Zobacz wyniki ankiety: Propozycja wprowadzenia przycisku „opuść przygodę”

Głosujących
222. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak - chcę wprowadzenia takiego przycisku

201 90.54%
  • Nie - nie chcę wprowadzenia takiego przycisku

21 9.46%
Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 71

Wątek: Propozycja wprowadzenia przycisku „opuść przygodę”

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Pomysł jak najbardziej dobry z tym przyciskiem jestem za.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Popieram , dobry pomysł

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dziś zajrzałem sobie by sprawdzić jak się rozwija problem "przycisku" i chciałbym zatrzymać się nad zawartą przez RedJul'a hipotezą.

Cytat Zamieszczone przez RedJul Zobacz posta
    (...)
    Przykład - mam zadanie zrób Mroczne Bractwo, jako że leniwy jestem i akurat nie chce mi się bujać stwierdzam że zrobię to tylko premkami. Zapraszam dwóch graczy i idę zapalić (mam 15 minut więc spoko). W tym czasie jeden z graczy zagląda na przygodę a ta nieruszona, pisze do mnie a ja nie odpisuję (bo palę) taki gracz z wielkim krzykiem na handlu opuszcza przygodę wyzywając mnie od oszustów. Nieprawdopodobne? Bynajmniej, jeśli gracz 15 minut po wysłaniu zaproszenia pisze z awanturą dlaczego nie ma mojego gienka bo przecież miał być szybki a tu 15 minut minęło to takiego gracza stać na zbyt szybkie opuszczenie przygody i awantura gotowa. O sytuacjach gdy kogoś zaproszę i znikam na kilka godzin bo mi net padł albo inna sprawa w realu nie wspomnę.
    (...)
    To co opisałeś wynika tylko z braku KOMUNIKACJI - powtórzę ten wyraz - KOMUNIKACJI i DIALOGU między jednym graczem a drugim, a nie z zaistniałych sytuacji. Otóż: zakładam że występujesz w tej pozytywnej roli, czyli jesteś uczciwy i nie chcesz naciągnąć. Faktycznie masz taki nałóg z którego chcesz skorzystać w czasi podróży zaproszonego gen do strefy. Zakładam również że faktycznie wykonasz przygodę premkami. Co zatem zrobić by taki zaproszony delikwent nie zrobił afery?? Wystarczy jedno - złożone zdanie, mianowicie:

Jak dotrzesz na mapę zabij co musisz, ja idę zapalić, będę za jakieś 15 min i skończę przygodę premkami.

AAAAŁŁAAAA - moje paaaalce. Nie mogę tera iść zapalić bo muszę wezwać pogotowie do bolących palcy... Mój Boże - moja klawiatura... ile stuknięć przyjęła. Nie skończę pewnie w czasie przygody bo muszę po nową klawiaturę polecieć *** to taka moja mała złośliwość - wróćmy do tematu ***

Załóżmy że delikwent jest nie kumaty i nie wie co to zakończyć premkami. Pisze więc do Ciebie o ile jest KOMUNIKATYWNY i skory do DIALOGU z zapytaniem o co chodzi z tymi premkami. Załóżmy że Ty tego już nie odczytasz bo poszedłeś zapalić, ale... -> napisałeś mu -> {"...będę za jakieś 15 min i skończę przygodę..." Jeśli więc jest na tyle ogarnięty odczeka te 15 - 17 min. Wróciłeś i czytasz wypociny delikwenta. Możesz tera wykonać 3 opcje.

1. Zakończyć premkami i olać gościa
    2. Napisać mu "poczytaj sobie w necie na forum co to znaczy" i zakończyć premkami
    3. WERSJA DLA BARDZIEJ SKORYCH DO DIALOGU - opisać mu sposób i premki jakimi można i w jaki sposób dokonać i zakończyć premkami

Wiadoma sprawa - zawsze się znajdzie oszołom który będzie się pluł nawet jak mu podasz wszystko na tacy. Takich się nie uniknie i takich nie zreformujesz. Nie mniej jednak opisana przez Ciebie okoliczność wynika jedynie z braku chęci do dialogu i komunikacji między uczestnikami

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    (...)
    Przykład - mam zadanie zrób Mroczne Bractwo, jako że leniwy jestem i akurat nie chce mi się bujać stwierdzam że zrobię to tylko premkami. Zapraszam dwóch graczy i idę zapalić (mam 15 minut więc spoko). W tym czasie jeden z graczy zagląda na przygodę a ta nieruszona, pisze do mnie a ja nie odpisuję (bo palę) taki gracz z wielkim krzykiem na handlu opuszcza przygodę wyzywając mnie od oszustów. Nieprawdopodobne? Bynajmniej, jeśli gracz 15 minut po wysłaniu zaproszenia pisze z awanturą dlaczego nie ma mojego gienka bo przecież miał być szybki a tu 15 minut minęło to takiego gracza stać na zbyt szybkie opuszczenie przygody i awantura gotowa. O sytuacjach gdy kogoś zaproszę i znikam na kilka godzin bo mi net padł albo inna sprawa w realu nie wspomnę.
    (...)

to zamiast założyć MB mroczne bractwo załóżmy ze jest to DMK dzielny mały krawiec
    jak zrobisz to w 15 min na premiach to kozak jesteś
    Ostatnio edytowane przez MOD_Victoria ; 05.05.2015 o 19:12

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    To był jeden, specjalnie wyolbrzymiony przykład.
    Sytuacji gdy urywa się kontakt z graczem na 15 minut czy kilka godzin jest mnóstwo, jak by nie patrzeć real płata nam różne figle i co by nie mówić jest ważniejszy od gry.
    Śmiem twierdzić, że osoba która po 15 minutach ciszy od takiego gracza leci z kłapaczką na handel jest w stanie po kolejnych 15 minutach opuścić przygodę wyzywając gracza od oszustów i domagając się zwrotu monet w przypadku gdy jest to loot kupiony.
    Nie kwestionuję sytuacji kiedy faktycznie ta opcja by się przydała ale powiedzmy sobie szczerze jest ich bardzo mało.
    Stąd mój bilans zysków i strat i stwierdzenie, że przyniosło by to więcej szkody niż pożytku.

Riki
    Zdradzonego robię tak, że 4 i 6 obóz rozwalam premkami.
    Zapraszam do przygody (z informacją koniec do godziny) i zaproszony gracz widzi, że właśnie kończę 3 obóz. I bez kontaktu ze mną robi aferę bo normalnie pozostałych 3 obozów faktycznie w godzinę się nie da zrobić. Miałem już taką sytuację, że gość z awanturą do mnie że mu się za godzinę premka kończy. Tyle że napisał i mu wyjaśniłem a jak nie napisze?
    Możemy cykać się przykładami i kontrprzykładami.
    Pasy bezpieczeństwa spowodowały śmierć wielu osób i to często straszną bo w pożarze ale zrobiono bilans i wyszło, że jeszcze więcej ludzi uratowały i dlatego należy ich używać.
    Z mojego bilansu wychodzi negatywne nastawienie do tego pomysłu.
    Takie jest moje zdanie i wolno mi je mieć zwłaszcza że nie jestem decydentem podobnie zresztą jak reszta się wypowiadających.
    A co do robienie Dzielnego na premkach zajęło by mi to nie 15 minut a 5 tyle, że to mało opłacalne
    Ostatnio edytowane przez RedJul ; 05.02.2015 o 14:15

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Powiedzmy sobie szczerze - taki delikwent tudzież zwany oszołom - z przyciskiem czy bez przycisku i tak Cię zeszmaci na handlu.

Takie jest moje zdanie i wolno mi je mieć zwłaszcza że nie jestem decydentem podobnie zresztą jak reszta się wypowiadających.
    i w tym jednym na pewno się z Tobą zgodzę
    Ostatnio edytowane przez Ksantypa ; 05.02.2015 o 14:18

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    co do cyferek
    na ta chwile glosowało 90% na tak a 10 % na nie

a co do pasów masz możliwość ich zapięcia czy to zrobisz to już twój wybór i odpowiedzialność
    (bo konsekwencje ty będziesz ponosił większą - śmierć lub mniejszą mandat od policji )

ale opcje masz wyboru
    będąc w mojej sytuacji nie mam takiej możliwości wyboru a oto walczę tym postem

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    hmmmm - biorąc pod uwagę pasy bezpieczeństwa - a czemu nie rozważyć tego na podstawie transportu?? co jest bezpieczniejsze lecieć samolotem, jechać koleją czy może samochodem?? a jednak masz wybór

pozostańmy jednak przy wyborze - ma być przycisk czy nie

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Riki Zobacz posta
    co do cyferek
    na ta chwile glosowało 90% na tak a 10 % na nie

(...)
    Bo zabrakło trzeciej opcji - mi to obojętne
    A tak na poważnie - nie kwestionuję przydatności tej opcji (jesteś w tej chwili dobrym tego przykładem i ambasadorem) ale większość z tych 90% obejrzało tylko jedną stronę monety i im się spodobała więc zagłosowali na tak. Żeby było śmiesznie, sam bez zastanowienia zagłosowałem na tak .
    Ale ta moneta ma dwie strony i ta druga już nie jest taka ładna i błyszcząca.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    zawsze są 2 strony medalu
    a co do 3 opcji mi to obojętne
    medal może stanąć na kancie ;D

wszystko zależny jak kto będzie tego używał
    ja ce używać w ekstremalnych sytuacjach czyli w takiej jakiej jestem
    a dla innych może być to powód do nadużyć

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów