Zobacz wyniki ankiety: Jakie ma byc wydarzenie letnie (Event)

Głosujących
163. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Event tylko dla starych graczy posiadajaych surowce eventowe w ilosciach hurtowych

20 12.27%
  • Event dla wszystkich (tokeny wpadaja z przygod i poszukiwan)

100 61.35%
  • Wymiana od razu starych surowcow na monety

9 5.52%
  • W takiej samej formie jak obecnie na serwerze testowym.

56 34.36%
  • Obojetne mi to

8 4.91%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 8 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 74

Wątek: Wydarzenie letnie (event)

Osadnik Awatar robin_waw
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Black_Patrick Zobacz posta
    Jak to BB napisalo "Potrzebna była poważna zmiana w celu ulepszenia 2 aspektów: Fair play, niezależnie od stażu w grze oraz balansu rozgrywki." Wiec gdzie jest ten Fair play oraz niezalezny staz w grze czy ktos gra trzy lata czy miesiac np.?Jak zauwazylas letni sklep jest dla graczy , ktorzy maja po paredziesiat tysiecy surowcow eventowych czyli 99% starych graczy. Dlaczego nowi gracze maja nic nie miec z tego wydarzenia tylko, aby zyskac tokkeny musza je kupic za bezcenne klejnoty, gdyz innej opcji nie ma

Jestem starym graczem, nie mam zachomikowanych starych duperelków wszystko wydawałem albo rozdawałem. Jak zauważyłeś kolejne eventy będą już z nowymi surowcami, dlatego będzie ta akcja żeby można było starych się pozbyć. Są to rzeczy na które ktoś zapracował i zdobył. Dlatego BB postanowiło że to na co ktoś zapracował i kupił będzie mógł, sprzedać albo coś za to kupić. Inaczej starzy gracze bądź nowi którzy te rzeczy zakupili, mogli się chwalić do końca gry znajomym że mają pełne magazyny prezentów kolekcjonerskich. Dlaczego ktoś kto zapracował na te rzeczy ma mieć z tego guzik. Będą kolejne eventy które nie będą wyprzedażą staroci to sobie nowi gracze zarobią, teraz też przecież mogą kupić, dostać od innych staro eventowe rzeczy. Starzy gracze nie dostaną nic za darmo.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez RedJul Zobacz posta
    99% starych graczy ma śladowe ilości tych surowców.
    Ja mam od kilkudziesięciu do kilkuset sztuk każdego przemiotu ze starych eventów. Teraz dokupiłem troszkę pisanek, tak że może do 1K dociągnę Choć wiadomo, że są i tacy którzy mają ich w setkach tysięcy.

Cytat Zamieszczone przez Black_Patrick Zobacz posta
    Gdyz na chwile obecna nowi gracze mogli by kupic tokeny tylko od kupca za klejnoty, a starzy gracze juz surowce maja i wystarczylo by, zeby je wymienili w magazynie prowiantu.
    BRAWO!!! Właśnie odkryłeś sens tego "eventu". Właśnie o to chodzi, żeby STARE surowce eventowe przerobić na tokeny i wydać na jakieś STARE rzeczy które były w trakcie STARYCH eventów do kupienia. Dlatego jest adresowany do STARYCH graczy którzy te przedmioty posiadają bo zdobyli je na STARYCH eventach.

Cytat Zamieszczone przez Zojkin Zobacz posta
    Jednym słowem boicie się, że jakiś młody "szczeniak", który stawia pierwsze kroki w The Settlers Online mógłby Was przebić czy dorównać poziomem. A może macie obawy, że nowa osoba będzie wstanie wykupić więcej oferowanych przedmiotów u kupca, i w ten o to sposób Was poniży ? .
    Daję sobie rękę i nogę uciąć, że jest wielu graczy dużo młodszych stażem ode mnie, którzy są w grze znacznie bardziej rozwinięci niż ja. I obstawiam też, że spora część z takich właśnie graczy już się cieszy na nadchodzący event letni, bo odkąd pojawiła się informacja o nim, skupują surowce których nie mieli okazji zdobyć na eventach bo wtedy jeszcze nie grali. Ale oni raczej siedzą na Handlu w grze, a nie na Forum.

Cytat Zamieszczone przez set2g Zobacz posta
    Piszesz że jakby bb dało możliwość zdobywania żetonów np odkrywcami to by było sprawiedliwe, a guzik prawda, bo ja majac 20 odkrywców nazbieram na co chce a jakiś młodzian z 3 wolnymi bedzie mógł jedynie popatrzeć na oferte w sklepie.
    Tak właśnie wyglądał mój pierwszy event - Wielkanoc 2012. Grę zacząłem 7.04.2012, event ruszył 12.04.2012. Otwierałem zakładkę u Kupca tylko po to, żeby sobie popatrzeć na weterana. Wszelkie pisanki jakie zdobyłem sprzedawałem na handlu w zamian za surowce które potrzebowałem na rozwój i podbój wyspy. Z eventu nie kupiłem absolutnie nic, bo wyszedłem z założenia, że i tak nic wiele nie uwalczę, a przynajmniej podciągnę trochę gospodarkę. Może ktoś powininen mi zrekompensować tamten "stracony" event, na przykład ten gość który dodał mnie do znajomych gdy potrzebowałem tego do jednego z pierwszych zadań. On wtedy miał 42 level i będąc jednym z czołowych graczy na pewno wtedy zdobył za dużo.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Powinna być opcja, że zachomikowani nie mają możliwości zdobywania tokenów w innej drodze niż konwersja.

Reszta nie posiadająca surowców eventowych, np. do pół roku przed tym eventem, dostaje tokeny w dropach, z poszukiwań i ewentualnie ze zmiany droższych surowców typu granit, saletra, ruda tytanu.

Tokenami nie można handlować, surowcami eventowymi nie można handlować

Jak miałeś zachomikowane po 50k to chomikowanie nie poszło na marne, jak zdobywasz przez przygody i poszukiwania to kwestia twojej pracowitości i szczęścia. Dla mnie uczciwe. Słabi gracze raczej polegną, ale tak było od początku gry.
    Ostatnio edytowane przez jozioblabla ; 12.05.2015 o 14:23

Początkujący Generał Awatar Tornados
    Serwer
    Kolonia
    To dopiero jest zly pomysl;p

Znajac magiczne zdolnosci BB to bedzie dokladnie odwrotnie i dropic bedzie starym graczom a nowi beda mogli zmieniac....

Odkrywca Awatar misiasia
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez jozioblabla Zobacz posta
    Powinna być opcja, że zachomikowani nie mają możliwości zdobywania tokenów w innej drodze niż konwersja.

Reszta nie posiadająca surowców eventowych, np. do pół roku przed tym eventem, dostaje tokeny w dropach, z poszukiwań i ewentualnie ze zmiany droższych surowców typu granit, saletra, ruda tytanu.

Tokenami nie można handlować, surowcami eventowymi nie można handlować .
    Nie chomikowałam, gram dłużej niż pół roku przed nadchodzącym eventem, czyli co dla mnie nie należy się i nie przysługuje?
    Chyba do końca nie przemyślałeś swojego pomysłu.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez jozioblabla Zobacz posta
    Powiedzmy że mam zachmikowana 1 dynie, i to już by czyniło to że w dropie bym nie mógł zdobywać innych?
    Bez sensu, gdzie jest granica i czemu akurat taka?

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Po evencie Halloween 2013 zrobiłem sobie przerwę w grze i wróciłem do niej 9 miesięcy później. W międzyczasie odbyły się następujące eventy:
    - Boże Narodzenie 2013
    - Wielkanoc 2014
    - Event piłkarski 2014

Proszę o rekompensatę z tytułu niewykorzystanych szans. Zrzutka surowców eventowych zarówno od starych graczy, jak i od nowych, którzy brali udział w tych eventach. Grali wtedy więc 99% z nich na pewno ma spore zapasy. Ewentualnie niech BB im automatycznie przeliczy na monety, a mi sprzeda za monety po zawyżonym kursie 2,cośtam. Albo niech grubasy mi przyniosą tyle surowców eventowych ile średnio wypadło na każdego gracza biorącego udział w każdym z tych eventów. Najlepiej niech przyniosą to za jednym razem, żebym zdążył to wszystko przerobić na tokeny. Nie chcę gotowych tokenów, ma być Fair Play.

A, byłbym zapomniał - proszę o automatyczne przyznanie ksiąg potrzebnych do wyszkolenia wszystkich posiadanych przeze mnie Odkrywców i Geologów, bo Eldorado z Powrotami do Azylu też mnie ominęło.
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 12.05.2015 o 17:18

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    @ zwolk
    Nieodpowiedni i skrajny przykład podałeś.
    Zacząłeś grę przed eventem, podobnie jak ja tylko ja nie odpuszczałem go i pozdobywałem wiele ciekawych rzeczy, fakt że zacząłem gdzieś z półtora miesiąca przed eventem i miałem nieco klejnotów na odkrywców, ale resztę zdobywałem z ugrania, więc jest szansa na dobrą zabawę nawet jeśli jest się nowym graczem.
    @ jozioblabla
    1 z prób rozwiązania, lecz niezbyt trafiona.
    Wymiana w kantorze musi być dla wszystkich.
    Poszukać przydało by się rozwiązań typu, młodsi / nowi gracze mogą ugrać cokolwiek np. ze scenariuszy i przygód, eventualnie niewiele odkrywcami.
    Starzy gracze już swoje pozdobywali, a nowi / młodsi i tak nie zdołają zdobyć wiele z tego a przynajmniej będą mieli sens grania wtedy w tą grę, niż patrzenia się w kupca na to co nie zdołają zdobyć. To że ubi.bb naprawia swój błąd z możliwością chomikowania surowców evetowych nie powinno się odbijać negatywnie na nowych graczach, zniechęcając ich do gry przed i w trakcie tego eventu letniego.

W kółko powtarzanie że ten event jest tylko dla starych graczy w celu wyzbycia się starych surowców eventowych jest kłamstwem, każdy może w każdej chwili zdobyć te surowce w kantorze, tutaj bardziej się rozchodzi o nowych / młodszych graczy czy zdołają uzbierać tego wystarczająco tyle by kupić coś sensownego potem. Nowi gracze nie będą mieli łatwiejszych eventów jak starzy mieli i nie mówię tutaj o skrajnych przykładach.
    Ostatnio edytowane przez YAHIKO_FX ; 12.05.2015 o 19:33

Odkrywca Awatar misiasia
    Serwer
    Nowy Świat
    Ale znowu myślicie kategoriami eventu, a to nie jest event... naprawdę
    to tylko "wyprzedaż". z resztą sporo się wyjaśni, jak już będzie wiadomo, czy będą nowe limity, czy zachowane stare.

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Sorry, ale skoro nazwali to eventem to, co się dziwisz że takimi kategoriami się to ocenia.

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 8 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów