Zobacz wyniki ankiety: Dalej chcecie nudy w grze?

Głosujących
26. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK!!!

9 34.62%
  • NIE!!!!!

17 65.38%
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Nuda w ekspedycjach

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez tojanik Zobacz posta
    Co za przyjemność wejść do ekspedycji wiedząc, że zawsze się ja zrobi?
    Podstawowym zyskiem z ekspedycji nie jest przyjemnosc tylko surowce. Proby nadmiernego komplikowania trywialnej czynnosci moga dzialac w odwrotnym kierunku tj. psuc przyjemnosc tam gdzie ona jest jesli traci sie niepotrzebnie dodatkowy czas na farme.

A na nude jest jeden prosty sprawdzony sposob - wylaczyc gre i zajac sie czyms innym. Paradoksalnie jest tez jednym z najlepszych, bo jesli wszyscy demonstracyjnie zaczna olewac gre to moze w BB sie cos ruszy, a nawet jesli nie to wiecej zycia wygranego dla nas.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Odkrywca Awatar misiasia
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez tojanik Zobacz posta
    Po co? Aby trenować szare komórki i aby nudy nie było. Jak pisałem wyżej, a nie doczytałaś, aby pobawić się choć ciut w strategię. takie szachy. Nuda, nuda i nuda. Co za przyjemność wejść do ekspedycji wiedząc, że zawsze się ja zrobi? Może troszkę niepewności wprowadzić? Taka forma jak teraz nie daje żadnych namiastek rywalizacji, nie mówiąc już o otępieaniu graczy. Każdę ekspedycję w formie obecnej jedziesz według schematów. To jest kretyństwo. Już wiesz po co. Szachy.

Setty i trenowanie szarych komórek... proszę cię! Zabawa w przestawianie jakiś wieżyczek wydaje się być tak samo fascynująca, jak stawianie obrony na koloniach, więc i tak bym miała gdzieś. W globus klikam jak mi się przypomni. "Polowanie" czy koś mnie przypadkiem nie podbija i możliwość przestawiania jakiś wieżyczek wcale nie zwiększą tej częstotliwości.

Jeżeli ta gra cię otępia i jest dla ciebie kretyństwem, to po co w to grasz?

Mnie twój pomysł nadal nie przekonuje i nadal jestem na nie.

Cytat Zamieszczone przez Milady84 Zobacz posta
    To też nie było by dobre rozwiązanie, bo wszystkie wieżyczki stałyby przy zamkach
    A co to zmieni? Tak czy siak trzeba pokonać. Ja robię kolonki od a do z bo mi zależy na pd do zamku, więc czy będę miała 4 obozy przy przywódcy, czy porozrzucane po mapie, nie robi mi różnicy. A i ci co robią na skróty będą faktycznie musieli się postarać, a nie przestawić marszałka o jedno pole i przejść obok.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Tworzenie skrótów jak to nazywasz to akurat jedna z ciekawszych rzeczy w koloniach Nie jestem botem, żeby jechać wszystko równo po kolei Przy stawianiu obrony teraz też trzeba troszkę pomyśleć, żeby obstawić nie tylko główną drogę ale i inne utrudnić. W 3ci lvl póki co się nie pcham, bo szkoda zachodu, robię sobie osiągi obecnie na olbrzymich 1go. Podbijam 2 -4 bosów i już. Wiadomo, ze w wyniku lagów jest sporo problemów z blokami. W ten sposób ograniczam ryzyko trudniejszych bloków. Ustawianie obrony przy zamkach by całkowicie zabiło ekspedycje, wiadomo ustawia się te jednostki, których jest najwięcej na mapie. Przebijasz sie łatwo do zamku, a potem nawalasz non stop tym samym i albo się zmieścisz w limicie albo nie, zależy ile wieżyczek dostawił Normalnie sama frajda.... Ja tam jednak wolę pomyśleć, w końcu tym się ekspedycje różnią od przygód, ze odrobinkę trzeba przy nich pomyśleć, a nie non stop to samo klikać...

Odkrywca Awatar misiasia
    Serwer
    Nowy Świat
    Czyli robienie całej ekspedycji robi ze mnie bota? Miej litość nade mną i przyrównaj chociaż do sandałka, w końcu mamy lato i to gorące

Średnie kolonie 2 poziomu (tylko je robię, więc na nich podaję przykład) są tak obliczone, żeby była możliwość podbicia ich mieszcząc się idealnie w limicie, czasami zostaje do 20 jednostek, więc dopuszczalność błędów dość niska. Obrona postawiona przez innego gracza zwieksza ilość jednostek do ubicia, ale limit wojsk ofensywnych nie jest powiększony. Mało tego pod koniec trzeba się dobrze nagimnastykować, jagby tu ubić mniejsze obozy zanim ubije się przywódcę, nie mając tak naprawdę limitu na zabezpieczenie obydwu ^^ A po co ubijać mniejsze? Bo w ekspedycjach, w przeciwieństwie do przygód dostajesz pd tylko i wyłącznie za samodzielnie pokonanych wrogów. Ubijając przywódcę, owszem podległe mu obozy znikną, ale pd za nie nie dostaniesz. A jak już uda mi się nagromadzić broni z trzech zbrojowni (gildia pomaga, bo wiadomo jakie gardziołko ma nasza zbrojownia), chcę wycisnąć z kolonii wszystko, co do ostatniej kropelki.

To teraz kto jest botem, ja która siedzi z kalkulatorem, przelicza, kombinuje, który obóz powinnam skasować najpierw, żeby z tego co po nim zostanie móc dołożyć do kolejnego ataku, jak sprytnie odesłać i dosłać jednostki, żeby wystarczyło na wszystko itd. itp. czy osoba, która wpada na kolonię, idzie najkrótszą możliwą drogą, puszcza 4 marszałków jednocześnie i po drugiej fali klika zakończ ? Bo nie ma się co czarować blokami. One nabierają znaczenia dopiero na 3 poziomie. Na pierwszym to fanaberia, na drugim tylko podmiana drożdzych na tańsze, bo ilość pokonanych prawie ta sama.
    Zrób całą kolonie pod pd, to pogadamy o frajdzie

Początkujący Generał Awatar Tornados
    Serwer
    Kolonia
    No czy ja wiem czy tylko z pokonanych nalicza
    Raz pokonam na malych 1 lvlu tylko przywodcow i dostaje 800 pd a innym razem z 1-2 obozu + przywodcow i tylko 700pd
    A ilosc na mapie jest ta sama

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez misiasia Zobacz posta
    Czyli robienie całej ekspedycji robi ze mnie bota? Miej litość nade mną i przyrównaj chociaż do sandałka, w końcu mamy lato i to gorące

Średnie kolonie 2 poziomu (tylko je robię, więc na nich podaję przykład) są tak obliczone, żeby była możliwość podbicia ich mieszcząc się idealnie w limicie, czasami zostaje do 20 jednostek, więc dopuszczalność błędów dość niska. Obrona postawiona przez innego gracza zwieksza ilość jednostek do ubicia, ale limit wojsk ofensywnych nie jest powiększony. Mało tego pod koniec trzeba się dobrze nagimnastykować, jagby tu ubić mniejsze obozy zanim ubije się przywódcę, nie mając tak naprawdę limitu na zabezpieczenie obydwu ^^ A po co ubijać mniejsze? Bo w ekspedycjach, w przeciwieństwie do przygód dostajesz pd tylko i wyłącznie za samodzielnie pokonanych wrogów. Ubijając przywódcę, owszem podległe mu obozy znikną, ale pd za nie nie dostaniesz. A jak już uda mi się nagromadzić broni z trzech zbrojowni (gildia pomaga, bo wiadomo jakie gardziołko ma nasza zbrojownia), chcę wycisnąć z kolonii wszystko, co do ostatniej kropelki.

To teraz kto jest botem, ja która siedzi z kalkulatorem, przelicza, kombinuje, który obóz powinnam skasować najpierw, żeby z tego co po nim zostanie móc dołożyć do kolejnego ataku, jak sprytnie odesłać i dosłać jednostki, żeby wystarczyło na wszystko itd. itp. czy osoba, która wpada na kolonię, idzie najkrótszą możliwą drogą, puszcza 4 marszałków jednocześnie i po drugiej fali klika zakończ ? Bo nie ma się co czarować blokami. One nabierają znaczenia dopiero na 3 poziomie. Na pierwszym to fanaberia, na drugim tylko podmiana drożdzych na tańsze, bo ilość pokonanych prawie ta sama.
    Zrób całą kolonie pod pd, to pogadamy o frajdzie
    O przepraszam bardzo ale zrobiłam nawet 2 fakt, ze nie pod PW tylko dla bosów. Bo na naszym serwie był zakład o to kto pokona lidera w osiągach Właśnie wczoraj mi się to udało Różnicy w PW aż tak ogromnej to nie widzę, żeby mi się opłacało wszystko podbijać, już wole zamiast tego podbić 2 kolonie. Przy obecnym ruchu w ekspedycjach i tak praktycznie codziennie coś odbijają, więc mam co robić Może nie lece z koloniami w jakimś niesamowitym tempie jak niektórzy ale 2gą zbrojownię tez już mam. Więc z moimi PW nie jest najgorzej. Co do znaczenia bloków na 3 poziomie to ja je tam po kilku lagach omijałam szerokim łukiem, im wyższy poziom koloni tym więcej błędów z tym było.... Te Twoje średnie drugiego też nieźle znam, bo na nich wbijałam osiągi wielkanocne i wbiłam wszystkie

Ps nie porównywałam Ciebie do niczego, pisałam czym dla mnie, by to by było Jak się nie czujesz botem czy sandałem czy jak to tam nazywasz to podbijaj sobie dalej po swojemu. Mnie to w niczym nie przeszkadza. Ale zrozum, że nie tylko Ty masz prawo do własnego zdania.

Odkrywca Awatar misiasia
    Serwer
    Nowy Świat
    Milady84U nas nie warto iść w ilość, bo nikt nie odbija Nie stawiam nawet obrony, a i tak musze kolonie usówać, bo nie chce mi sie czekać kolejnego dnia aż same wygasną, wiec wolę iść w pełne pd niż osiągnięcia na ilość.

Tornados nie, nie dolicza. Dostajesz 2pd za kazdą pokonaną jednostke i 50pd za przywódcę

Moderator Forum Awatar Uranos_old
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 17.07.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
    MOD_Uranos

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów