Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Rozwiązanie niepotrzebnych oddziałów wojska

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

Rozwiązanie niepotrzebnych oddziałów wojska

Zdarza się, że budujesz oddziały pod konkretną przygodę, i potrzebujesz odpowiedniej ilości danego rodzaju wojsk. Niestety do następnej planowanej przygody potrzebujesz zupełnie innych oddziałów w dodatku w dużej ilości. Limit populacji jest jaki jest i jedyna możliwość to albo puścić wojska na inną przygodę niż byś chciał i tam je stracić, albo na wariata dorabiać wojsko w trakcie.
    O ile przyjemniej, zwłaszcza dla mniej rozwiniętych "architektonicznie" graczy, była by możliwość rozwiązania oddziałów (zwłaszcza z możliwością odzyskania surowców) i na ich miejsce wybudowania tych których potrzebujesz.
    Ja aktualnie stwierdziłam, że na razie dam sobie spokój z koloniami, ale mam zablokowane ok 500 szt ludzi w oddziałach kolonizacyjnych, których mogła bym wykorzystać np. w "Krawcu".

Początkujący Generał Awatar Tornados
    Serwer
    Kolonia
    To pacnij kilka kolonii i sie pozbedziesz wojska a przy okazji wpadnie troche bajerow;p

Zreszta krawce trwaja bodajze 12 dni wiec w czym problem dorobic te 500 jednostek w trakcie??

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Ostatnie twoje zdanie rozświetla o co ci chodziło
    Klasyczny przypadek braku miejsc na osadników, jeśli gramy i w ekspedycje / kolonie i w zwykłe przygody.
    Niestety wymuszono na graczach zwiększenie ilości miejsc. I jak widać po pierwszej wyżej odpowiedzi "musisz stracić te jednostki grając w kolonie", nie ważne że nie masz już ochoty tak zwalniać miejsce na jednostki z koszar.
    Albo dostawiaj lodowe, wieże, rezydencje, albo wytrać jednostki w koloniach i potem wytrenuj je do krawca.
    Ostatnio edytowane przez YAHIKO_FX ; 09.05.2015 o 22:37

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Oczywiście, że braki w ilości miejsc na osadników ma znaczenie, jestem już raczej wysoki lvl, ale przez cały czas borykam się z tym problemem. Codziennie wpada "zadanie dzienne", po za tym zadania główne i poboczne, czasami każde z nich zawiera przygodę. Pewnie, że mogę anulować, albo wykonać za klejnoty, ale chyba nie o to chodzi. Ja chciała bym mieć możliwość wykonać te wszystkie przygody nie czekając bóg wie ile, aż zrobię sobie miejsce na odpowiednie oddziały .
    Po za tym tu nie chodzi o grę na wszystkich frontach, chciałam zobaczyć (zgodnie z zadaniem) jak to wygląda z tymi koloniami. Teraz mam populację uwięzioną w oddziałach, których nie mam ochoty używać, bo nie bardzo mi kolonie przypadły do gustu. Być może wrócę do nich za parę miesięcy, ale do tego czasu mam zablokowane miejsce na inne wojsko.
    Ostatnio edytowane przez osa_lona ; 09.05.2015 o 22:41

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Większość tak by chciała

Serwer
    Kolonia
    Ja z zapasem 8k populacji daje rade spokojnie zrobic bez dorabiania wojska kazda przygode oprocz krawcow
    A oddzialy do ekspedycji zabieraja mi ponad 2k populacji

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Tyle, że ja mam 3,2 k populacji, a nie mam tyle kasy żeby patenty dokupować za klejnoty, anie takich dochodów w grze, żeby rezydencje na handlu w ilościach hurtowych wykupywać.
    Nie miałam również takiego szczęścia w przygodach żeby dorobić się dodatkowych budynków mieszkalnych.

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    To obrazuje jacy gracze mogą z większą swobodą sobie pozwolić na granie zarówno w ekspedycje / kolonie i w zwykłe przygody, ale nawet Tornados musi zwalniać miejsca by móc zagrać w krawców.
    Ostatnio edytowane przez YAHIKO_FX ; 10.05.2015 o 02:05

Serwer
    Kolonia
    No wiesz po nieco ponad pol roku gry tez nie mialem wiekszej populacji niz ~3k
    Zacznij byki robic bo pieknie wieze wpadaja a sa jednymi z lepszych budynkow zwiekszajacych populacje

Cytat Zamieszczone przez YAHIKO_FX Zobacz posta
    To obrazuje jacy gracze mogą z większą swobodą sobie pozwolić na granie zarówno w ekspedycje / kolonie i w zwykłe przygody, ale nawet Tornados musi zwalniać miejsca by móc zagrać w krawców.

Nie tyle co zwalniac tylko dobrze rozplanowac
    Ja sobie bije poczatkowe obozy a wojsko sie doszkala
    Jak sie odpowiednio zaplanuje to i z populacja 2,5k krawcow zrobisz w gora 2 dni ;p

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Racja szybcy generałowie, 1 atakują , drudzy powracają w tym czasie są na premii trenowane jednostki i w kółko latać z przygody na wyspę. No ale fakt da się

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów