Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Rozwiązanie niepotrzebnych oddziałów wojska

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Oczywiście, że się da, zwłaszcza na późniejszym etapie gry, gdy dorobisz się szybkiego generała i większego limitu populacji. Wciąż jednak pamiętam, jak na początkowym etapie gry, w trakcie podbijania wyspy, czekałam aż mi się domy pobudują, albo wyburzałam inne budynki, żeby rezydencje postawić, bo nowe patenty dostępne były za klejnoty albo po podbiciu kolejnego sektora, a sektora nie mogłam podbić bo wojsko miałam, ale nie takie jak trzeba, a jak pamiętacie na początku każda ilość surowców się liczyła.
    Uważam jednak, że opcja taka była by bardzo pomocna i korzystna dla wielu graczy. Zamiast prowadzić 200 koni na rzeź, rozwiązujesz oddział i budujesz 200 rekrutów, albo łuczników.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez osa_lona Zobacz posta
    Zamiast prowadzić 200 koni na rzeź, rozwiązujesz oddział i budujesz 200 rekrutów, albo łuczników.
    Pomysl bez sensu.

Drogie jednostki nie po to sie buduje zeby je potem rozwiazywac i tracic na tym budujac na to miejsce rekrutow.
    Jesli dla kogos problemem jest utrzymanie 600-700 jednostek ktorych sie normalnie nie traci w walce i ktorych siedzenie w domach nic nie kosztuje, to naprostszym rozwiazaniem jest ogarnac temat zarobienia na rezydencje, zamiast zmieniac cala gre do swoich potrzeb.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Osadnik Awatar fenixpiotr
    Serwer
    Kolonia
    Ja się zgadzam z powyższym.

Jedyna sytuacja jaką mogę sobie wyobrazić to kiedy jesteś przygotowany na jakąś przygodę ale dostaniesz zaproszenie od znajomego, ale i to się nie zdarza za często więc problemu nie ma.
    +A+M+D+G+

Odkrywca Awatar Rosadamascena
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    Drogie jednostki nie po to sie buduje zeby je potem rozwiazywac i tracic na tym budujac na to miejsce rekrutow.
    Jesli dla kogos problemem jest utrzymanie 600-700 jednostek ktorych sie normalnie nie traci w walce i ktorych siedzenie w domach nic nie kosztuje, to naprostszym rozwiazaniem jest ogarnac temat zarobienia na rezydencje, zamiast zmieniac cala gre do swoich potrzeb.
    No właśnie osa_lona pomyśl o zgromadzeniu kasy. Co prawda nie znam sytuacji na Twoim serwerze, ale zakładam, że jest podobnie jak na moim... Przykładem szybkiego zbierania monet może być pójście w produkcję rudy (w zasadzie dowolnej) i sztabek żelaznych. Są to produkty gromadzone stosunkowo niewielkim kosztem a dość wartościowe. Możesz wymienić je na pieniążki lub bezpośrednio na budynki. I rób byki, to w tej chwili jedna z najlepszych przygód. Wieże lecą często (a zawsze to +100 do populacji lub parędziesiąt tysięcy monet do wymiany na kilka - kilkanaście rezydek), zaś dropy można sprzedać na handlu za ładną kasę (nie wiem po ile u Ciebie płaci się za dropa, ile za rezydencję ale prawdopodobnie za kasę ze sprzedaży 2 byczych dropów kupisz lub prawie kupisz 1 rezydencję)

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    A ja bym chętnie zwolnił na jakiś czas te 1800 woja z kolonii bo przez buga z obroną przestałem robić kolonie. Z kolei jak BB naprawi kolonie a zepsuje przygody (prędzej czy później coś ciekawego tam zmajstrują), to chętnie bym wtedy zamienił "przygodników" na "kolonistów".

Coś ankiety nie widzę...

Odkrywca Awatar misiasia
    Serwer
    Nowy Świat
    Ostatnio wszystkie kolonie które podbijałam miały obronę, może coś już z tym zrobili?

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez misiasia Zobacz posta
    Ostatnio wszystkie kolonie które podbijałam miały obronę, może coś już z tym zrobili?
    Chyba nie, bo wczoraj podbijałam olbrzymią bez obrony

Odkrywca Awatar misiasia
    Serwer
    Nowy Świat
    ja dzisiaj tez trafiłam niby zajętą, ale bez obrony, czyli nadal kasuje ;/

Osadnik Awatar fenixpiotr
    Serwer
    Kolonia
    Ale żeby dali coś do budowania, skały jakieś albo drzewa zwalniające oddziały i wierze dla łuczników.
    Oczywiście jakby były statki to kolonizacja wreszcie by była możliwa na bierząco - dostarczanie wojska i materiałów
    +A+M+D+G+

Banned
    Serwer
    Kolonia
    Brak ankiety , temat przeniesiony do archiwum.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów