Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Bardzo duże opóźnienia

Początkujący Osadnik Awatar Szakael
    Serwer
    Kolonia
    Włożę do tego PC kolejne 2gb ramu, a jak nie pomoże to jakąś prawdziwą kartę graficzną dla próby wsadzę, bo procek to C2D E64xx jakieś 2,4GHz najlepsza rzecz w tym zestawie, jeśli nic to nie zmieni to nie mam pojęcia co jest, bo robiłem i formata, i sterowniki najnowsze, i zaktualizowane...

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Skoro piszesz ze na laptopie wszystko w porządku proponuję w miarę możliwości poszukać problemu w desktopie...
    U mnie na kilkuletnim Athlonie X64 2,6 GHz plus 2 GB RAM, jakaś wiekowa już karta graficzna GForce 8600 z 512 MB działa to wszystko ładnie... na netbooku owszem przycina koszmarnie ale to zwalam na grafikę właśnie. Pingi 60 ms choć nie są rewelacyjne ale powinny wystarczyć do w miarę komfortowego grania

Serwer
    Kolonia
    Właśnie sprawdziłem, ping do tso to 61-63ms, na speed teście wychodzi 33ms 3mbps downloadu i 0,7uploadu. Do tego 6gb ramu nie poprawiło sytuacji ani trochę, menadżer pokazuje właściwie minimalne użycie ramu i procka... nawet to forum zaczęło mulić, zgłupiałem już

Serwer
    Kolonia
    Poradziłem sobie. Problem był jednak ze sterownikami karty graficznej, poprzednie były zainstalowane ze strony lenovo które musiały być latami nieaktualizowane, a teraz zainstalowałem bezpośrednio od intela i wszystko gra jak należy.

Banned
    Serwer
    Kolonia
    Szakael korzystaj z opcji edycji wątku

Problem rozwiązany zamykam.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów