Zobacz wyniki ankiety: Jakie ma byc wydarzenie letnie (Event)

Głosujących
163. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Event tylko dla starych graczy posiadajaych surowce eventowe w ilosciach hurtowych

20 12.27%
  • Event dla wszystkich (tokeny wpadaja z przygod i poszukiwan)

100 61.35%
  • Wymiana od razu starych surowcow na monety

9 5.52%
  • W takiej samej formie jak obecnie na serwerze testowym.

56 34.36%
  • Obojetne mi to

8 4.91%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 74

Wątek: Wydarzenie letnie (event)

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Kwietniowy był fair, letni nie będzie, październikowy będzie fair, grudniowy też...
    @ zwolk
    Opcja "Event dla wszystkich (tokeny wpadaja z przygod i poszukiwan)" dyskryminuje nowych graczy bo mają niższą wydajność robienia przygód i małą ilość odkrywców.
    Opcja "W takiej samej formie jak obecnie na serwerze testowym." - optymalne rozwiązanie, bo obejmuje zarówno starych hurtowników, starych detalistów, jak i nowych którzy nie mają starych przedmiotów eventowych, ale mogą próbować zdobyć tokeny.
    I właśnie dlatego event powinien być dla wszystkich, bo nowi i tak "mają niższą wydajność robienia przygód (mniejsza ilość generałów szybszych) i małą ilość odkrywców." Ale całkowite pozbawienie ich szans na ugranie czegokolwiek ?!(kupowanie za klejnoty nie jest graniem).
    "jak i nowych którzy nie mają starych przedmiotów eventowych, ale mogą próbować zdobyć tokeny."
    Mogą próbować, próbować mimo ze nie mają zbyt wiele do zaoferowania, granit z przygód, może miecze i żelazo, czyli to co nowym przydaje się bardziej do rozwoju wyspy macierzystej, niż starym, więc będą postawieni przed dylematem, rozwijać gospodarke czy wyprzedawać by zdobyć trochę tokenów, które na pewno ci co je mają nie będą tanio sprzedawać mając aż 4 oferty z poprzednich eventów, więc sami będą za klejnoty je kupować niż sprzedawać. A jak nowym graczom w ogóle nie dadzą tej oferty to nawet nie będą mogli handlować limitami, np. jak ktoś wykupił 3 ulepszone magazyny a potrzebuje ich więcej to wtedy zgłosi się do tych których w ogóle nanie nie stać, wtedy jest faktycznie szansa ze taki nowy gracz zdobędzie tokeny.
    Ostatnio edytowane przez YAHIKO_FX ; 08.05.2015 o 21:20

Odkrywca Awatar Rosadamascena
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez YAHIKO_FX Zobacz posta
    Kwietniowy był fair, letni nie będzie, październikowy będzie fair, grudniowy też...
    Letni to ostatnie echa lat 2012-2014, ma otworzyć szansę na robienie równych eventów w przyszłości....

Odnośnie wspomnianego dylematu - ja do eventu przygotowuję się cały rok, tzn zaraz po zakończeniu dyniowego 2013 skupowałam od innych resztki dyń. Czy to moja wina, że ktoś inny zaczął grać miesiąc przed eventem i nie zdołał kupić tyle co ja zbierająca zapasy od 11 miesięcy? Poza tym w eventach w przeszłości też by coś kupić musiałam czyścić magazyn do zera i to z potrzebnych surowców, każdy to przechodził
    Ostatnio edytowane przez Rosadamascena ; 08.05.2015 o 21:30

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez RedJul Zobacz posta
    99% starych graczy ma śladowe ilości tych surowców.
    A to zdanie tyczyło się zwykłych eventów a nie tego (który nawet trudno nazwać eventem a próbą posprzątania bałaganu który BB samo narobiło).
    Mimo tego, iz gram krotko to znam pare osob co maja po minimum 50tysiecy np. prezentow i to gracze z stazem dwu-trzyletnim. Kazdy mial startowac z jednego poziomu od 0 od tegorocznego eventu wielkanocnego. Wiec najlepszymi wyjsciami by bylo, aby BB wymienilo stare surowce eventowe na monety jak z pisankami w tym roku lub surowce wpadaja z przygod i od odkrywcow, aby kazdy mial rowne szanse na ich zdobycie. Gdyz na chwile obecna nowi gracze mogli by kupic tokeny tylko od kupca za klejnoty, a starzy gracze juz surowce maja i wystarczylo by, zeby je wymienili w magazynie prowiantu.

Odkrywca Awatar Rosadamascena
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Black_Patrick Zobacz posta
    Mimo tego, iz gram krotko to znam pare osob co maja po minimum 50tysiecy np. prezentow i to gracze z stazem dwu-trzyletnim. Kazdy mial startowac z jednego poziomu od 0 od tegorocznego eventu wielkanocnego. Wiec najlepszymi wyjsciami by bylo, aby BB wymienilo stare surowce eventowe na monety jak z pisankami w tym roku lub surowce wpadaja z przygod i od odkrywcow, aby kazdy mial rowne szanse na ich zdobycie. Gdyz na chwile obecna nowi gracze mogli by kupic tokeny tylko od kupca za klejnoty, a starzy gracze juz surowce maja i wystarczylo by, zeby je wymienili w magazynie prowiantu.

1. Takich co mają po 50k jest niewielu, poza tym te ilości zdobyli prawdopodobnie częściowo za klejnoty.
    2. Czemu starzy mają być stratni? BB zastosuje niemal napewno przelicznik podobny do wielkanocnego - około 2-3 monety/1 szt. Kupując te piłki, dynie, jajka, prezenty płaciłam średnio 20-70 monet/1szt
    3. Kto ci broni iść do kantoru i skupować wyżej wymienione surowce? Przecież możesz już częściowo przygotować się do eventu.

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    1. Sam piszesz kilka osób, to jest ten 1%
    2. Kazdy mial startowac z jednego poziomu od 0 od tegorocznego eventu wielkanocnego. - i tak będzie od haloweenowego, to nie jest event tylko czyszczenie magazynów, czyszczą ci co mają - logiczne.
    3. Wiec najlepszymi wyjsciami by bylo, aby BB wymienilo stare surowce eventowe na monety dla kogo najlepszym?
    Polak, Francuz i Amerykanin złapali złotą rybkę. Ta obiecała im spełnić po jednym życzeniu jak ją wypuszczą.
    Ja chcę mieć winnicę 2 razy większą niż mój sąsiad - mówi Francuz.
    Ja chcę mieć rancho 2 razy większe niż mój sąsiad - mówi Amerykanin.
    A ja chcę, żeby mojemu sąsiadowi wyzdychały wszystkie krowy - mówi Polak.

I ty jesteś własnie tym przysłowiowym małym, zawistnym i zazdrosnym Polakiem.
    Ja po grudniowym evencie miałem śladowe ilości surowców eventowych. Gdy pojawiła się informacja o letnim evencie po cichu spokojnie skupowałem te surowce.
    Teraz mam ich na tyle, że spokojnie mogę pójść do kupca.
    A ile ty w tym czasie kupiłeś? - miałeś takie same informacje co ja.
    Więc nie mów mi teraz że jesteś pokrzywdzony.
    Powiedziałbym kim jesteś ale za to co najmniej ostrzeżenie bym dostał.

Początkujący Osadnik Awatar Tbag
    Serwer
    Nowa Ziemia
    (...) Wiec gdzie jest ten Fair play (...)
    Rozumiem, że jeśli po wprowadzeniu sklepu do gry zobaczysz, że możesz kupić np. opactwo lub żniwiarza to też przyjdziesz na forum się pożalić, że to nie fair w stosunku do starszych graczy?
    A dlaczego to chyba tłumaczyć nie muszę?

Osadnik Awatar SimcikQ
    Serwer
    Złota Góra
    Oferta u kupca podczas wydarzenia letniego będzie prawdopodobnie limitowana.
    Czyli gracze którzy kupili w poprzednich eventach MSW już raczej w tym nie zdobędą.

P.S. Ja tak przypuszczam. nie wiem jak będzie ...

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Black_Patrick event letni (chodz nie wiem czy można to tak nazwać bo nie ma żadnych zadań, misji itp, bardziej to jest zbliżone do oferty limitowanej, jakie miały miejsce wcześniej, chodz jedynie za klejnoty) to jest ostatnia szansa na pozbycie sie resztek zalegających surowców, które sie nagromadziły przez te pare lat, wprowadzone tylko po to aby gracze, którzy jeszcze w grudniu zeszłego roku byli zapewniani że zdobyte prezenty a wcześniej dynie itp. nie przepadną, nie czuli sie poszkodowani. BB Chcąc wyjsć z twarzą daje ostatnią szanse na zamieni ich na coś pożytecznego.
    Piszesz że jakby bb dało możliwość zdobywania żetonów np odkrywcami to by było sprawiedliwe, a guzik prawda, bo ja majac 20 odkrywców nazbieram na co chce a jakiś młodzian z 3 wolnymi bedzie mógł jedynie popatrzeć na oferte w sklepie. To jakby przystępować do wyścigu, każdy startuje z tego samego miejsca, ale ja jade bolidem F1 (mam duży staż, mase gen. odkrywców duża produkcję, populację) a Ty biegniesz pieszo (dopiero co zaczynasz, podbiłeś może wyspe, zaczynasz pierwsze przygody) , kto ma większe szanse na wygranie ? Nigdy nie będzie równości między graczami o różnym stażu, i nad tym nie ma co dyskutować.

Jeżeli nie zrozumiesz że letni sklep to nie jest typowy event (event = nowe itemy) to nie ma sensu dalszej dyskusji.

3k
    Ostatnio edytowane przez set2g ; 08.05.2015 o 21:50

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez set2g Zobacz posta
    Black_Patrick event letni (chodz nie wiem czy można to tak nazwać bo nie ma żadnych zadań, misji itp, bardziej to jest zbliżone do oferty limitowanej, jakie miały miejsce wcześniej, chodz jedynie za klejnoty) to jest ostatnia szansa na pozbycie sie resztek zalegających surowców, które sie nagromadziły przez te pare lat, wprowadzone tylko po to aby gracze, którzy jeszcze w grudniu zeszłego roku byli zapewniani że zdobyte prezenty a wcześniej dynie itp. nie przepadną, nie czuli sie poszkodowani. BB Chcąc wyjsć z twarzą daje ostatnią szanse na zamieni ich na coś pożytecznego.
    Piszesz że jakby bb dało możliwość zdobywania żetonów np odkrywcami to by było sprawiedliwe, a guzik prawda, bo ja majac 20 odkrywców nazbieram na co chce a jakiś młodzian z 3 wolnymi bedzie mógł jedynie popatrzeć na oferte w sklepie. To jakby przystępować do wyścigu, każdy startuje z tego samego miejsca, ale ja jade bolidem F1 (mam duży staż, mase gen. odkrywców duża produkcję, populację) a Ty biegniesz pieszo (dopiero co zaczynasz, podbiłeś może wyspe, zaczynasz pierwsze przygody) , kto ma większe szanse na wygranie ? Nigdy nie będzie równości między graczami o różnym stażu, i nad tym nie ma co dyskutować.

Jeżeli nie zrozumiesz że letni sklep to nie jest typowy event (event = nowe itemy) to nie ma sensu dalszej dyskusji.

3k
    A tokeny(zetony) nie sa moze nowymi itemami wedlug Ciebie?

Początkujący Generał Awatar Tornados
    Serwer
    Kolonia
    A tokeny(zetony) nie sa moze nowymi itemami wedlug Ciebie?
    A co ma nowy item do eventu???

Przypomne ci ze chocby takie balony (ktore byly w WYDARZENIU letnim bodajze 2013) nie dawaly ZADNEJ nagrody w sklepie (a byly zupelnie NOWYM surowcem)

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów