Zobacz wyniki ankiety: Czy Pomysł się podoba Kolonizacja inne pojęcie kolonizacji

Głosujących
35. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, podoba się mi pomysł Kolonizacją

19 54.29%
  • Nie, podoba się mi pomysł Kolonizacją

13 37.14%
  • Jest mi to obojętne

3 8.57%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Kolonizacja inne pojęcie kolonizacji

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra

Kolonizacja inne pojęcie kolonizacji

Witam, ja proponuje inna czej przeprowadzać kolonizacje niż jest to teraz czyli ( podbijanie terenów bez ograniczeń czasowych na stałe, przejmowanie terenów pod dalsze rozbudowę naszej potęgi, walka z innymi wrogami i graczami o dominacje nad tymi terenami, wydobywanie nowych surowców ). Jest to propozycja moim zdaniem dobra. Dziękuje.

Popieram sugestie użytkownika ( ShadowOne ) mianowicie ( Proponuję jeszcze dodać możliwość wysłania na kolonię własnego wojska w celu jej ochrony lub możliwość produkowania własnego wojska na wyspie skolonizowanej aby mieć jakikolwiek wpływ na jej obronę, bo jeśli kolonia jest moja to mam pełne prawo jej bronić i chciałbym mieć na to wpływ ).
    Ostatnio edytowane przez POLOWY_DOWUCA ; 12.03.2015 o 15:44

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Inna czej muwionc, POLOWY DOWUCO, to, co proponujesz jest dobre. Nie, podoba mi się pomysł Kolonizacją.
    Rozumiecie coś z tego? Bo ja niezupełnie (albo wcale)

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Fredku bo tylko DOWUCY i to polowi rozumiejom sens takowych działań, mimo ze graja od tygodnia

Trzeba byc ambitnym a nasz DOWUCA najwyraźniej jest i chce rozbudowywać swoja potęgę i słusznie, choć ja bym zaczął od rozbudowania potęgi słownika ortograficznego

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Tą potęgą chodziło oto że Można by tu rozszerzać terytorium i walczyć graczami oraz Gildiami o dominacje o surowce i terytorium jak skazuje pomysł z kolonizacją.

Odkrywca Awatar Rosadamascena
    Serwer
    Złota Góra
    tylko, że to jest gra ekonomiczna, nie wojenna... pograj w Plem.iona itp jak chcesz kogoś podbijać

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Taką się ta gra stała, ale pierwowzór był zgoła inny. To tak jakby zrobić z COD przygodówkę. Częściowo popieram.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    ( Rosadamascena ) ta gra jest ekonomiczna - strategia - Przygodowa ( nie wojenna ) aby na pewno. A co robisz na początku gry nie podbijasz wyspy celu zdobycia surowców. Tak że to rozwiązanie z kolonizacją sprawi że tak samo od początku na nowych terenach będziemy dobywać surowce jak właśnie wspominałem wcześniej na początku gry, tyle że biedzie można prowadzić otwarte wojny innymi graczami i sojuszami. Tak by to mogło być. A co do gry ekonomiczna proponuje zagrać Anno. Dziękuje.

Wiem że są ponoszone duże koszty z obecnym rozwiązaniem Ekspedycji.
    Ostatnio edytowane przez POLOWY_DOWUCA ; 17.03.2015 o 14:43

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Ciekawe ale ja widzę to tak że można prowadzić do gry globalną mapę na której można przeprowadzać takie kolonizacje gdzie się zdobywa surowce i walczy innymi graczami oraz sojuszami, tak jak wersji instalowanej czyli stawianie wież obronnych na podbitym terenie i umieszczanie nich wojsk tak samo zdobywanie ich.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    jak będzie możliwe wpływanie na gospodarkę innego gracza przez podbój ( zajęcie terenu innego gracza ) to ja zrezygnuje z gry pewnie jak większość nie po to tutaj gram by ktoś mógł to zrobić co do koloni obecna forma mi odpowiada chociaż bym się cieszył jak by wydobycie było większe

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    głównej wioski gracza by nie dotyczyło tylko ma to działać na zasadzie jak by najpierw zdobył terań jak to się podbija na początku gry i obrony tak jak wersji instalowanej 3 i 4 settlersów lub na zasadzie ekspedycji.

co wy macie poza tymi ekspedycjami i przygodami po zdobyciu całej wyspy ???????????????????
    Ostatnio edytowane przez MOD_Victoria ; 22.07.2015 o 09:05 Powód: połączenie postów

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów