Czy ceny u kupca za pisanki stare jak i nowe są dla wasza dłuże?
Dla mnie tak...
czy chcecie by je zmniejszono ?
Odpowiedzcie i zagłosujcie w ankiecie!
Tak.
Nie.
Obojętne.
Czy ceny u kupca za pisanki stare jak i nowe są dla wasza dłuże?
Dla mnie tak...
czy chcecie by je zmniejszono ?
Odpowiedzcie i zagłosujcie w ankiecie!
Gdyby dali możliwość też zdobywania starych pisanek w kropki, to nie trzeba było by zmniejszać ceny.
Ankieta absurdalna. Bo tak samo można jeszcze dodać żeby wszyscy byli piękni i bogaci, a na świecie panował pokój. Zamiast obniżać cenę legendarnego, wolę aby go poprawili, by był warty swojej ceny. Co do reszty przedmiotów to po ile mają być? Bo mnie się nie wydaje że są za drogie.
Ty zawsze wszystko krytykujesz ...co mają powiedzieć mniejsze lvl ? nie kupią weterana ani mistrza bo co bo nie mają pisanek gildiia im pomoże troche....cena jest kosmiczna ( jeszcze żadnego źródła tych starych pisanek nie ma).
Tak samo z nowymi graczami na 21 lvl nie zdobędą 5k pisanek na legendarnego..ty zdobędziesz masz 50 lvl 13 odkrywców w 1 dzień przyniosą ci 500 jajek a innym 100...co to za sprawiedliwość
A sprawiedliwie by było, gdyby gracz na 21 poziomie z kilkumiesięcznym stażem mógł to samo co gracz ze stażem 3 letnim?
RedJul, szacun. To prawda, jeśli gracz który gra 2-3 lata miałby równe szanse jak gracz kilkumiesięczny to po co grać po co się rozwijać po co kupować odkrywców niech każdy ma już na starcie gry 10szt. czy nawet więcej...
Nowicjusze nie rozumieją podstaw mechaniki rynkowej. Jeśli starzy gracze mają nadmiar to sprzedają, a im nadmiar jest większy tym więcej sprzedają i cena dla innych graczy jest znacznie niższa niż opłacalny próg przykładowo 600 prezentów które można było kupić za 6k monet a za nie u kupca chatkę wartą 30k monet. I już taki "słabszy" gracz dostał od tych "starych" 24k monet, bo przecież gdyby nie oni nie kupiłby chatek wcale bo ma za mało odkrywców by uzbierać taką ilość prezentów.
Poza tym każdy nowy dojdzie znacznie szybciej do tej samej ilości odkrywców i innych elementów rozgrywki bo nie tylko klejnotów dostaje się dużo więcej niż kiedyś, także monet, pojawiła się produkcja map, pojawił się epicki, więcej fasol, lepsze dropy i wiele innych ułatwień. Nie uważam, że nowi mają trudniej lecz wręcz przeciwnie znacznie łatwiej.
Notorycznie rozmowy schodzą na ogólniki. Ja mimo że zdobyłem w zeszłym roku "normalnego" weterana, wkurzony jestem że nowi gracze nie mogą go zdobyć tak jak ja w zeszłym roku. Nie gadajmy o całej reszcie. Staczanie rozmowy do ogólników tworzy rozmycie problemu. Po cholerę te skrajności? Typu co by było gdyby nowi mogli coś łatwo zdobyć co starzy zdobyli. Kiedy było łatwo zdobyć coś najcenniejszego z eventu będąc graczem 1 rocznym? Nigdy. Wiec nie gadaj bzdur. Nijak ma to się do tematu ta "pomoc innych graczy". Bo nie da się komuś sprezentować generała. Widzę że przyzwyczailiście się wiele spraw wrzucać do 1 worka, przytaczać coś z własnego doświadczenia życiowego, totalnie pomijając wyjątki. Myślę że nie tylko BB nie rozumie na czym polegają mniej więcej wyrównane szanse, co gorsza nie chcą tego.
Ostatnio edytowane przez YAHIKO_FX ; 14.02.2015 o 14:38
A ja powiem że to demagogia.
Równe szanse mamy gdy tego samego dnia zaczniemy grać.
Gdy gracz ma roczny staż to nie ma szans dorównać aktywnemu graczowi z 3 letnim stażem. Chyba że pomoże sobie klejnotami.
Gracz z dłuższym stażem zawsze będzie do przodu i domaganie się od BB żeby wyrównało tą dysproporcję za darmo to bzdura. (gdzie za darmo rozumiem bez inwestowania realnej gotówki).
I od tej reguły nie ma wyjątków tak w tej grze, tak w innych jak i w życiu.
^^ I o takiej między innymi skrajności w rozumowaniu pisałem. Piszesz coś oczywistego. Az tak wyrównać szans się po prostu nie da, nie tylko że nie można. To tak jakby gadać: no wiesz gdybyś się urodził w czasach wojny, to byś inaczej patrzył teraz na świat, choć w sumie nie masz czego zazdrościć.
Oczywiście że nie ma szans dorównać, pomijam kolejny oczywisty fakt że wszystko za klejnoty można od razu kupić, bo nie o tym gadamy.
Chodzi o to by nowi mieli podobne nie identyczne szanse, by tak samo jak inni nowi mogli zdobyć weterana z 250 jednostkami rok temu, by nowi mogli go zdobyć w tym roku. A jak chcą to zmienić na przyszłość, to niech to zrobią odpowiednim komunikatem po evencie. Nikt wtedy nikomu nie będzie robił nadziei na weterana w wielkanocnym, jak nikt nie robił nadziei na złotą wieżę w świątecznym, ale cóż mleko znów się rozlało, niesmak znów pozostanie. Pytanie tylko czy wyciągną wnioski, czy dalej będą myśleć że psy szczekają a karawana idzie dalej.
Ostatnio edytowane przez YAHIKO_FX ; 14.02.2015 o 15:44