Tak.
Nie.
Obojętne.
I znów do 1 worka, nie gadamy o bugach. Tylko o szansie na zdobycie weterana z 250 jednostkami. Przecież nie musi być w tej samej cenie, ani w ten sam sposób zdobywać na niego pisanki jak w zeszłym roku, byle była szansa. I inne rzeczy tez mogą być pozmieniane, bo nie pisze o podobnym całym evencie tylko o podobnej szansie na weterana 250. Sam nastawiałem się że zdobędę MSW, ale cóż, nie ważne, ale szkoda mi nowych graczy.
Ostatnio edytowane przez YAHIKO_FX ; 14.02.2015 o 17:54
Nie wiem o co wam chodzi![]()
każdy nowy gracz w każdej chwili może sobie kupić weterana i MSW a że raz na rok dają możliwość zdobycia taniej lub za darmo to jest miły gest w strony graczy bo wcale nie musieli wprowadzać tej opcji...
Nie rozumiem tego narodowego narzekania...
Polak nawet jak wygra w totolotka to narzeka że tak mało wygrał paranoja)
Ostatnio edytowane przez Muss ; 14.02.2015 o 18:41
Przecież oferta u kupca w tym roku będzie tak skromna że nie ma potrzeby zmniejszania cen.
A po drugie. Po co graczowi który gra od niedawna Weteran czy MSW? Przecież zwykłym generałem z tawerny też można robić przygody. Fakt że straty są większe ale bez puszkarzy też są większe niż z nimi a jakoś nie widziałem głosów żeby znieść wymóg zdobycia 48 poziomu by mieć tę jednostkę.
A tak w ogóle skoro szanowne BB dba o to by początkujący gracze wydawali pieniądze na klejnoty to powinna być możliwość kupna starych pisanek za klej połączona z wycofaniem jaj (jakichkolwiek) z handlu![]()
Tak, oczywiście ze tawernianymi tez można. Tylko czegoś nie rozumiesz: ci co zdobyli weterana robią przygody szybciej, większość graczy go nie ma. Daje on nie tylko mniejsze straty ale daje również więcej chętnych do grania w trudniejsze przygody. Wkurza mnie fakt że ktoś musi tracić więcej np. żołnierzy i innych jednostek. De fakto czuje się gorzej że mam weterana, grając z tymi co go nie mają. To nie jest uczciwe, ktoś pewnie powie takie czasy.
Z puszkarzami jest pewne że po 48 poziomie ich mamy, co do lepszych generałów już niestety nigdy nie będziemy pewni czy dadzą w evencie czy nie. Skończy się dawanie graczom nadziei by nie rezygnowali z gry. Teraz już nie będzie można mówić o evencie wielkanocnym jako tym najlepszym ze wszystkich. Po prostu stoczył się mniej więcej do poziomu eventu z dyniami, który de fakto był też dobry, bo inne są gorsze. I to z prostej przyczyny: możliwość zdobywania surowca eventowego z dowolnych przygód, nie tylko tych specjalnych będących u kupca tylko w evencie, a także tego że w zadaniach evntowych nie było zadania typu ukończ przygodę za doświadczenie, z zasobami, epicką , bajkową. Dla graczy z 50 poziomem grającym ciągle w krawców to nie ma znaczenia, Dla reszty graczy ma ogromne, bo się przygotowują do eventu, do czasu premium, a tu w zadaniach wypada przygoda na którą nie zaplanowali dodatkowych jednostek, albo takie zadanie blokuje kolejne zadania eventowe. Zapomnieli że to ma być rozrywka z gry, a nie przymuszanie graczy "zagraj w tą bo nie dostaniesz więcej np. prezentów".
Ostatnio edytowane przez YAHIKO_FX ; 15.02.2015 o 15:30
Może do eventu bożonarodzeniowego dołączy generał szlom czy jak mu tam...
Już był w 2012 roku....
Na kolana nie powala więc faktycznie jest to prawdopodobne.
W którym niby ewencie, było zadanie z przygodą baśniową? W 1 była epicka, dużo osób mylili ją z bajkową. Słyszałam o agentach co robili 3 krawce i pieklili się, że nie zalicza, bo nie chciało im się przeczytać jaką przygodę otwierają, a wystarczyło CR lub byk:-)
Co do starego sklepu to niech będzie, tu nie chodzi o zwykłego szybkiego tylko o poważnych generałów. Nowi nie mogą być aż tyle gorsi, to nie ich wina, że BB nie otwiera nowych serwerów i nie mogą mieć wyrównanego startu..
Ostatnio edytowane przez Milady84 ; 15.02.2015 o 20:25