Zobacz wyniki ankiety: Jakie ma byc wydarzenie letnie (Event)

Głosujących
163. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Event tylko dla starych graczy posiadajaych surowce eventowe w ilosciach hurtowych

20 12.27%
  • Event dla wszystkich (tokeny wpadaja z przygod i poszukiwan)

100 61.35%
  • Wymiana od razu starych surowcow na monety

9 5.52%
  • W takiej samej formie jak obecnie na serwerze testowym.

56 34.36%
  • Obojetne mi to

8 4.91%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 74

Wątek: Wydarzenie letnie (event)

Odkrywca Awatar Rosadamascena
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Black_Patrick Zobacz posta
    A tokeny(zetony) nie sa moze nowymi itemami wedlug Ciebie?
    Ile razy mamy jeszcze powtórzyć żebyś zrozumiał? Tokeny zostają wprowadzone dla ujednolicenia walut eventowych. Już gdzieś wcześniej pisałam - są jak euro w części krajów Unii Europejskiej - jeden ogólny zamiennik zamiast kilku mniejszych walut wprowadzony dla ułatwienia sobie życia.

Początkujący Generał Awatar Tornados
    Serwer
    Kolonia
    Rosa im nie przekadasz ;p
    My swoje racje mamy, oni swoje, a wygra i tak BB

Serwer
    Złota Góra
    Cóż, jeśli będzie limitowane i nie będę MMA itd to płaczki zawaliły sprawę rozdawałabym tokeny ale teraz z czystej złośliwości wolę kupić 500 kwietnych flag niż dać roszczeniowcom

Początkujący Generał Awatar Tornados
    Serwer
    Kolonia
    Zalezy jakim
    Np u mnie w gildii jest sporo fajnych graczy ktorzy nie sa w stanie sami zebrac surowcow na zakupy w evencie
    To sie im pomaga bo i tak nie ma nic lepszego do roboty

Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Tornados Zobacz posta
    Zalezy jakim
    Np u mnie w gildii jest sporo fajnych graczy ktorzy nie sa w stanie sami zebrac surowcow na zakupy w evencie
    To sie im pomaga bo i tak nie ma nic lepszego do roboty
    Takim owszem chodzi mi o płaczków i krzykaczy

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Rosadamascena Zobacz posta
    3. Kto ci broni iść do kantoru i skupować wyżej wymienione surowce? Przecież możesz już częściowo przygotować się do eventu.
    Nie może bo płacze na forum

Z tym że wyrównanie szans to bym polemizował.
    Nowi gracze będą mieli teraz dużo ciężej. Brak zapasów waluty ewentowej drastycznie podniesie ceny, dodatkowo gracze będą sobie zbierać a dopiero później pomagać. Ja czesto miałem takie zapasy skupując po ewencie że ewent trwał 2-3 dni i rozdawałem potrzebującym. Formą pomocy nowym mogłoby być wprowadzenie np ulepszonych silosow do sklepu ewntowego. Ponieważ gracze by wymienili a zwykle silosy by staniały, czy lodowych/wieża wiedzmy by się pozbyć tych gorszych
    Ostatnio edytowane przez jaco_j ; 09.05.2015 o 00:12 Powód: połączenie postów

Lipek
    Drodzy starzy gracze (w tym i ja), dajcie sobie spokój z dyskusją z ludźmi o pokroju Black_Cośtam. To jest typowa postawa ludzi którzy mówią już osławione "nikt nie będzie nam wmawiał że białe to białe, a czarne to czarne..."
    Odpuście sobie bo to jak walenie grochem o ścianę...

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    @ Lipek
    A jest odwrotnie. Z tego co widzę to starzy wiedzą lepiej co jest bielsze, co czarniejsze. Mając 1 na uwadze o czym Rosa już wspomniała.
    Swój interes nad interes młodszych graczy, niby to takie oczywiste każdy broni swojego.
    Ostatnio edytowane przez YAHIKO_FX ; 09.05.2015 o 01:40

