Zobacz wyniki ankiety: Jakie ma byc wydarzenie letnie (Event)

Głosujących
163. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Event tylko dla starych graczy posiadajaych surowce eventowe w ilosciach hurtowych

20 12.27%
  • Event dla wszystkich (tokeny wpadaja z przygod i poszukiwan)

100 61.35%
  • Wymiana od razu starych surowcow na monety

9 5.52%
  • W takiej samej formie jak obecnie na serwerze testowym.

56 34.36%
  • Obojetne mi to

8 4.91%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 8 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 74

Wątek: Wydarzenie letnie (event)

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Proponuje nie popadać w skrajności. Są sposoby by młodsi gracze w inny sposób zdobyli tokeny niż tylko przez kantor i kupca.

Zojkin
    Jak czytam te wszystkie wypowiedzi to nie wiem czy się śmiać czy płakać? Zauważyłam tylko jedno, że starym graczom odbiła woda sodowa do głowy. Zamiast stawiać nowe wyższe poprzeczki sobie wzajemnie, WY idziecie z tą grą na dno. Nie gram od samego początku gry ale pamiętam czasy kiedy to rezydencje stały na wadze po 80-90monet, a teraz? 7-8K i to niektórym mało myślicie, że dlaczego są takie a nie inne ceny? Większość starych graczy zrzuci winę zapewne na założycieli, a winą obarczyć się głównie powinno WAS- graczy z doświadczeniem bo to WY ceny zawyżacie. Zamiast wesprzeć nowych graczy podpowiedzieć im jak grać, tylko próbujecie im dokopać. Gdzie Wasze maniery? Chciwość Was od środka zżera! Widać że teraz leżącemu się ręki nie podaje tylko trzeba mu dowalić.

Jestem za, aby tokeny wpadały z przygód i poszukiwań, bo jak sami wiecie dla nowego gracza to też jest wysiłek zrobić przygodę, przeciętny NOWY gracz ma limit populacji około 2K a stary 10K, zauważa ktoś różnice ? Gracze z długoletnim stażem gry znają już na pamięć większość ataków, przygody takie jak "Wiki", "RB" czy "CR" itp. robią z zamkniętymi oczami.

Czy ktoś z Was czytał post "Dev Blog: Nowe surowce eventowe i Wielkanoc 2015" zamieszczony przez BB_Teromort ?

Od eventu wielkanocnego miała być gra Fair play, specjalnie zostały wprowadzone pisanki w paski tylko po to aby każdy gracz mógł zacząć event od 0, a teraz gdzie ona jest? Najlepszym wyjściem byłoby gdyby wszystkie zasoby z eventów były zamienione na monety 1 surowiec eventowy= 5-10 monet (odzyskają cześć zainwestowanych zasób w grze) poprzez wymianę starych zasobów eventowych na monety a nowi nie będą już płakać iż nie mogą nic wykupić podczas planowanego wydarzenia letniego z powodu obecnego podbijania cen na handlu w grze przez starych graczy, którzy mogą dać więcej niż gracze z krótszym stażem.

Jednym słowem boicie się, że jakiś młody "szczeniak", który stawia pierwsze kroki w The Settlers Online mógłby Was przebić czy dorównać poziomem. A może macie obawy, że nowa osoba będzie wstanie wykupić więcej oferowanych przedmiotów u kupca, i w ten o to sposób Was poniży ?

Po prostu brak słów.

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Zamiana od razu na monety starych surowców jest niewypałem, bo wielu poza eventem w kantorze wydawała granit, inne obiekty by mieć na ten event letni stare surowce na coś cenniejszego co bardziej chcą mieć. Do tego nowi / młodsi gracze nie powinni mieć pretensji, bo wtedy wszyscy gracze którzy już zaczęli zbierać stare surowce byli by poszkodowani.
    Ostatnio edytowane przez YAHIKO_FX ; 09.05.2015 o 03:35

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Proximus14 Zobacz posta
    Ta gra poniekąd wymusza kooperatywę i handel dla szybkiego rozwoju bo samemu zajmuje to miesiące/lata.
    Troche off-topic, ale paradoksalnie lepiej sie rozwijac miesiace/ lata, bo przynajmniej nie wyprzedza sie tempa rozwoju gry o kilkanascie dlugosci.

Cytat Zamieszczone przez Zojkin Zobacz posta
    Nie gram od samego początku gry ale pamiętam czasy kiedy to rezydencje stały na wadze po 80-90monet, a teraz? 7-8K i to niektórym mało myślicie, że dlaczego są takie a nie inne ceny? Większość starych graczy zrzuci winę zapewne na założycieli, a winą obarczyć się głównie powinno WAS- graczy z doświadczeniem bo to WY ceny zawyżacie. Zamiast wesprzeć nowych graczy podpowiedzieć im jak grać, tylko próbujecie im dokopać. Gdzie Wasze maniery? Chciwość Was od środka zżera! Widać że teraz leżącemu się ręki nie podaje tylko trzeba mu dowalić.
    Nie zrzuci winy tylko wprost wyjasni to tym, ze gra sie rozwija w slimaczym tempie a produkcja wrecz przeciwnie.

Od powstania gry (nawet liczac od wczesnych wersji beta na serwerach niemieckich) minelo pare lat, a mozliwosc wykorzystania monet stoi dalej na tym samym poziomie, ograniczonym iloscia budynkow ktore mozna postawic i upgradowac. W takiej sytuacji zrozumiale, ze jesli produkcja monet caly czas dziala to beda one galopowac w strone bezwartosciowych. Klejnoty niekoniecznie.

Nikt nie ma obowiazku sprzedawac za bezcen przedmiotow ktore w wiekszej ilosci laduja na handlu tylko i wylacznie dlatego, ze zostaly kupione za klejnoty.
    Ostatnio edytowane przez sparkz ; 09.05.2015 o 08:09
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Black_Patrick Zobacz posta
    A tokeny(zetony) nie sa moze nowymi itemami wedlug Ciebie?

nowe itemy = coś nowego do kupienia, jak swego czasu był to staw rybny, mistrz sztuk walki czy nowy magazyn prowiantu, widzę że nadal nie rozumiesz

Generalnie to czy tokeny będą miały inne źródło jak kantor/kupiec ani ziębi ani grzeje, poradzę sobie jak pewnie i większość ogarniętych graczy. Ważniejszym pytanie niż to zadane w ankiecie jest informacja o limitach, bo jak będą stare to wiele osób nie będzie miało co kupić, i na tym skorzytają jakże uciemiężeni nowi gracze.

Odkrywca Awatar Rosadamascena
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez set2g Zobacz posta
    (...) Ważniejszym pytanie niż to zadane w ankiecie jest informacja o limitach (...)
    No właśnie, to pytanie padło już kilka razy. BB_Teromort, mógłbyś się jakoś ustosunkować? Nie proszę nawet o pewne informacje, wystarczyłoby jakieś podszepnięcie jak będzie PRAWDOPODOBNIE tak byśmy wiedzieli na co się nastawiać

Cytat Zamieszczone przez Zojkin Zobacz posta
    Od eventu wielkanocnego miała być gra Fair play, specjalnie zostały wprowadzone pisanki w paski tylko po to aby każdy gracz mógł zacząć event od 0, a teraz gdzie ona jest? Najlepszym wyjściem byłoby gdyby wszystkie zasoby z eventów były zamienione na monety 1 surowiec eventowy= 5-10 monet (odzyskają cześć zainwestowanych zasób w grze) poprzez wymianę starych zasobów eventowych na monety a nowi nie będą już płakać iż nie mogą nic wykupić podczas planowanego wydarzenia letniego z powodu obecnego podbijania cen na handlu w grze przez starych graczy, którzy mogą dać więcej niż gracze z krótszym stażem.
    Ludzie oddawali lodowe dla 1000 pisanek, mają teraz dostać za to 5k monet? Chyba nie wiesz co piszesz, z miejsca odeszłoby wielu graczy, w tym tych, którzy regularnie ładują niezłą kasę.
    Nikt nie chce dowalać nowym. Oni zaś (nie mówię, że wszyscy) są obrażeni, że starzy mają więcej. Cóż, tak to działa w KAŻDEJ grze online. Trochę takie czepianie się garbatego że ma proste dzieci.
    Fair play będzie od najbliższego NORMALNEGO eventu (halloween). Ten tzw Event Nocy Letniej to bardziej wyprzedaż posezonowa dla wyczyszczenia gry ze starych walut eventowych tak, by po odświeżeniu można było ich użyć ponownie (nie trzeba będzie co roku projektować nowych jaj, dyń, prezentów tylko będą mogli znów wgrywać stare. Jedyną różnicą będzie fakt, że nikt ich już nie zachomikuje).
    Z resztą, paradoksalnie teraz nowi będą mieć jeszcze gorzej. Do tej pory starzy mieli zapasy więc nie było takiego parcia na skupowanie. Jak wszyscy będą na zero to ceny nieźle poszybują w górę - bo starego stać, i tak kupi. Za to dla młodego staną się całkiem zaporowe.
    Cen nikt celowo nie podbija. Znasz pojęcie inflacja? Właśnie to mamy w tej grze. Wartość monet spada bo cały czas ich przybywa a wydawać nie ma na co. Zatem ceny innych rzeczy rosną.
    Ostatnio edytowane przez MOD_Victoria ; 09.05.2015 o 10:39 Powód: połączenie postów

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Proximus14 Zobacz posta
    Off-Topic

Wiem RedJul, że masz lvl50, długi staż i wiedzę o mechanice tej gry nieporównywalnie większą do mojej ale nie do końca wiem czemu ma służyć to wytykanie i czepialstwo się?
    (....)
    "Przez grzeczność nie przeczę" to ironiczne zgodzenie się z czyimś zdaniem i tyczyło się tylko pogrubionego tekstu w Twojej wypowiedzi. Przypomnę Twoje słowa "wyszedł bełlkot". I z tym się zgadzam
    Tak samo jak w pozostałych dwóch postach. Nie chce mi się wypunktować ale jedna wypowiedź jest ekstra
    więc skoro dali opcję nabycia towaru to niech i dadzą opcję wyzbycia się nadmiaru
    - będą 4 nowe zakładki u kupca i tam będzie można wydać.
    Nie jest ważne czy będzie 1 zakładka czy 4 czy 5, ważne jest że to co proponujesz już jest a Ty dalej tego nie zauważasz.
    I nie traktuj tego co piszę jako atak na Ciebie ale piszesz tak chaotycznie i niespójnie że aż momentami zęby bolą

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Nie chce mi się czytać tego co piszecie, ale napisze krótko: ANKIETA BEZ SENSU. Wydarzenie letnie jest po to żeby gracze, którym zalegają stare surowce eventowe mogli je wykorzystać. Od początku było to wiadomo więc ten cały lament i płacz żeby tokeny były w dropach czy nosili je odkrywcy to poroniony pomysł. Koniec kropka

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Chyba poszaleliście z lekka. Może od razu wysłać młodym w pw po 20 silosów, manufaktur, chatek itp, do tego po 3 mistrzów, wietków i nie zapomnijmy o majorze, żeby krzywdy nie mieli A no i oczywiście zestaw PD wystarczający na wbicie 50 poziomu, żeby się biedni nie przemęczyli Ja pamiętam jak na swoim pierwszym ewencie haloweenowym kupowałam z limitu silosy i sprzedawałam drożej za dynie, żeby tylko uzbierać na szybkiego żniwiarza. I wcale nie mogłam zrozumieć czemu ludzie płacą za nie więcej... Z innych rzeczy nic nie kupiłam, bo nie było za co. Nawet 1k kamienia za darmo nikt mi nie dał. A teraz wpada ekipa młodych, ma masę udogodnień, starzy gracze im co chwilę coś podsyłają i jeszcze źle. To po co grać jak Wam się nic robić nie chce? Do pogaduch na czacie nie trzeba surowców ewentowych. To nie jest ewent, tylko opcja wydania zalegających surowców zanim znikną. Młodzi powinni się cieszyć, ze maja szansę kupienia czegoś czego nie powinni w ogóle mieć, bo wtedy nie grali. Co do starych graczy no cóż ja też miałam zerko surowców ewentowych ale kto pomyślał to na wszelki wypadek skupił i teraz nie płacze.

Lipek
    Cytat Zamieszczone przez YAHIKO_FX Zobacz posta
    @ Lipek
    A jest odwrotnie. Z tego co widzę to starzy wiedzą lepiej co jest bielsze, co czarniejsze. Mając 1 na uwadze o czym Rosa już wspomniała.
    Swój interes nad interes młodszych graczy, niby to takie oczywiste każdy broni swojego.
    Mnie osobiście to ani ziębi, ani parzy co i jak będzie z letnią WYPRZEDAŻĄ (nie ewentem). Powtarzam, co z tego, że ja będę miał pierdylion MMA a ty jednego? Czy będę mógł ich wykorzystać by podbić Twoją wyspę? Czy gdy zakupię kolejnych dwóch zielonych grubasów to stanę się dzięki temu lepszy niż ty bo będą mi znosić więcej pierdółek?
    Ile razy trzeba powtarzać, żeby dotarło do tych zakutych łbów że to nie jest żaden Wielkanocny/Bożo Narodzeniowy/Helloweenowy/Inny event. To jest wyprzedaż ofert ewentowych z poprzednich lat. Jeśli ktoś nie brał w nich udziału to nie nazbierał surowców ewentowych i tyle w temacie. Ci co grali zachomikowali gdyż BB, w każdym z pamiętników developera, podawało info iż będzie je można wykorzystać w przyszłym roku. Teraz zmienili zadanie, surowce zalegają w magazynach i dzięki temu że grają fair play, (wobec tych co te surowce mają i było im obiecane, że będą je mogli wykorzystać) pojawia się oferta wyprzedaży. Nowi gracze, którzy nie brali udziału w poprzednich ewentach, również mają szanse na zdobycie tych nagród, jednak jest to związane z wydawaniem prawdziwych pieniążków. A to czy kogoś na to stać czy nie to już nie mój problem. Ani ja, ani BB ani inni gracze nie są fundacją charytatywną.

Wyprzedaż letnia to nie jest żaden Event !!!

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 8 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów