Witam
Czasem się zdarza, że loguję się na domowym PC na którym Settlersi chodzą dość dziwnie, gra po załadowaniu i wczytaniu w pewnym sensie chodzi płynni, bo da się przesuwać mapkę, otwierają się okienka, problem pojawia się gdy chce wykonać jakaś akcję typu: postawić budynek, wysłać geologa czy odkrywcę, odebrać nagrodę z poczty bo po wybraniu tej czynności nie pojawia się kolejka budowania, odkrywca 30s "oczekuje" i zapomina o poleceniu, wiadomości są odbierane ale nie znikają albo potem wracają i tak można w kółko bezskutecznie powtarzać te same czynności, czasem coś po kilku-kilkunastu minutach załapie, po relogu okazuje się, że budynki z kolejki stoją, odkrywcy wyruszyli.
Flasha reinstalowalem, sprawdzałem na Chromie, Operze, Mozilli, IE... sprzęt może nie kombajn ale ma jakieś 2gb ramu, procek z serii C2D jaki by nie był model powinien dać radę i grafika zintegrowana, sterowniki są, myślałem, że może ta grafika nie daje rady no ale gra się wczytuje i nie muli za bardzo przy przesuwaniu mapki, nie wiem w czym problem.