A kto mówi o indywidualnych zadaniach dziennych, cały czas o zadaniach gildii, i nadal podtrzymuje ze zadania które ze zwyczaju wolno idą, lepiej anulować i nie prześladować członków gildii aby je wykonywali na siłe.
Tak
Nie
Nie mam zdania
A kto mówi o indywidualnych zadaniach dziennych, cały czas o zadaniach gildii, i nadal podtrzymuje ze zadania które ze zwyczaju wolno idą, lepiej anulować i nie prześladować członków gildii aby je wykonywali na siłe.
Z tym się zgodzę, ale to by zdawało egzamin gdyby Wyspa pojawiła się góra pare razy w miesiącu, a ona się pojawia kilka razy nawet w tygodniu. Przelicz sobie ile to monet w plecy... Zgodzę się kiedy ona się pojawia sporadycznie, można jej nazbierać i podzielić się wyspami w gildii, ale częstotliwość z jaką ona się pojawia ostatnio u nas wyczerpuje zapasy do cna i jeszcze pojawia się bez przerwy ponownie :/ Dlaczego Wyspa jest w puli dwukrotnie, kiedy przecież można by dać Czaszkę, albo Słońce Tropików na jej miejsce?
Wg mnie podstawową sprawą jest zwiększenie asortymentu na "Targowisku gilidii" aby było na co wydawać te monety gilidii![]()
Chciałam jeszcze zwrócić uwagę, że małe gildie mogą nie odczuć tego problemu, ponieważ pojawia się on dopiero kiedy w gildii jest powyżej 55 osób.. Wówczas jest największa ilość przygód w 'puli'![]()
tak się zastanawiam... a gdyby zrobili tak, że wraz z pojawieniem się zadania, którego częścią jest zrobienie przygody (konkretnej), ta przygoda pojawia się automatycznie w Gwieździe (tak jak to było bodajże podczas eventu Wielkanocnego)? Bo pamiętam, że największym problemem z tym zadaniem (w czasie jak byłem jeszcze w gildii z wymaganą do takiego zadania ilością osób) była dostępność Wyspy (na moim serwerze aktualna cena to ~500 monet).
Czy to by było rozwiązanie akceptowalne przez społeczność?
“In ancient times cats were worshipped as gods; they have not forgotten this.”
Terry Pratchett.
popatrz na to z innej strony, przedstawiasz swoje rozwiązanie ale nie jest ono do końca dobre, co z tzw. farmerami ?
nie wyobrażam sobie żeby taki gracz za darmo dostawał przygody
@topic
jak dla mnie to lepsza propozycja nr 2 - indywidualne zad gildii - robisz i nie czekasz na resztę zanim zrobią
Co jakiś czas o tym piszę na podobnych pojawiających się co jakiś czas tematach.
Zadanie gildii powinno trwać 24h - i to bez tych głupich limitów obecności, bez rozdawnictwa monet dla osób, które nie raczą się dołączać do realizacji tych zadań - bo niby z jakiej racji? Nic nie robisz, to nic nie dostaniesz.
Lecz widać, wbrew pozorom, twórcy gry promują socjalistyczny model - czy się stoi, czy się leży...
Obecnie wręcz jest promowane nic nie robienie - za zrealizowanie jest mniejsza kwota monet, aniżeli premia dla WSZYSTKICH w gildii, bez względu, czy ktoś chciał, lub miał czas zrealizować zadanie.
MOIM zdaniem zadania gildiowe z WYSPA powinny byc usunięte - a zastąpione przygodami dla 2 lub 3 osób w końcu to zadanie Gildiowe a nie Solo.
A poza tym wyspa pojawia sie w wielu innych zadaniach imisjach głównych i pobocznych wiec następuje tylko sztuczne pompowanie ceny tej przygody.
Świat milczy, Ty wołaj!
”Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi prawdę” (Platon)
Zdanie graczy chyba słabo sie liczy w tej grze, to przykre.