Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za dodaniem dodatkowego przycisku

Głosujących
35. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, bardzo się przyda

32 91.43%
  • Jest mi to obojętne

2 5.71%
  • Nie, niepotrzebny

1 2.86%
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Przycisk "przenieś na początek " w budynkach "produkcyjnych"

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

Przycisk "przenieś na początek " w budynkach "produkcyjnych"

Moją propozycją jest dodanie przycisku "przenieś na początek kolejki" (a dokładnie na 2 pozycję bo 1 jest w produkcji) w budynkach w których mamy kolejki produkcji - koszary, magazyny prowiantu, zbrojownia, akademia wojskowa oprócz istniejących "przenieś w górę" i przynieś w dół.

Często bywa tak ,że mamy ustawioną kolejkę n.p w magazynie prowiantu ze 20 czy nawet więcej paczek do produkcji, a tu raptem dostajemy zadanie n.p." wyprodukuj 5 kanapek".
    Możemy czekać 2 -3 dni aż cała kolejka nam się wyprodukuje i na końcu nasze kanapki, albo produkcję kanapek przesuwamy na górę.
    Niestety obecny mechanizm jest baaaardzo uciążliwy, nie dość że możemy przesunąć produkcję o 1 w górę to jeszcze za każdym razem gra odświeża chwilę listę produkcji i wyświetla ją od początku, przewijamy listę szukając naszych nieszczęsnych kanapek i "cyk" o 1 w górę no i tak 20 czy więcej razy.
    Tak samo jak potrzebujemy n.p. łuczników do przygody a w koszarach akurat 20 paczek rekrutów się szkoli - ta sama zabawa.

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    "Przenieś w górę o 1" zamienił bym "Przenieś na samą górę" (dokładnie na 2 pozycję). Zostawiając jednak "przenieś w dół o 1". Więc nie jestem w 100% za twoją propozycją.

@ Rosa
    Każdy sam wyciągnie wnioski.
    Przesuń o 1 w górę nie przyda się w cale, jak dadzą przesuń na samą górę.
    Ostatnio edytowane przez YAHIKO_FX ; 29.04.2015 o 22:27

Odkrywca Awatar Rosadamascena
    Serwer
    Złota Góra
    Yahiko, przeczytaj uważnie nie chodzi o zmienianie istniejących przycisków tylko dorzucenie dodatkowego, przerzucającego na samą górę. Jak ktoś będzie wolał pojedynczo to sobie pojedynczo przeniesie jak teraz. Po prostu będzie dodatkowa funkcja. Jak dla mnie 100% na tak

Odkrywca Awatar misiasia
    Serwer
    Nowy Świat
    Taki przycisk "przenieś na samą górę", to mi się już po nocach śni. Nie ma to jak ustawić koszary na dwa dni, a tu nagle blok padnie i trzeba dorobić elitę ;/
    Już nie raz wywalałam całe zakolejkowane wojsko i żeby dorobić "nagły przypadek", bo było szybciej niż przestawiać pojedynczo do góry przez 2k wojska

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Przesuwanie o 1 pozycję jest w ogóle nieprzydatne. Tak jak piszecie, teraz jest lepiej wywalić całą kolejkę i zarzucić ją od nowa niż przesuwać pojedynczo, choćby to miało być tylko kilka pozycji (o kilkadziesiąt nie wspomnę, tempo reakcji gry jest po prostu powalające w tej kwestii). A YAHIKO_FX ma trochę racji. Z reguły jak coś dokładamy do kolejki z zamiarem przesuwania w górę to robimy to dlatego, żeby mieć to coś jak najszybciej, czyli na drugiej pozycji, zaraz po rzeczy aktualnie produkowanej. Z tym że bezpieczniej będzie po prostu dołożyć dodatkową opcję niż zabierać już istniejące bo znając życie to zaraz znajdą się jęczący którym przesuwanie 1 jest niezbędne do życia.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    No ok tylko wywalanie całej kolejki jest równie uciążliwe, chyba że by dodać następny przycisk "anuluj całą produkcję".
    Ale skoro już zapuściłeś coś do roboty to potem musisz zapuszczać to od początku. Niepotrzebne zamieszanie.
    W sumie to mi by wystarczyła tylko opcja " na początek kolejki" wówczas góra i dół są według mnie zbędne, ale może ktoś lubi to można zastawić.

Moderator Forum Awatar Uranos_old
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 01.05.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
    MOD_Uranos

Uprawnienia umieszczania postów