Zobacz wyniki ankiety: Czy myslisz ze opcja pracy budynku tylko na premii bylaby przydatna?

Głosujących
64. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

34 53.13%
  • Nie

28 43.75%
  • Mam to gdzies

2 3.13%
Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 76

Wątek: Praca tylko na premii

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    bezsens.

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Gianni Zobacz posta
    bezsens.
    Kolejny urzędnik, nie bo nie.
    To, że Tobie to niepotrzebne nie znaczy że inni nie byliby tym zainteresowani.
    A bez sensu są właśnie takie wypowiedzi jak Twoja.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Z premia czy bez premi budynki zużywają tyle samo

Jest tyle rodzai premii, że można sobie skalkulować kiedy wrzucać i kiedy premia się skonczy, więc nie problem aby budynek chodził nonstop z buffem. A jak ktoś nie może sie akurat zalogować, to trudno, świat sie nie zawali jak budynek przez pare h poprodukuje bez premii.

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jak dla mnie miało by to zastosowanie do jednego budynku - Bajkowego Zamku.
    Co do reszty faktycznie świat się nie zawali

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Z bajkowym zamkiem tez nie ma duzego problemu, nawet jesli sie bedzie jednorazowo w plecy 1-1.5k fasoli to w perspektywie kolejnego roku to jest niezauwazalne.

Ludzie sie spieszyli, optymalizowali, skrupulatnie buffowali co do minuty i teraz zamki stoja u niektorych na wyspach od 2 lat nieuzywane.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Ja oczywiście dodam, że proponowałem coś podobnego, a nawet lepszego

Może jeszcze ktoś poprze mój pomysł?
    Ostatnio edytowane przez MOD_Victoria ; 29.07.2015 o 00:43 Powód: wątki zostały połaczone
    Gdy sprzeczasz się z idiotą, on najprawdopodobniej robi dokładnie to samo ...

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    W sumie wystarczyło by dodać poprostu przycisk: "Pracuj tylko na premii wrzuconej w czasie zalogowania". Który zaznaczamy albo odznaczamy klikając na budynek. A więc ktokolwiek nam da premie kiedy nas nie ma nadal nie uruchomi takiego budynku, a premie które nam dano lub sami sobie dalismy kiedy byślismy zalogowani zatrzymają budynek dopiero jak upłynie ich czas.
    Obiekty bez tego zaznaczenia nie będą pracowały jak je wcześniej zatrzymaliśmy, nawet jesli ktoś chciałby zrobic nam wtedy psikusa np. z półmiskiem ryb na mennice.

@ Czlowiek_Lasu
    Zaznaczam że nie wzorowałem się na twoim pomyśle,ale widze że chodziło nam o to samo tylko z tą różnicą o której wyzej napisałem.
    Ostatnio edytowane przez YAHIKO_FX ; 28.07.2015 o 22:49

Lipek
    Ok, budynek przestanie pracowac bo wlasnie skonczyl sie buff na nim, i co przez te kilka(nascie) godzin ma spac? Np takie piekarnie, mlyny wodne itp. Bede w plecy z surowcami. Dalem na NIE bo mi sie ten pomysl nie podoba. Gdyby byl przycisk, badz miejsce na zaptaszkowanie, przy budynku jak YAHIKO piszesz wyzej to dalbym TAK. Ja nie chce aby mi budynek poszedl spac po skonczonej premii.

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    @ Lipek
    W budynkach w których nie zaznaczysz tego przycisku będa pracowały identycznie jak to jest aktualnie, wiec np. na piekarnie, młyny wodne nie bedzie potrzeby z korzystania z tego przycisku.
    Za to co uznasz za cenniejsze i nie chiałbys by pracował po skonczonej premi, to tylko takie się zatrzymają, wiec ten przycisk bedzie można używac, np. na mennicach, piecach złota, na budowlach mistrzowskich, albo na przemysłowych kopalniach, na dowolnym obiekcie który uznamy że nie powinien pracowac bez premi, w zależnoci od poziomu gracza zmieniać można by było, bo to mniejszym lvl jest bardziej potrzebne wyższym już nie jest najcenniejsze.
    Ostatnio edytowane przez YAHIKO_FX ; 28.07.2015 o 23:54

Banned
    Serwer
    Nowy Świat
    Z racji podobieństwa poruszanego zagadnienia pozwoliłam sobie połączyć tematy.

Bardzo proszę o korzystanie z wyszukiwarki, aby uniknąć dublowania.

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów