Witam.
Dochodzę do wniosku że ta gra zaczyna być durna !! z jednego najważniejszego powodu MARNOTRACTWO CZASU w szczególności w dzisiejszych czasach. Chciałbym przedstawić kilka pomysłów które już dawno powinny być wprowadzone do gry ale te dziady z BB nie rozumieją w praktyce jak się gra.
1) LIKWIDACJA LISTY BUDOWANIA - jesli mam wystarczająco dużo towaru to mogę sobie wrzucić tyle budynków ile chce a nie czekać aż wybuduje się jeden żeby dołożyć następny przecież to rozwiązanie ułatwi każdemu wrzucasz wszystko i idziesz gdzieś coś robić dalej a nie co chwile patrzeć czy już jest!!!
2) WRZUCANIE PREMII BEZ PRZESTOJU - tzn możesz wrzucać po kolei premie bez czekania aż się uaktywni z powrotem korona.
3) ZŁOŻA KOPALŃ (miedź, żelazo, węgiel, złoto) tak samo odbudowa jak kamień i marmur bo ile czasu traci się na budowanie a wpierw jeszcze trzeba wysłać na poszukiwania geologów, uważam że ich czas poszukiwań powinien być zdecydowanie skrócony w szczególności żelaza, węgla i złota, wysyłasz geologa i cyk znajduje złoże kopalnia stoi znowu ile czasu zaoszczędzone!!
4) KRÓTSZY CZAS ULEPSZANIA BUDYNKÓW - chodzi mi o 5 lvl powinien być 2 dni a nie 7 bo jeśli 4lvl trwa 24 godziny to 2 krotność ulepszania 5 lvl jest 48 godzin.
5) ODKRYWCA - jeśli wysyłamy grubasów na poszukiwania przygód to mają przynieść tylko i wyłącznie przygody bo taki jest ich cel a nie fragmenty map gdzie te fragmenty możemy wyprodukować w specjalnym magazynie prowiantu.
6) POKAZANIE CZASU PREMIUM - ile zostało czasu premium pod AVATAREM tzn godzin i munity a nie tylko dzien że trzeba cos zaczac budowac żeby zobczyć czas premium, a po drugie kiedy budynek ma wrzuconą premie żeby też się podświetlał czas ile będzie trwała tak samo jak w końcu wprowadziliście czas budowy.
7) PODSUMOWANIE PRZYGODY - straty wojska w wiadomości co się zatwierdza jaki się zdobyło drop.
8) ODKRYWCA PODCZAS EVENTU - każdy grubas ma przynieść podczas każdego rodzaju poszukiwania albo prezent, jajka, dynie, piłki itp. a nie tylko sporadycznie
9) TOWAR W GWIEŹDZIE - każdy towar w gwieździe ma krzyżyk żeby usunąć a plusik nie działa dlaczego jakby można było kliknąć na plusik i samoczynnie by przechodziło do magazynu!!!!
10) WYSYŁANIE GENERAŁÓW DO PRZYGODY - powinno być okno bardziej rozszerzone bo zakrywa 3 rząd generałów i nie widać.
11) KOSZARY - A najlepiej powinna być w koszarach tabelka w wierszach zestawienie wszystkich generałów i w kolumnie rodzaj żołnierzy (9 kolumn) wybiera się ilość jaką ma wziąć i na końcu w ostatniej kolumnie wybiera się do której przygody ma wyruszyć.
12) WIĘKSZA MOŻLIWOŚĆ ROZPOCZĘTYCH PRZYGÓD - zwiększenie robienia przygód do minimum 2 szt i do przyjecia zaproszenia od innych do minimum 2 szt. te przyjęcie to zdecydowanie za mało jest tylko jedna sztuka.
13) MAGAZYN PROWIANTU - powinien być też taka tabelka zestawienie w wierszach wykaz wszystkich budynków z liczbą poziomu budynku a w kolumnach premie jakie można wrzucić zaznaczasz co chcesz na jaki budynek i wszystko się wrzuca na raz wszędzie. Ta sama sytuacja jeśli się wchodzi na wyspę do kogoś klika się na jego magazynie wybiera się wszystko co gdzie się chce mieć cyk i jest wrzucone a nie szukanie i tracenie czasu aż się korona uaktywnie to się robią minuty straconego czasu przy wrzucaniu znajomemu premii aż się odechciewa wrzucać znajomym.
Jak na razie to są moje pomysły wymyślone w 30 minut a jeśli BB ma problemy żeby coś ciekawego wymyśleć to możecie pisać do mnie ja wam chętnie pomogę w rzuceniu pomysłu na doczekaniu tak jak to co napisałem. Jak widać same tumany pracują w BB które tylko utrudniają grę bo nie chcą wprowadzić ulepszeń.