Zobacz wyniki ankiety: Czy chcecie aby ceny u kupca za pisanki (stare i nowe) zostały zmniejszone?

Głosujących
84. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak.

62 73.81%
  • Nie.

17 20.24%
  • Obojętne.

5 5.95%
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Ceny u Kupca - event wielkanoc 2015

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez YAHIKO_FX Zobacz posta
    Chodzi o to by nowi mieli podobne nie identyczne szanse, by tak samo jak inni nowi mogli zdobyć weterana z 250 jednostkami rok temu, by nowi mogli go zdobyć w tym roku.

w takim wypadku nic by sie nie zmieniło od lat w grze ...nawet bugi

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    I znów do 1 worka, nie gadamy o bugach. Tylko o szansie na zdobycie weterana z 250 jednostkami. Przecież nie musi być w tej samej cenie, ani w ten sam sposób zdobywać na niego pisanki jak w zeszłym roku, byle była szansa. I inne rzeczy tez mogą być pozmieniane, bo nie pisze o podobnym całym evencie tylko o podobnej szansie na weterana 250. Sam nastawiałem się że zdobędę MSW, ale cóż, nie ważne, ale szkoda mi nowych graczy.
    Ostatnio edytowane przez YAHIKO_FX ; 14.02.2015 o 17:54

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Nie wiem o co wam chodzi
    każdy nowy gracz w każdej chwili może sobie kupić weterana i MSW a że raz na rok dają możliwość zdobycia taniej lub za darmo to jest miły gest w strony graczy bo wcale nie musieli wprowadzać tej opcji...
    Nie rozumiem tego narodowego narzekania...
    Polak nawet jak wygra w totolotka to narzeka że tak mało wygrał paranoja )
    Ostatnio edytowane przez Muss ; 14.02.2015 o 18:41

Osadnik Awatar SimcikQ
    Serwer
    Złota Góra
    Wielkanoc bez weterana to nie wielkanoc

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Przecież oferta u kupca w tym roku będzie tak skromna że nie ma potrzeby zmniejszania cen.

A po drugie. Po co graczowi który gra od niedawna Weteran czy MSW? Przecież zwykłym generałem z tawerny też można robić przygody. Fakt że straty są większe ale bez puszkarzy też są większe niż z nimi a jakoś nie widziałem głosów żeby znieść wymóg zdobycia 48 poziomu by mieć tę jednostkę.
    A tak w ogóle skoro szanowne BB dba o to by początkujący gracze wydawali pieniądze na klejnoty to powinna być możliwość kupna starych pisanek za klej połączona z wycofaniem jaj (jakichkolwiek) z handlu

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Tak, oczywiście ze tawernianymi tez można. Tylko czegoś nie rozumiesz: ci co zdobyli weterana robią przygody szybciej, większość graczy go nie ma. Daje on nie tylko mniejsze straty ale daje również więcej chętnych do grania w trudniejsze przygody. Wkurza mnie fakt że ktoś musi tracić więcej np. żołnierzy i innych jednostek. De fakto czuje się gorzej że mam weterana, grając z tymi co go nie mają. To nie jest uczciwe, ktoś pewnie powie takie czasy.
    Z puszkarzami jest pewne że po 48 poziomie ich mamy, co do lepszych generałów już niestety nigdy nie będziemy pewni czy dadzą w evencie czy nie. Skończy się dawanie graczom nadziei by nie rezygnowali z gry. Teraz już nie będzie można mówić o evencie wielkanocnym jako tym najlepszym ze wszystkich. Po prostu stoczył się mniej więcej do poziomu eventu z dyniami, który de fakto był też dobry, bo inne są gorsze. I to z prostej przyczyny: możliwość zdobywania surowca eventowego z dowolnych przygód, nie tylko tych specjalnych będących u kupca tylko w evencie, a także tego że w zadaniach evntowych nie było zadania typu ukończ przygodę za doświadczenie, z zasobami, epicką , bajkową. Dla graczy z 50 poziomem grającym ciągle w krawców to nie ma znaczenia, Dla reszty graczy ma ogromne, bo się przygotowują do eventu, do czasu premium, a tu w zadaniach wypada przygoda na którą nie zaplanowali dodatkowych jednostek, albo takie zadanie blokuje kolejne zadania eventowe. Zapomnieli że to ma być rozrywka z gry, a nie przymuszanie graczy "zagraj w tą bo nie dostaniesz więcej np. prezentów".
    Ostatnio edytowane przez YAHIKO_FX ; 15.02.2015 o 15:30

Osadnik Awatar SimcikQ
    Serwer
    Złota Góra
    Może do eventu bożonarodzeniowego dołączy generał szlom czy jak mu tam...
    Już był w 2012 roku....

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Na kolana nie powala więc faktycznie jest to prawdopodobne.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez YAHIKO_FX Zobacz posta
    Tak, oczywiście ze tawernianymi tez można. Tylko czegoś nie rozumiesz: ci co zdobyli weterana robią przygody szybciej, większość graczy go nie ma. Daje on nie tylko mniejsze straty ale daje również więcej chętnych do grania w trudniejsze przygody. Wkurza mnie fakt że ktoś musi tracić więcej np. żołnierzy i innych jednostek. De fakto czuje się gorzej że mam weterana, grając z tymi co go nie mają. To nie jest uczciwe, ktoś pewnie powie takie czasy.
    Z puszkarzami jest pewne że po 48 poziomie ich mamy, co do lepszych generałów już niestety nigdy nie będziemy pewni czy dadzą w evencie czy nie. Skończy się dawanie graczom nadziei by nie rezygnowali z gry. Teraz już nie będzie można mówić o evencie wielkanocnym jako tym najlepszym ze wszystkich. Po prostu stoczył się mniej więcej do poziomu eventu z dyniami, który de fakto był też dobry, bo inne są gorsze. I to z prostej przyczyny: możliwość zdobywania surowca eventowego z dowolnych przygód, nie tylko tych specjalnych będących u kupca tylko w evencie, a także tego że w zadaniach evntowych nie było zadania typu ukończ przygodę za doświadczenie, z zasobami, epicką , bajkową. Dla graczy z 50 poziomem grającym ciągle w krawców to nie ma znaczenia, Dla reszty graczy ma ogromne, bo się przygotowują do eventu, do czasu premium, a tu w zadaniach wypada przygoda na którą nie zaplanowali dodatkowych jednostek, albo takie zadanie blokuje kolejne zadania eventowe. Zapomnieli że to ma być rozrywka z gry, a nie przymuszanie graczy "zagraj w tą bo nie dostaniesz więcej np. prezentów".
    W którym niby ewencie, było zadanie z przygodą baśniową? W 1 była epicka, dużo osób mylili ją z bajkową. Słyszałam o agentach co robili 3 krawce i pieklili się, że nie zalicza, bo nie chciało im się przeczytać jaką przygodę otwierają, a wystarczyło CR lub byk:-)
    Co do starego sklepu to niech będzie, tu nie chodzi o zwykłego szybkiego tylko o poważnych generałów. Nowi nie mogą być aż tyle gorsi, to nie ich wina, że BB nie otwiera nowych serwerów i nie mogą mieć wyrównanego startu..
    Ostatnio edytowane przez Milady84 ; 15.02.2015 o 20:25

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów