Zobacz wyniki ankiety: Premia w budynku - szkolenie wojska - albo jakiś dowódca z nową umiejętnością

Głosujących
15. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • chciałbym aby rozwinięta została opcja PvP - premie do koszar też fajne

6 40.00%
  • nie lubię PvP i nie potrzebne mi takie bajery..

6 40.00%
  • nie lubię opcji PvP ale pomysł z premiami do ataku wojska na koszary lub akademię jest dobry

3 20.00%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Zmiana statusu wojsk na wyspie - nowy budynek lub dodatek do koszar/akademi

Osadnik Awatar fenixpiotr
    Serwer
    Kolonia

Zmiana statusu wojsk na wyspie - nowy budynek lub dodatek do koszar/akademi

Chodzi o nowe możliwości jakie pojawiają się z PvP, koloniami itd

ja to widzę tak - tzn kiedyś nad tym myślałem - można atakować wyspy [kolonie] ale niszczymy tylko niektóre budynki - no ale na koloniach jednak nie budujemy nic poza wojskowymi budowlami więc pomysł odpadł
    ale gdyby było coś w rodzaju premii do obrony lub do ataku - i w zależności od potrzeby zmieniamy sobie
    pomysł jest po to aby nie można było z łatwością pokonać i zniszczyć całej wyspy kiedy np nie gramy przez jakiś czas - to po to aby móc być przygotowanym na starcia gildiaVSgildia lub ewentualne wielkie kampanie na koloniach- gdzie np po zniszczeniu wielkiego, złego boga starożytnych Banitów Kupasiusiu ;-) dostajemy wielką wyspę do podziału między walczących - i tak mielibysmy kolonię którą można eksploatować w kilka osób w jednym czasie - żeby coś takiego odbić potrzeba by kilku mocnych graczy więc dlatego to byłyby wojny gildii //edit [wyobraźmy sobie dwóch kwatermistrzów w trackie oczekiwania na wojsko, albo jak gracze będą walczyć o względy generałów teraz ja na bloka, ja,ja!! co swoją drogą jest genialnym pomysłem do zaangażowania słabych graczy w wielkie, zaawansowane produkcyjnie kampanie, ale do tego zapraszanie graczy musi działać non stop - jeden odchodzi i slot jest nadal wolny]

wyspa mogłaby znikać z możliwych ataków gdyby np produkcja była zatrzymana [czyli po 24h nieobecności gracza]
    tak to widziałam ale jak okazało się że kolonie są tylko do walki pomysł upadł więc nie opisałem tego dokładniej - może jakieś sugestie do tego lub tematu a interface wiadomości,
    Ostatnio edytowane przez fenixpiotr ; 14.04.2015 o 19:40
    +A+M+D+G+

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Postaraj się pisać krótszymi zdaniami. Jedno zdanie, które ma 7 linijek źle się czyta Nie wiadomo o co chodzi

Odkrywca Awatar misiasia
    Serwer
    Nowy Świat
    3 razy przeczytałam wątek... i jak było na początku, tak i na końcu nadal nie wiem, co autor miał na myśli

Osadnik Awatar fenixpiotr
    Serwer
    Kolonia
    teraz najlepsza część pomysłu jaki już dość dawno temu obmyślałem - już nie pamiętam gdzie byłem i co robiłem ale pomysł mi został - a to znaczy że jest dobry

myślę że powinno dać się nowym graczom -i starym też- możliwość wyboru premii podstawowej - wojsko - ataki/obrona, handel - większa przestrzeń magazynowa/tańsze ceny - gildia - więcej członków/dwie gildie do prowadzenia albo możliwość szybszej zmiany gildii - inżynier - jeden slot kolejki budowania więcej...

docelowo chodzi o rozbudowanie możliwości w grze, i możliwość grania niejako profesją postacji - ja lepiej handluje więc w gildii powinienem być za surowce odpowiedzialny - ja mam szybsze wojsko więc jestem generałem, a ja mam dwie gildie na wyspie więc zakładam sojusze , ktoś inny np więcej slotów do zapraszania graczy na przygody/kampanie, itp...

co na to BB?!! 8-)
    Ostatnio edytowane przez fenixpiotr ; 14.04.2015 o 19:41
    +A+M+D+G+

Odkrywca Awatar misiasia
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez fenixpiotr Zobacz posta
    [...] co na to BB?!! 8-)
    pewnie coś w stylu: "stary, obstaw pojarę, bo nie zakminię"

Odkrywca Awatar kinia19910
    Serwer
    Słoneczny Gród
    misiasia aż mi brakuje przycisku "Lubię to!"

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez fenixpiotr Zobacz posta
    już nie pamiętam gdzie byłem i co robiłem ale pomysł mi został - a to znaczy że jest dobry
    To równie dobrze może oznaczać natręctwa. Jak dołożymy do tego objawy dysleksji, mamy gotowy obraz kompletnie nieczytelnej wypowiedzi nadającej się do sprzątnięcia do Archiwum jako nie do rozpracowania na trzeźwo.

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Czy ktoś mi wytłumaczy o co chodzi??? Albo mam iloraz inteligencji równy minus 50, albo ten post nadaje się do kosza..

albo i nie do kosza. Szkoda miejsca. Lepiej spalić :P

Lipek
    Cytat Zamieszczone przez Polkjmn Zobacz posta
    Czy ktoś mi wytłumaczy o co chodzi??? Albo mam iloraz inteligencji równy minus 50, albo ten post nadaje się do kosza..

albo i nie do kosza. Szkoda miejsca. Lepiej spalić :P
    Dokładnie mam tak samo jak Ty. Przeczytałem, nie zrozumiałem, nie chce mi się tej łamigłówki rozwiązywać. Poleciało NIE.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    ekspedycje mogly by byc tansze

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów