Na pewno to jest robione bo jak sie konczy premia to naliczana jest zmniejszona produkcja. To dokladnie tak jak wlaczasz upgrade budynku. W pewnym momencie po przejsciu na wyzszy poziom produkcja jest inna.
Na pewno to jest robione bo jak sie konczy premia to naliczana jest zmniejszona produkcja. To dokladnie tak jak wlaczasz upgrade budynku. W pewnym momencie po przejsciu na wyzszy poziom produkcja jest inna.
A jak z technicznego punktu widzenia jest zrealizowane śledzenie wszystkich kopalni wszystkich graczy żeby w odpowiednich momentach (czyli po wyczerpaniu złoża) niektóre zamieniać w zapadliska? Jak dla mnie sytuacja analogiczna, tylko zamiast sztuk na złożu odliczamy czas premii, a zamiast zapadliska zatrzymujemy produkcję. I nie musimy śledzić wszystkich budynków wszystkich graczy, tylko te z zaznaczoną opcją. Wystarczy kazać budynkom inaczej się zachować po zakończeniu działania premii gdy opcja będzie zaznaczona. To chyba da się zrobić.
Nic nie jest śledzone bo by serwer jednego konta nie obsłużył nie mówiąc o tysiącach. Dane są wczytywane jedynie podczas wykonywania pewnych akcji, czyli to ile masz surowców serwer wylicza dopiero gdy wejdziesz w daną zakładkę domu władyki, czy handlu, czyli kilka razy dziennie, a nie co sekundę. Z punktu widzenia technicznego wprowadzenie tego pomysłu jest prostsze niż drugiego suwaka w koszarach bo gra korzysta już z takich mechanizmów, jak wspomniał chociażby kolega zwolk.
Jak najbardziej jestem za, ale pomysł jest sprzeczny z interesami twórców bo przecież o to chodzi by gracze logowali się i grali jak najwięcej.
System musi w jakis sposob otrzymywac informacje o tym czy opcja jest zaznaczona/ zostala zaznaczona/ zostala odznaczona. Inna sprawa jest to w jaki sposob jest to zrealizowane, bo (zgodze sie z Wami) juz w innych przypadkach to dziala.
Przeciwko samej propozycji nic nie mam.
"A necromancer is just a really, really late healer"
E tam, to już trochę przesada. Premia to jest przecież udogodnienie, dodatek, nie podstawa.
Eno, skasowaliście mojego posta.
Mój pomysł był lepszy, budynki miały się do tego same uruchamiać:
Ostatnio edytowane przez MOD_Victoria ; 15.03.2015 o 07:39 Powód: wątki zostały połączone
Gdy sprzeczasz się z idiotą, on najprawdopodobniej robi dokładnie to samo ...
Akurat to auto-uruchamianie zostało dość mocno skrytykowaneA jak już nawiązujemy do tamtego tematu, to dodatkowo udostępniłbym taką opcję tylko dla premii rzucanych samodzielnie u siebie, tak żeby multikonciarzom nie ułatwiać
![]()
jestem na nie. jeszcze może dla tych co nie mają silosów, ani młynów "samoodrastające" pola zbóż i studnie bez dna?
"Everybody lies"
Ty o gorach inni o morzu. Jak sie ma to co napisales do pracy na premii?
Tu chodzi o to ze nawet jak sie codziennie logujesz i w gaszczu budynkow nie zauwazysz, zapomnisz ze na budynku pare dni wczesniej dales sobie premke i nie chcesz bezsensownie tracic surowcow to ci sie produkcja wylaczy. Jak lubisz sledzic jak pracuje budynek to opcji takiej nie wlaczasz.
Jak premia trwa 12-24h to jeszcze mozna pamietac zeby pilnowac ale jak trwa dluzej to latwo zapomniec. Poza tym czasem premka sie konczy w nocy i nie masz jak wylaczyc produkcji a bedziesz w stanie sie zalogowac nastepnego dnia po poludniu to wtedy jestes do tylu z surowcami, np. fasola, stal, zelazo itp.
Ostatnio edytowane przez spyyoda ; 21.02.2015 o 05:46
Czy podoba ci się pomysł by automatycznie zatrzymywała się praca w obiektach na których skończyła się premia?
Albo by móc z góry ustalic które po skonczonej premi mają dalej pracować, a które mają sie zatrzymać.
Czy jesteś za wprowadzeniem takiej opcji?
Zawsze oczywiście potem możemy sami te obiekty włączyć ponownie, zminimalizuje to sytuacje kiedy zapomnimy wyłączyć obiekty które bez premi potrafią szybko zużyć cenne surowce, np. budowle mistrzowskie.
Ostatnio edytowane przez YAHIKO_FX ; 28.07.2015 o 02:57