Zobacz wyniki ankiety: Zwiększyć podst. ilość marmuru w złożach ?

Głosujących
42. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

16 38.10%
  • Nie

19 45.24%
  • Obojętnie

7 16.67%
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Zwiększenie podstawowej ilości marmuru

Lipek
    Cytat Zamieszczone przez Suneater Zobacz posta
    Jest masa sposobow na zdobycie marmuru, ktore zostaly przedstawione i nie wymaga to duzo czasu czy wielkiego wysilku. Niestety widzę, ze one nie trafiaja, bo przeciez łatwiej jak BB zwiekszy zloza i po problemie. Ludzie, to jak wyście sobie radzili rok temu czy jeszcze wcześniej, gdzie nie bylo dobitek, skilli geologow i marmur byl drozszy ??

Swoją argumentacją w stylu " Nie, bo nie" nie zrobisz nikomu na zlosc, a co najwyzej sobie.
    Graj sobie jak chcesz, mi to zwisa.

P.S. Naprawdę liczycie na to, ze BB zwiększy złoża ?? Dajcie 1 dobry powód dla którego mieliby to zrobić, bo powód z brakiem czasu wątpie, ze do nich trafi.
    Osobiscie watpie w to ze BB zwiekszy zloza jakiekolwiek, predzej dadza jakas premie nowa, albo dosypke za klejnoty. Niemniej zaglosowanie na TAK nie kosztuje mnie nic. A noz widelec...
    Argumentacja jak sobie radzili dawniej jest glupia i bezsensu. Dawniej ludzie walili wszedzie z buta albo jezdzili dylizansami. Ty pewnie wozisz tylek autem. Olej auto i chodz wszedzie na nogach. Dlaczego masz miec latwiej niz ludzie kiedys...
    Moja argumentacja "nie bo nie"... Nie rozumiem. Moja argumentacja jest podobna do pasqdkowej, nie jestem no lifem, mam poza TSO inne zycie i gdy pojawia sie opcja ulepszenia/ulatwienia gry z chcecia z niej skorzystam. Ty mi mowisz jak mam grac wlasnie, ze ma robic to, siamto i owamto. Wiem mowie jeszcze raz, wynocha z mojej pisaskownicy, nie bedziesz mi mowil jak i co mam grac w TSO.

Cytat Zamieszczone przez Gianni Zobacz posta
    a ja bym chcial miec bmw i8 )
    jesli nie masz czasu na gre i na znajdowanie złóż - to Twoj problem - uzupełniaj sobie wówczas dopałkami do złoża
    zloza sa ok - Wy wszystko byscie chcieli miec jak najlatwiej
    Jak chcesz BMW i8 to rusz tylek i idz do pracy. Ty bys pewnie chcial isc na latwizne i dostac za darmo. Brzmi znajomo, prawda?
    Jak nie chcesz wiekszej ilosci surowca w zlozach to twoj problem.
    I tak, jestem dziwny, chce aby bylo mi latwiej.

Poki co to wlasnie wy malkontenci stosujecie zasade "nie bo nie" oraz (potowrze to po raz kolejny) narzekanie dla samej zasady narzekania. Nie potraficie nic konstruktywnego wymyslec wiec lepiej pomarudzic troche. Zamiast tego ruszcie glowa i zalozcie nowy watek z jakims fajnym pomyslem. Obawiam sie jednak ze zaraz pojawi sie znowu glupi komentarz...
    Ostatnio edytowane przez Lipek ; 11.08.2015 o 11:39

Osadnik Awatar Suneater
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Lipek Zobacz posta
    Zamiast tego ruszcie glowa i zalozcie nowy watek z jakims fajnym pomyslem. Obawiam sie jednak ze zaraz pojawi sie znowu glupi komentarz...
    Nam kazesz nie pisac co masz robic, a sam robisz tak samo. Zdecyduj się.

Daremna dyskusja, ale wynik ankiety poki co mowi sam za siebie.
    " Trance is the Classical Music of the future "

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Osobiscie watpie w to ze BB zwiekszy zloza jakiekolwiek, predzej dadza jakas premie nowa, albo dosypke za klejnoty. Niemniej zaglosowanie na TAK nie kosztuje mnie nic. A noz widelec...
    Argumentacja jak sobie radzili dawniej jest glupia i bezsensu. Dawniej ludzie walili wszedzie z buta albo jezdzili dylizansami. Ty pewnie wozisz tylek autem. Olej auto i chodz wszedzie na nogach. Dlaczego masz miec latwiej niz ludzie kiedys...
    Moja argumentacja "nie bo nie"... Nie rozumiem. Moja argumentacja jest podobna do pasqdkowej, nie jestem no lifem, mam poza TSO inne zycie i gdy pojawia sie opcja ulepszenia/ulatwienia gry z chcecia z niej skorzystam. Ty mi mowisz jak mam grac wlasnie, ze ma robic to, siamto i owamto. Wiem mowie jeszcze raz, wynocha z mojej pisaskownicy, nie bedziesz mi mowil jak i co mam grac w TSO.

Jak chcesz BMW i8 to rusz tylek i idz do pracy. Ty bys pewnie chcial isc na latwizne i dostac za darmo. Brzmi znajomo, prawda?
    Jak nie chcesz wiekszej ilosci surowca w zlozach to twoj problem.
    I tak, jestem dziwny, chce aby bylo mi latwiej.

Poki co to wlasnie wy malkontenci stosujecie zasade "nie bo nie" oraz (potowrze to po raz kolejny) narzekanie dla samej zasady narzekania. Nie potraficie nic konstruktywnego wymyslec wiec lepiej pomarudzic troche. Zamiast tego ruszcie glowa i zalozcie nowy watek z jakims fajnym pomyslem. Obawiam sie jednak ze zaraz pojawi sie znowu glupi komentarz...

Gdzie tu jest narzekanie dla samej zasady? Jeśli ktoś nie chce to pisze, że nie chce i koniec. I wcale nikt nie musi tłumaczyć Wam dlaczego nie chce

Argumenty podałem - sa dopałki do złóż, mozna wyszukiwać, dokupywać.. cokolwiek

Jeśli tak bardzo nie masz czasu na settlersy... jeśli jest Ci tak trudno... jeśli nie umiesz sobie poradzić... jeśli ciagle Ci czegos brakuje i najchetniej chcialbys aby wszystko w tej grze bylo za free - kliknij wyloguj a nastepnie usuń konto i Twoj problem znika

a Wy i tak ...'TAK bo TAK' bo tak będzie ŁATWO.... LOL i ciagly placz ze za malo.. ze za trudno... beka

kończe dyskusje i oby BB tego nie wprowadziło...
    Ostatnio edytowane przez Gianni ; 11.08.2015 o 13:02

Lipek
    Nam kazesz nie pisac co masz robic, a sam robisz tak samo. Zdecyduj się.

Daremna dyskusja, ale wynik ankiety poki co mowi sam za siebie.
    No wlasnie, daremna dyskusja z Toba. Widac nawet nie chcialo ci sie sprawdzic mojego profilu i czy dawalem gdzies jakies pomysly. Nic nie kaze wam robic. Dalem propozycje.

Cytat Zamieszczone przez Gianni Zobacz posta
    Gdzie tu jest narzekanie dla samej zasady? Jeśli ktoś nie chce to pisze, że nie chce i koniec. I wcale nikt nie musi tłumaczyć Wam dlaczego nie chce

Argumenty podałem - sa dopałki do złóż, mozna wyszukiwać, dokupywać.. cokolwiek

Jeśli tak bardzo nie masz czasu na settlersy... jeśli jest Ci tak trudno... jeśli nie umiesz sobie poradzić... jeśli ciagle Ci czegos brakuje i najchetniej chcialbys aby wszystko w tej grze bylo za free - kliknij wyloguj a nastepnie usuń konto i Twoj problem znika

a Wy i tak ...'TAK bo TAK' bo tak będzie ŁATWO.... LOL i ciagly placz ze za malo.. ze za trudno... beka

kończe dyskusje i oby BB tego nie wprowadziło...
    No wlasnie narzekanie dla samej zasady to miedzy innymi "nie chce bo nie". Ja mam tyle czasu na TSO ile mam. Radze sobie calkiem niezle i nie potrzebuje niczego. Jestem samowystarczalny. Gdybys czytal/a ze zrozumieniem moje wczesniejsze wpisy nie bylo o czym rozmawiac.
    Tez mysle ze BB tego nie wprowadzi. Wywrocilo by to gre do gory nogami.
    Ostatnio edytowane przez MOD_Ziva ; 11.08.2015 o 19:26 Powód: proszę używać opcji "Edytuj post"

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    No wlasnie narzekanie dla samej zasady to miedzy innymi "nie chce bo nie". Ja mam tyle czasu na TSO ile mam. Radze sobie calkiem niezle i nie potrzebuje niczego. Jestem samowystarczalny. Gdybys czytal/a ze zrozumieniem moje wczesniejsze wpisy nie bylo o czym rozmawiac.
    Tez mysle ze BB tego nie wprowadzi. Wywrocilo by to gre do gory nogami.
    Ależ ja nie narzekam.. gdybym to robił to płakałbym jak reszta że złoża za małe jest mi dobrze tak jak jest

a słowa: "jeśli tak bardzo nie masz czasu na settlersy... jeśli jest Ci tak trudno... jeśli nie umiesz sobie poradzić... jeśli ciagle Ci czegos brakuje i najchetniej chcialbys aby wszystko w tej grze bylo za free - kliknij wyloguj a nastepnie usuń konto i Twoj problem znika" nie są kierowane do Ciebie personalnie

i nie jest tu mowione 'nie bo nie' - argumentacje już podałem dlaczego pomysł jest nietrafiony
    Ostatnio edytowane przez Gianni ; 11.08.2015 o 17:23

Osadnik Awatar Suneater
    Serwer
    Kolonia
    No wlasnie narzekanie dla samej zasady to miedzy innymi "nie chce bo nie".
    Chłopie, nikt z nas nie pisal, zeby nie dawali wiekszego zloza "bo nie", tylko przedstawione byly argumenty. Przytocze je jeszcze raz:
    - Postaw wiecej marmurarzy, wbij ich na lvl6, dawaj lepsze premie.
    - Postaw wiecej kamieniarzy, wbij ich na lvl6, dawaj lepsze premie, przerabiaj na marmur w prowiancie.
    - premia uczta cioci irmy trwa 24h, więc nie trzeba siedzieć 24h/dobę.a jak jesteś w gildii to napewno ktoś ci wrzuci i już masz 36h buffu.
    - można wyszkolić geologa, żeby znajdował większe pokłady marmuru
    - są doładowania do marmuru w prowiancie.
    - Tylko popatrz na ceny marmuru i rudy żelaza - młody dużo szybciej podbuduje gospodarkę sprzedając rudę a kupując marmur (handel za monety lub wymienić bezpośrednio) niż idąc w produkcję marmuru. No i z żelazem skorzysta też później a marmur po upgrade produkcji na 3 lvl praktycznie nie jest potrzebny.
    - Aha, nikt mi nie wmówi, że w kantorze trzeba siedzieć godzinami. Wystawienie ofki to max 5-7 minut jak już ktoś strasznie chce wyliczyć cenę co do najmniejszego okruszka, jak wycenia się na oko to aż jakieś 20-30 sekund na ofkę.
    - A jak już ktoś wyżej pisał - wystarczy wejść do dobrej gildii i można utonąć w marmurze, deskach, chlebie itp.

Twoje argumenty to, ze nie masz czasu i chcesz, zeby bylo latwiej.
    Gdy ludzie nie zgadzaja sie na te ulatwienia, to staja sie malkontentami....
    Pogodz sie z tym, ze ludzie maja rozne zdania i nie zawsze musza sie zgadzać z Toba.
    " Trance is the Classical Music of the future "

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Chłopie, nikt z nas nie pisal, zeby nie dawali wiekszego zloza "bo nie", tylko przedstawione byly argumenty. Przytocze je jeszcze raz:
    - Postaw wiecej kamieniarzy, wbij ich na lvl6, dawaj lepsze premie, przerabiaj na marmur w prowiancie.
    - premia uczta cioci irmy trwa 24h, więc nie trzeba siedzieć 24h/dobę.a jak jesteś w gildii to napewno ktoś ci wrzuci i już masz 36h buffu.
    - Tylko popatrz na ceny marmuru i rudy żelaza - młody dużo szybciej podbuduje gospodarkę sprzedając rudę a kupując marmur (handel za monety lub wymienić bezpośrednio) niż idąc w produkcję marmuru. No i z żelazem skorzysta też później a marmur po upgrade produkcji na 3 lvl praktycznie nie jest potrzebny.
    - Aha, nikt mi nie wmówi, że w kantorze trzeba siedzieć godzinami. Wystawienie ofki to max 5-7 minut jak już ktoś strasznie chce wyliczyć cenę co do najmniejszego okruszka, jak wycenia się na oko to aż jakieś 20-30 sekund na ofkę.
    - A jak już ktoś wyżej pisał - wystarczy wejść do dobrej gildii i można utonąć w marmurze, deskach, chlebie itp.

Twoje argumenty to, ze nie masz czasu i chcesz, zeby bylo latwiej.
    Gdy ludzie nie zgadzaja sie na te ulatwienia, to staja sie malkontentami....
    Pogodz sie z tym, ze ludzie maja rozne zdania i nie zawsze musza sie zgadzać z Toba.
    otóż to

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nic z powyzszych nie jest mi obce a zloze marmuru i tak trzeba znalezc trzy lub cztery razy razy dziennie

Bez komentarza

Aha, nikt mi nie wmówi, że w kantorze trzeba siedzieć godzinami. Wystawienie ofki to max 5-7 minut jak już ktoś strasznie chce wyliczyć cenę co do najmniejszego okruszka, jak wycenia się na oko to aż jakieś 20-30 sekund na ofkę.
    Tu masz racje

Czy ja gdziekolwiek narzekalem na brak surowców w magazynie?

W sumie nie bardzo chce mi sie polemizowac z Wami. Nadal jestem za zwiekszeniem podstawowej ilosci marmuru w zlozu i jakos Wasze argumenty nie bardzo mnie przekonuja (jak widac powyzej)

Pozdrawiam

Lipek
    Podzielam zdanie pasqdka w 100%. Tyle ode mnie. Koniec.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    (...) Koniec.
    temat zostal chyba wyczerpany

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów