? Strasznie kobieto narzekasz i żalisz. Ciągle coś nie pasuje naprawdę ogarnij się. Narzekasz, że nie chcesz w październiku tylko w styczniu bo przez 3 miesiące nie masz co robić, a za chwile narzekasz że musisz pracować i nie masz czasu na granie, tylko że wcześniej twierdziłaś że się nudzisz między styczniem a Wielkanocą ... masakra jakaś. Serio przeczytaj sama siebie... TYLKO ZE ZROZUMIENIEM!
    Serio także jak nie pamiętasz jak wspominasz o g1, to chcesz aby ktoś szukał tych narzekań, daruj i nie zamęczaj ;(
    3) Masakra jakaś coś ci się myli albo czytasz bez zrozumienia. Jeżeli mówisz o premiach za gwiezdne monety, to dla mnie jest jakby nieprzemyślanym pomysłem, jak ktoś ma niewiele gwiezdnych monet a sprzedaje premie innym. Przecież wiadomo, że szybko się nie dobije do 75 poziomu, dlatego trzeba przemyśleć sprawę i jednak odłożyć tyle gwiezdnych monet aby na jakiś czas starczyło, chociażby na te premium. Na miesiąc średnio 3600 gwiezdnych monet na same premium (4x900).
    4) KZE można kupić, tylko trzeba wykorzystać okazję. KZE było raz w sklepie, później występowało w pudełku, niebawem znowu wróci. Także prowadziłem skup jego na handlu i byłem w stanie skupić 10-15 sztuk w ciągu tygodnia. Jeżeli ma się odpowiednio rozwinięta gospodarkę, nawet się nie uświadczy takiego wydatku.
    5)Tutaj błąd zrobiłaś. Jakbyś przemyślała sprawę i policzyła dokładnie to zamiast wydawać nieroztropnie klejnoty trzymała, aż zrobisz 50 poziom i zaliczysz wszystkie zadania za klejnoty. Wtedy kopalnia jest w kieszeni. Jednak jak sie wydało wcześniej to brakuje do niej ;-) życie i tyle.. co ja ci na to poradzę.
    6) Nieprawda, często w obecnym wydarzeniu był limit uwzględniony dla nowych osób z tego co nie brali udziału. Dobrze że nie płaczesz jak były wydarzenia w których nie było limitu.
    7) Ja mam inne odczucie, ze to nie ja rozumiem, tylko ty przeinaczasz. Wyjaśniam to robi gracz, który jest średnio aktywny i przykleja często informacje, których sam nie sprawdza. Oczywiście ty za mało się orientujesz, ale często jak nowości są wprowadzane, i przykleja się niesprawdzone dane to można się nieźle uśmiać. Jeżeli jednak podaje się dane, które od 3 lat się nie zmieniły to nie ma się w czym pomylić. Ja ogólnie odradzam sprawdzanie nowości na takich stronach, a proponuje każdemu zalogowanie się na testowy.
    To tak jakbyś pytała się moderatora o pamiętnik dewelopera, oczywiście jak pamiętnik został opublikowany dwa lata temu to będziesz zapewne myślała, jak on wszystko wie, ale jakbyś zapytała co będzie na halloween 2015 to będzie się bazował na starych informacjach. Mam nadzieje że zrozumiałaś.

p.s. nie zawsze wklei się dobrze nick, a zapamiętywanie niepotrzebnych rzeczy a tym bardziej upierdliwych nie poszerzy mi w żaden sposób horyzontów wiec musisz mi wybaczyć że kieruje się zdrowym rozsądkiem przy zakańczaniu nielogicznego słowotoku ;-)

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów