Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za tak zaproponowanymi zmianami?

Głosujących
21. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, byłoby to przydatne

16 76.19%
  • nie, raczej nieprzydatne

4 19.05%
  • Dla mnie obojętne

1 4.76%
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Wyższe poziomy graczy

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Lipek Zobacz posta
    Jak dla mnie pomysł bardzo fajny. Oczywiście ja rozumiem go jako pewny szkic a nie finalny produkt, więc nie rozumiem skąd tu jakieś negatywne emocje. Lepszy pomysł Reda niż jakaś stagnacja. Zamisat wylewać pomyje na dobry pomysł, spróbujcie go rozwinąć (kieruję się to do Sparkza i Idho).
    albo masz problem z czytaniem, albo nie zrozumiałeś to co napisałem, jeżeli to drugie powiedz której mojej propozycji nie zrozumiałeś to ci wytłumaczę ;-) oraz zrób nam przysługę i przeczytaj temat od początku, ale dokładnie... może w końcu odnajdziesz moją propozycję ;-) Jak nie to proponuje abyś się nie wypowiadał, w tematach których nie czytasz.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Idho Zobacz posta
    albo masz problem z czytaniem, albo nie zrozumiałeś to co napisałem, jeżeli to drugie powiedz której mojej propozycji nie zrozumiałeś to ci wytłumaczę ;-) oraz zrób nam przysługę i przeczytaj temat od początku, ale dokładnie... może w końcu odnajdziesz moją propozycję ;-) Jak nie to proponuje abyś się nie wypowiadał, w tematach których nie czytasz.
    jakbys ograniczyl swoje posty do tych propozycji i pominal narzekanie na niedopracowany pomysl i niski poziom innych uczestnikow, to nikt nie musialby zatrudniac konsultantow ds odnalezienia ziarnka zlota w kupie gruzu, tylko mozna by sie skupic na tym, co w Twoich postach wnosi tresc.

Jak chocby na tym ciekawym pomysle, zeby to uzaleznic procentowo. Pociagne to dalej i zaproponuje, zeby trzeba bylo miec zrobione 100% osiagniec "na dany moment", by awans na poziomy 50+ byl w ogole "aktywny". I tak, wiem, strzelam sobie w stope sama, bo ekspedycji raczej nie bede robic na osiagniecia.

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Ranhea Zobacz posta
    jakbys ograniczyl swoje posty do tych propozycji i pominal narzekanie na niedopracowany pomysl i niski poziom innych uczestnikow, to nikt nie musialby zatrudniac konsultantow ds odnalezienia ziarnka zlota w kupie gruzu, tylko mozna by sie skupic na tym, co w Twoich postach wnosi tresc.

Jak chocby na tym ciekawym pomysle, zeby to uzaleznic procentowo. Pociagne to dalej i zaproponuje, zeby trzeba bylo miec zrobione 100% osiagniec "na dany moment", by awans na poziomy 50+ byl w ogole "aktywny". I tak, wiem, strzelam sobie w stope sama, bo ekspedycji raczej nie bede robic na osiagniecia.
    Zacznijmy od tego, że w moich wypowiedziach w tym temacie nigdzie nie pisałem o niskim poziomie innych uczestników, jeżeli się tak poczułeś to powinieneś doszukiwać się problemu w sobie samym, a nie wypowiedziach innych osób.
    Dodatkowo ja tutaj nie widzę żadnych narzekań. Ktoś przedstawił pomysł, ja oceniłem ten pomysł, przedstawiłem argumenty dlaczego w taki sposób go oceniłem, a następnie przedstawiłem własną propozycję, aby ten pomysł nie był tak beznadziejny jak w pierwszej wersji. Wszystko inne to urojenia, i proponuje doszukiwać się problemów nie w przekazie tylko osobie, która ten przekaz w taki sposób a nie inny zinterpretowała.

Wracając do tematu. 100% jest nierealne, jakby BB zaproponowało 100% to tak jakby powiedzieć, osoby które logowały się przez rok mają możliwość uzyskania tego awansu. Tak jest takie osiągnięcie, które mówi aby logować się przez cały rok. Dodatkowo kilka osiągnięć nie działa (to osiągnięcie co trzeba przywódców z ekspedycji zabijać .. są niezliczane), już nie mówiąc o osiągnięciach dla totalnych nerdów jak 1k scenariuszy, czy odeprzeć 1k ataków, gdzie przykładowo jak mamy popularną kolonie w ciągu tygodnia zbierze się z 10 ataków, są popularniejsze ale liczba nie przekroczy 15-20, ale uśredniając 10 ataków na kolonie / przez 7 dni , musimy podbić 100 koloni (oczywiście jest to optymistyczny scenariusz gdzie kolonia nie zostanie odbita do wygaśnięcia) wykonując to 1 raz w tygodniu zajmie to nam 700 dni, lub 4 razy w tygodniu tylko 175 dni. Dlatego odradzam propozycję 100%.

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez RedJul Zobacz posta
    (...)
    I jeszcze jedno, zarówno propozycje punktowe jak i bonusów to tylko propozycje, nie jestem fundamentalistą żeby się ich kurczowo trzymać. Proszę raczej o ocenę merytoryczną pomysłu a nie dyskusję typu czy na 54 poziom powinno się mieć 13k czy 14k punktów osiągnięć.
    Idho - to zdanie napisałem specjalnie z myślą o tobie.
    Skoro masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem spróbuję to napisać bardziej łopatologicznie, może zrozumiesz.
    Nie chodzi o to ile ma być tych wyższych poziomów ani jaki ma być koszt podniesienia każdego z nich ani nawet jaki konkretny bonus przypiszemy do konkretnego poziomu.
    Pytanie jest takie - czy jest potrzeba wprowadzenia takiego rozwiązania czyli wprowadzamy nowe poziomy z bonusami dla każdego z nich.
    I czy to rozwiązanie daje szansę na uatrakcyjnienie gry oraz zwiększy aktywność graczy bo gra nam niestety umiera.
    I tego kierunku dyskusji się trzymajmy.
    A ty Idho jeśli jeszcze czegoś nie rozumiesz, napisz - chętnie ci wytłumaczę.
    Przecież nie może tak być, żeby najlepszy gracz w TSO czegoś nie rozumiał.

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Idho - to zdanie napisałem specjalnie z myślą o tobie.
    Wiem, nie potrafisz o mnie zapomnieć ;-) trochę to przykre że nie odwzajemniam twoich uczuć ale chciałem abyś wiedział na czym stoisz;-)

Skoro masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem
    vice versa ;-) moja propozycja została pominięta bo jakoś nie odnosisz się do niej w żaden sposób. Czyżby "pingle" coś przeoczyły ??:>

spróbuję to napisać bardziej łopatologicznie, może zrozumiesz.
    Widzę właśnie że jesteś znawcą. Doktorat zapewne z łopatologii zrobiłeś, bo wszędzie tą swoją łopatologie wrzucasz ;-)

Nie chodzi o to ile ma być tych wyższych poziomów ani jaki ma być koszt podniesienia każdego z nich ani nawet jaki konkretny bonus przypiszemy do konkretnego poziomu.
    Wszystko zrozumiałe, nie chodzi o wyższy poziom ani o koszt podniesienie, ani o bonus ... zrozumiałe.. namęczyłeś się opisując coś na czym ci nie zależy.... było po prostu zaproponować, że chcesz mieć zmienioną liczbę z 50 na 51 ;-)

Pytanie jest takie - czy jest potrzeba wprowadzenia takiego rozwiązania czyli wprowadzamy nowe poziomy z bonusami dla każdego z nich.
    to zdecyduj się wyżej napisałeś że nie zależy ci na bonusach, a teraz że chodzi ci o te bonusy. Problem z czytaniem, wysławianiem czy ogólnie nie wiesz co zrobić ze swoim wolnym czasem??:>

I czy to rozwiązanie daje szansę na uatrakcyjnienie gry oraz zwiększy aktywność graczy bo gra nam niestety umiera.
    Na pewno jest atrakcyjniejsza od twojego życia, wiec nie musisz się przejmować. BB nie raz cie jeszcze zaskoczy ;-)

I tego kierunku dyskusji się trzymajmy.
    czyli znowu chcesz trollowac no pięknie, nawet swój temat. Nic się nie zmienisz.

A ty Idho jeśli jeszcze czegoś nie rozumiesz, napisz - chętnie ci wytłumaczę.
    Przecież nie może tak być, żeby najlepszy gracz w TSO czegoś nie rozumiał.
    Tak wytłumacz mi jak możesz tak trollowac nawet swój temat. Pomysł jest ciekawy, ale wartość merytoryczna twoich wypowiedzi jest znikoma. Przedstawiłem argumenty czemu to co napisałeś jest tragiczne, i pokazałem co należy poprawić .. no cóż przegapiłeś to jak Lipek.. bywa .. ograniczone pole widzenia i te sprawy.. nie wszystko da się zauważyć hihihi ;-)

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Wiem, nie potrafisz o mnie zapomnieć ;-) trochę to przykre że nie odwzajemniam twoich uczuć ale chciałem abyś wiedział na czym stoisz;-)
    Bynajmniej, miałem nadzieję że nie zabierzesz głosu w dyskusji, lubisz czepiać się szczegółów skrzętnie omijając meritum sprawy
    vice versa ;-) moja propozycja została pominięta bo jakoś nie odnosisz się do niej w żaden sposób. Czyżby "pingle" coś przeoczyły ??:>
    Nie znalazłem w twojej wypowiedzi nic ciekawego do czego można by się odnieść.
    Widzę właśnie że jesteś znawcą. Doktorat zapewne z łopatologii zrobiłeś, bo wszędzie tą swoją łopatologie wrzucasz ;-)
    Osobom niepełnosprytnym jak ty inaczej wytłumaczyć się nie da. W trudniejszych przypadkach do których się zaliczasz doktorat to mało.
    Wszystko zrozumiałe, nie chodzi o wyższy poziom ani o koszt podniesienie, ani o bonus ... zrozumiałe.. namęczyłeś się opisując coś na czym ci nie zależy.... było po prostu zaproponować, że chcesz mieć zmienioną liczbę z 50 na 51 ;-)
    Kłamiesz, jak widać nic nie zrozumiałeś
    to zdecyduj się wyżej napisałeś że nie zależy ci na bonusach, a teraz że chodzi ci o te bonusy. Problem z czytaniem, wysławianiem czy ogólnie nie wiesz co zrobić ze swoim wolnym czasem??:>
    Gdzieś ty się doczytał, że nie zależy mi na bonusach? Przeczytaj uważnie jeszcze raz a jak jest taka potrzeba to nawet kilka.
    Na pewno jest atrakcyjniejsza od twojego życia, wiec nie musisz się przejmować. BB nie raz cie jeszcze zaskoczy ;-)
    I tak brzmi merytoryczna odpowiedź na bardzo konkretne pytanie.
    czyli znowu chcesz trollowac no pięknie, nawet swój temat. Nic się nie zmienisz.
    Jeżeli trollowaniem nazywasz trzymanie się tematu postu to jak nazwiesz swoje wypowiedzi?
    Tak wytłumacz mi jak możesz tak trollowac nawet swój temat. Pomysł jest ciekawy, ale wartość merytoryczna twoich wypowiedzi jest znikoma.
    Przedstawiłem argumenty czemu to co napisałeś jest tragiczne, i pokazałem co należy poprawić .. no cóż przegapiłeś to jak Lipek.. bywa ..
    ograniczone pole widzenia i te sprawy.. nie wszystko da się zauważyć hihihi ;-)
    Akurat na to pytanie najlepiej odpowiesz sam sobie, masz to opanowane do perfekcji.
    Nie przedstawiłeś żadnych racjonalnych argumentów poza krytyką pierdół o których sam pisałem, że są nieistotne.
    Za chwilę się okaże że to twój pomysł a ja z Lipkiem to przegapiłem.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zacznijmy od tego, że w moich wypowiedziach w tym temacie nigdzie nie pisałem o niskim poziomie innych uczestników, jeżeli się tak poczułeś to powinieneś doszukiwać się problemu w sobie samym, a nie wypowiedziach innych osób.
    Nie, nie poczulam sie dotknieta, i nie bede sie doszukiwac problemow w sobie, bo mnie trollowanie odnosnie "bezwartosciowych propozycji", ktore beda lepsze tylko jesli TY nad nimi popracujesz, nie rusza.

I tak, odnosisz sie do poziomu innych uczestnikow, sugerujac chocby powyzej brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem. A ja uwazam, ze jakby Twoje posty pozbawic ozdobnikow w postaci komentarzy odnosnie innych uzytkownikow, a nastepnie dwa razy strescic, to zostalaby esencja, ktorej wowczas nie trzeba by bylo wydlubywac z otoczki.

Jesli lvl 50+ mialyby pozostac elitarne, to wymagania tez musza byc wysrubowane. Tyle w tym temacie ode mnie.

Banned
    Serwer
    Nowy Świat
    Podobny temat jest tutaj
    Był też poruszany tutaj

Zamykam
    Mod victoria
    Ostatnio edytowane przez MOD_Victoria ; 06.04.2015 o 23:54

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów