Zobacz wyniki ankiety: Zwiększyć podst. ilość marmuru w złożach ?

Głosujących
42. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

16 38.10%
  • Nie

19 45.24%
  • Obojętnie

7 16.67%
Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Zwiększenie podstawowej ilości marmuru

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Suneater Zobacz posta

Predzej bym zwiekszyl zloza zel, bo to jest teraz najcenniejsza kopalina dla robiacych kolonie, ale to nie o tym watek.
    a niby czemu nowym z 3 geologami nie może być nieco lżej, a tym zaawansowanym z silnymi gospodarkami mieli by ''ułatwiać'' życie dodając coś do żelaza, bo niektórzy mają czas i ochotę robić kolonie?
    Niech zgadnę, punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia? Zawsze tak trzeba patrzeć, przez punkt usadowienia własnego tyłka? Nie zawsze chyba

Lipek
    Cytat Zamieszczone przez Suneater Zobacz posta
    Jak nowi maja tak trudno, to niech dolacza do jakiejs porzadnej gildii, a tam ich zasypia marmurem. Raz,dwa wbiją budynki na lvl3 i pozniej juz nie potrzebuja tyle marmuru.
    Jezeli nie maja czasu, zeby wystawic ofki na handel, czy 2x w ciagu dnia sie lognac i poslac geologow, to jak beda robic przygody, ktore zajmuja znacznie wiecej czasu ??
    Idac Waszym tropem najlepiej niech dorzuca do kazdego rodzaju zloza po kilka k, bo przeciez nowi maja tak "ciezko".

Predzej bym zwiekszyl zloza zel, bo to jest teraz najcenniejsza kopalina dla robiacych kolonie, ale to nie o tym watek.
    Idac twoim tokiem rozumowania sam siebie negujesz. Nie chcesz zwiekszonej pojemnosci zloz marmuru bo tak i siak, ale zloza zelaza maja byc wieksze bo TOBIE sie one przydadza. Otoz powiem ci ze jak potrzebujesz rudy zelaza to dolacz do dobrej gildii gdzie zasypia cie ruda zelaza. Idac Twoim tropem najlepiej niech dorzuca do kazdego rodzaju zloza po kilka k, bo przeciez ty masz tak ciezko...
    Nie rozumiem w czym Tobie i Tobie podobnym przeszkadza 100, 200 czy 300 sztuk marmuru wiecej w zlozu??? Bo twierdzenie ze ja mialem ciezko to inni niech tez maja ciezko jest po prostu durne. Ja mialem ciezko i wcale nie chce zeby nowi mieli tak samo jak ja. Mnie tam marmur w sumie do niczego nie jest potrzebny, ale nie widze przeszkody by w zlozu bylo go troche wiecej (nie tysiace Suneater, tylko troszke wiecej).
    No i pieknie dorzucil puente Aruzus:
    Cytat Zamieszczone przez Aruzus Zobacz posta
    Niech zgadnę, punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia? Zawsze tak trzeba patrzeć, przez punkt usadowienia własnego tyłka? Nie zawsze chyba
    Ostatnio edytowane przez Lipek ; 09.08.2015 o 21:14

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    oczywiście, że NIE
    są doładowania do marmuru - wystarczy

Odkrywca Awatar Rosadamascena
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Aruzus Zobacz posta
    a niby czemu nowym z 3 geologami nie może być nieco lżej, a tym zaawansowanym z silnymi gospodarkami mieli by ''ułatwiać'' życie dodając coś do żelaza, bo niektórzy mają czas i ochotę robić kolonie?
    Hmm... Tylko popatrz na ceny marmuru i rudy żelaza - młody dużo szybciej podbuduje gospodarkę sprzedając rudę a kupując marmur (handel za monety lub wymienić bezpośrednio) niż idąc w produkcję marmuru. No i z żelazem skorzysta też później a marmur po upgrade produkcji na 3 lvl praktycznie nie jest potrzebny. Aha, nikt mi nie wmówi, że w kantorze trzeba siedzieć godzinami. Wystawienie ofki to max 5-7 minut jak już ktoś strasznie chce wyliczyć cenę co do najmniejszego okruszka, jak wycenia się na oko to aż jakieś 20-30 sekund na ofkę. A jak już ktoś wyżej pisał - wystarczy wejść do dobrej gildii i można utonąć w marmurze, deskach, chlebie itp. Z żelazem gorzej, to za drogi surowiec i nawet najwięksi potentaci serwera nie wysyłają na prawo i lewo nowo poznanym graczom paczek po 100k

Osadnik Awatar Suneater
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Lipek Zobacz posta
    Otoz powiem ci ze jak potrzebujesz rudy zelaza to dolacz do dobrej gildii gdzie zasypia cie ruda zelaza.
    Ciekawe, kto bedzie rozdawal rude zel Zwlaszcza w takich ilosciach jak marmur.
    Przeciez mozna produkowac dobitki w spec prowiancie. Za chwile napiszesz, ze przeciez to trzeba zbierac kolekcje, a nie kazdy ma czas.
    Jak ktos ma problem z czasem, to niech zmieni gre lub wpakuje PLN w gre i problem z głowy.

Odnosnie zel, to owszem, ze ucieszylbym sie jakby zwiekszyli zloza, ale nie bede zakladal ankiety, przekonywal ludzi czy pisal petycji do BB. Jest jak jest i trzeba sobie radzic.
    " Trance is the Classical Music of the future "

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    dokładnie. jak ktoś sobie nie radzi może zawsze zmienić gre na 'łatwiejsza'

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja sobie radze co wiedza ci ktorzy mnie znają.
    Mimo wszystkich opcji ktore wymienili malkontenci i tak jestem za zwiekszeniem ilosci surowcow w zlozach.
    Wytlumacze moze pokrotce dlaczego.
    Otoz jestem w pracy czy tez poza domem powyzej 12 godzin dziennie
    Oprocz tego nie mam jak niektorzy dostepu do internetu w pracy i zajmuje sie PRACA a nie sledzeniem zawartosci swoich zloz na wyspie i wysylaniem geologow
    Mam nadzieje ze dotrze ta prosta prawda do wiecznych wakacjowiczow i do tych ktorzy sobie z nudow siedza calymi dniami na TSO czy innych giercach od switu do nocy.
    Mysle ze takich jak ja jest wiecej ale po prostu nie maja czasu udzielac sie na forum

Lipek
    Cytat Zamieszczone przez pasqdek Zobacz posta
    Ja sobie radze co wiedza ci ktorzy mnie znają.
    Mimo wszystkich opcji ktore wymienili malkontenci i tak jestem za zwiekszeniem ilosci surowcow w zlozach.
    Wytlumacze moze pokrotce dlaczego.
    Otoz jestem w pracy czy tez poza domem powyzej 12 godzin dziennie
    Oprocz tego nie mam jak niektorzy dostepu do internetu w pracy i zajmuje sie PRACA a nie sledzeniem zawartosci swoich zloz na wyspie i wysylaniem geologow
    Mam nadzieje ze dotrze ta prosta prawda do wiecznych wakacjowiczow i do tych ktorzy sobie z nudow siedza calymi dniami na TSO czy innych giercach od switu do nocy.
    Mysle ze takich jak ja jest wiecej ale po prostu nie maja czasu udzielac sie na forum
    Niestety pasqdek, ci sami malkontenci powiedza ci zebys zmienil gre na taka gdzie bedziesz mial czas, albo na latwiejsza...

Cytat Zamieszczone przez Gianni Zobacz posta
    dokładnie. jak ktoś sobie nie radzi może zawsze zmienić gre na 'łatwiejsza'
    Ja sobie radze calkiem niezle i mimo wszystko chcialbym miec wieksze zloza marmuru (zelaza tez, a co...). Szach-Mat. Nie mam zamiaru loowac sie do gry kilka razy dziennie tylko po to aby geologow na poszukiwania marmuru wysylac. Nie i uj... Nie bedzie mi taki/a Gianni czy inny Suneater mowil jak i co mam grac!

Osadnik Awatar Suneater
    Serwer
    Kolonia
    Jest masa sposobow na zdobycie marmuru, ktore zostaly przedstawione i nie wymaga to duzo czasu czy wielkiego wysilku. Niestety widzę, ze one nie trafiaja, bo przeciez łatwiej jak BB zwiekszy zloza i po problemie. Ludzie, to jak wyście sobie radzili rok temu czy jeszcze wcześniej, gdzie nie bylo dobitek, skilli geologow i marmur byl drozszy ??

Niestety pasqdek, ci sami malkontenci powiedza ci zebys zmienil gre na taka gdzie bedziesz mial czas, albo na latwiejsza...

Ja sobie radze calkiem niezle i mimo wszystko chcialbym miec wieksze zloza marmuru (zelaza tez, a co...). Szach-Mat. Nie mam zamiaru loowac sie do gry kilka razy dziennie tylko po to aby geologow na poszukiwania marmuru wysylac. Nie i uj... Nie bedzie mi taki/a Gianni czy inny Suneater mowil jak i co mam grac!
    Swoją argumentacją w stylu " Nie, bo nie" nie zrobisz nikomu na zlosc, a co najwyzej sobie.
    Graj sobie jak chcesz, mi to zwisa.

P.S. Naprawdę liczycie na to, ze BB zwiększy złoża ?? Dajcie 1 dobry powód dla którego mieliby to zrobić, bo powód z brakiem czasu wątpie, ze do nich trafi.
    " Trance is the Classical Music of the future "

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

a ja bym chcial miec bmw i8 )
    jesli nie masz czasu na gre i na znajdowanie złóż - to Twoj problem - uzupełniaj sobie wówczas dopałkami do złoża
    zloza sa ok - Wy wszystko byscie chcieli miec jak najlatwiej
    Ostatnio edytowane przez Gianni ; 11.08.2015 o 10:03

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów