Zobacz wyniki ankiety: ULEPSZENIA GRY - SKRÓCENIE CZASU GRANIA

Głosujących
23. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • POPIERAM ZMIANY PO CZĘŚCI

19 82.61%
  • NIE MAM ZDANIA

0 0%
  • NIE POPIERAM ZMIAN W OGÓLE

4 17.39%
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Czas na ulepszenia gry - skrócenie czasu gry

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

Czas na ulepszenia gry - skrócenie czasu gry

Witam.
    Dochodzę do wniosku że ta gra zaczyna być durna !! z jednego najważniejszego powodu MARNOTRACTWO CZASU w szczególności w dzisiejszych czasach. Chciałbym przedstawić kilka pomysłów które już dawno powinny być wprowadzone do gry ale te dziady z BB nie rozumieją w praktyce jak się gra.
    1) LIKWIDACJA LISTY BUDOWANIA - jesli mam wystarczająco dużo towaru to mogę sobie wrzucić tyle budynków ile chce a nie czekać aż wybuduje się jeden żeby dołożyć następny przecież to rozwiązanie ułatwi każdemu wrzucasz wszystko i idziesz gdzieś coś robić dalej a nie co chwile patrzeć czy już jest!!!
    2) WRZUCANIE PREMII BEZ PRZESTOJU - tzn możesz wrzucać po kolei premie bez czekania aż się uaktywni z powrotem korona.
    3) ZŁOŻA KOPALŃ (miedź, żelazo, węgiel, złoto) tak samo odbudowa jak kamień i marmur bo ile czasu traci się na budowanie a wpierw jeszcze trzeba wysłać na poszukiwania geologów, uważam że ich czas poszukiwań powinien być zdecydowanie skrócony w szczególności żelaza, węgla i złota, wysyłasz geologa i cyk znajduje złoże kopalnia stoi znowu ile czasu zaoszczędzone!!
    4) KRÓTSZY CZAS ULEPSZANIA BUDYNKÓW - chodzi mi o 5 lvl powinien być 2 dni a nie 7 bo jeśli 4lvl trwa 24 godziny to 2 krotność ulepszania 5 lvl jest 48 godzin.
    5) ODKRYWCA - jeśli wysyłamy grubasów na poszukiwania przygód to mają przynieść tylko i wyłącznie przygody bo taki jest ich cel a nie fragmenty map gdzie te fragmenty możemy wyprodukować w specjalnym magazynie prowiantu.
    6) POKAZANIE CZASU PREMIUM - ile zostało czasu premium pod AVATAREM tzn godzin i munity a nie tylko dzien że trzeba cos zaczac budowac żeby zobczyć czas premium, a po drugie kiedy budynek ma wrzuconą premie żeby też się podświetlał czas ile będzie trwała tak samo jak w końcu wprowadziliście czas budowy.
    7) PODSUMOWANIE PRZYGODY - straty wojska w wiadomości co się zatwierdza jaki się zdobyło drop.
    8) ODKRYWCA PODCZAS EVENTU - każdy grubas ma przynieść podczas każdego rodzaju poszukiwania albo prezent, jajka, dynie, piłki itp. a nie tylko sporadycznie
    9) TOWAR W GWIEŹDZIE - każdy towar w gwieździe ma krzyżyk żeby usunąć a plusik nie działa dlaczego jakby można było kliknąć na plusik i samoczynnie by przechodziło do magazynu!!!!
    10) WYSYŁANIE GENERAŁÓW DO PRZYGODY - powinno być okno bardziej rozszerzone bo zakrywa 3 rząd generałów i nie widać.
    11) KOSZARY - A najlepiej powinna być w koszarach tabelka w wierszach zestawienie wszystkich generałów i w kolumnie rodzaj żołnierzy (9 kolumn) wybiera się ilość jaką ma wziąć i na końcu w ostatniej kolumnie wybiera się do której przygody ma wyruszyć.
    12) WIĘKSZA MOŻLIWOŚĆ ROZPOCZĘTYCH PRZYGÓD - zwiększenie robienia przygód do minimum 2 szt i do przyjecia zaproszenia od innych do minimum 2 szt. te przyjęcie to zdecydowanie za mało jest tylko jedna sztuka.
    13) MAGAZYN PROWIANTU - powinien być też taka tabelka zestawienie w wierszach wykaz wszystkich budynków z liczbą poziomu budynku a w kolumnach premie jakie można wrzucić zaznaczasz co chcesz na jaki budynek i wszystko się wrzuca na raz wszędzie. Ta sama sytuacja jeśli się wchodzi na wyspę do kogoś klika się na jego magazynie wybiera się wszystko co gdzie się chce mieć cyk i jest wrzucone a nie szukanie i tracenie czasu aż się korona uaktywnie to się robią minuty straconego czasu przy wrzucaniu znajomemu premii aż się odechciewa wrzucać znajomym.
    Jak na razie to są moje pomysły wymyślone w 30 minut a jeśli BB ma problemy żeby coś ciekawego wymyśleć to możecie pisać do mnie ja wam chętnie pomogę w rzuceniu pomysłu na doczekaniu tak jak to co napisałem. Jak widać same tumany pracują w BB które tylko utrudniają grę bo nie chcą wprowadzić ulepszeń.

i0000000
    To co piszesz ma sens, ale na pewno to nie zostanie w najbliższym czasie w tej grze - a wiec bawmy się dalej hihi

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Połowa propozycji kompletnie bez sensu (nie wszyscy mają specjalny magazyn prowiantu itd.) a druga połowa nigdy nie zostanie wprowadzona ponieważ BB robi wszystko byśmy jak najwięcej czasu spędzali w grze. Jak gra się nudzi to zawsze możesz przestać grać.

Osadnik Awatar Dance69
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Generalnie masz rację ale BB leci na hajs więc są klejnociki, zbierasz albo wydajesz realna kasę (w dzisiejszych czasach 100% gier) Pomysł ciekawy, szczególnie dla starych graczy, którzy grają, rok, dwa, trzy..... ale to nie jest gra jak Settlers III czy IV więc myślę, że większość i tak nie przejdzie ale bądźmy dobrej myśli. Pozdrawiam D69

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    tu jest cos dla starych graczy ? bo nie zauwazylem ..
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Początkujący Generał Awatar Tornados
    Serwer
    Kolonia
    Prrzypominam ze to jest gra ekonomiczno-strategiczna a nowa odslona need for speeda....

Osadnik Awatar Dance69
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    tu jest cos dla starych graczy ? bo nie zauwazylem ..
    Czat i znajomości

Banned
    Serwer
    Nowy Świat
    Wątek niezgodny z regulaminem. Każdy z pomysłów powinien być zaopatrzony w osobną ankietę (1 pomysł = 1 wątek wraz z ankietą).
    Temat zamykam,
    Mod Victoria
    Ostatnio edytowane przez MOD_Victoria ; 03.04.2015 o 03:42

Uprawnienia umieszczania postów