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Off-Topic

Cytat Zamieszczone przez RedJul Zobacz posta
    Przez grzeczność nie przeczę.
    Gorzej że dalej coś Ci nie wychodzi.
    więc skoro dali opcję nabycia towaru to niech i dadzą opcję wyzbycia się nadmiaru - będą 4 nowe zakładki u kupca i tam będzie można wydać.
    Młodzi też na pewno by skorzystali jeśli weszła by opcja tokeny z przygód i wymiana surowców eventowych na tokeny - przecież dokładnie tak to działa. (Pomijam to, że nie przypominam sobie tokenów z przygód).
    Stary sprzeda a młody kupi (a czy go będzie stać to inna bajka). Nie stać to weź kredyt, mi też nikt za darmo nie daje. - i tak to ma działać o ile stary będzie chciał sprzedać.
    Podsumowując - nie bardzo wiem o co Ci chodzi
    Wiem RedJul, że masz lvl50, długi staż i wiedzę o mechanice tej gry nieporównywalnie większą do mojej ale nie do końca wiem czemu ma służyć to wytykanie i czepialstwo się?

Popatrzmy...

"Przez grzeczność nie przeczę." - za za chwilę "przecież dokładnie tak to działa." - niby przez grzeczność nie przeczysz ale jednak "dokładnie" przyznajesz rację.

"będą 4 nowe zakładki u kupca i tam będzie można wydać." - Skąd wiesz, że tylko 4 zakładki (czyżby z testowego)? A może jeszcze zmienią i będzie tylko jedna albo może 5. Nie tylko Ty zdążyłeś się z tematem zapoznać.

"Młodzi też na pewno by skorzystali jeśli weszła by opcja tokeny z przygód i wymiana surowców eventowych na tokeny. Stary sprzeda a młody kupi (a czy go będzie stać to inna bajka)" - tylko przez grzeczność napisałeś, że tak to właśnie działa czy faktycznie tak to działa??

"(Pomijam to, że nie przypominam sobie tokenów z przygód)." - "Młodzi też na pewno by skorzystali jeśli weszła by opcja tokeny z przygód i wymiana surowców eventowych na tokeny." - Ja też sobie nie przypominam ale za to frazę "weszła by opcja" już tak. Lubisz wytykać na forum czy czytać Ci się do końca nie chce?

"i tak to ma działać o ile stary będzie chciał sprzedać." - przecież wiem, że tak to ma działać, przecież napisałem. Sprzedać nie zechcą tak dla zasady czy im się opłacać nie będzie (przecież z tego jest dla hi-lvl graczy największy interes, sprzedać - kupić - wymienić)?

"Podsumowując - nie bardzo wiem o co Ci chodzi " - Podsumowując - nie bardzo wiem o co Ci chodzi

"A to zdanie tyczyło się zwykłych eventów a nie tego (który nawet trudno nazwać eventem a próbą posprzątania bałaganu który BB samo narobiło)." - tak, to w sumie nie event a mechanizm (miejmy nadzieję, że przypisany na stałe) na utylizacje "śmieci" po eventach.

Jestem ZA opcją z testowego jak również dodatkowo za tokenami z przygód jeśli ktoś z BB miałby kiedykolwiek wprowadzić.

Tak czy inaczej stoimy po tej samej stronie barykady (więc skończ proszę wytykanie, pogrubianie i przez grzeczność potwierdzanie).

Nie wiem ile jeszcze mi z tego RedJul pogrubisz bo już sam "bold'a" nadużyłem.
    Pozdrawiam i nie złość się za ripostę w Twoim stylu.
    Jeśli coś chcesz skomentować napisz na priv, nie będziemy spamować w temacie.

Dziękuję za konwersację i nie zaglądam tutaj już więcej.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    YAHIKO_FX zaproponuj więc opcje na wymianę eventowej surki?
    Wymienić po 1m, wykasować ustawowo, przekazać na cele charytatywne dla początkujących?
    A może graczom na 50lvl należy pozabierać fasolki bo sobie nazbierali w setkach tysięcy i pokupowali 3-4 wieże złote i teraz im monety za frajer lecą?
    Każdy na coś zapracował. Mi właśnie hi-lvl gracze pomagają i dzięki nim rosnę, jak się im zabierze to i ja nie dostanę.
    Ta gra poniekąd wymusza kooperatywę i handel dla szybkiego rozwoju bo samemu zajmuje to miesiące/lata.
    Skoro zaczynasz grę to tak jak byś się zatrudnił. Więc nie tłumacz mi, że przez wzgląd na ciebie prezes będzie musiał przesiąść się na autobus.

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów