Zobacz wyniki ankiety: Czy podoba Ci się pomysł i uważasz, że uatrakcyjni on rozgrywkę?

Głosujących
13. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK

8 61.54%
  • NIE

5 38.46%
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Prawdziwe osiągniecią

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Prawdziwe osiągniecią

Drogi deweloperze,
    Nasuwam wam sugestię, która znacząco wypcha wasze kieszenie, ożywi starych graczy oraz przyciągnie rzeszę nowych. Rozchodzi się o wprowadzenie następującego rankingu (nowa ikonka obok ekspedycji):

Ranking wojenny :
    -Ilość pokonanych wrogich jednostek (ever)
    -Ilość ukończonych przygód (z podziałem na konkretne)
    -Ilość straconego wojska (ever)

Ranking ekonomiczny :
    -Ilość wyprodukowanych monet
    -Ilość wyprodukowanego/zgromadzonego granitu,tytanu,desek egzotycznych i saletry
    -Ilość wyprodukowanej broni (z podziałem na rodzaj)

Ponieważ wiąże nas "polityka ochrony danych pseudo osobowych" to niech wyniki agregują się w gildii. Wówczas tag gildii będzie widniał w rankingu, a nie poszczególnie gracze (marzenie ale raczej nie możliwe - obecnie). Nie potrzeba żadnych premii za bycie na wysokiej pozycji. Sama lista najlepszych wystarczy.

PS. Jeśli ktoś ma czas i zdolności graficzne to proszę o przygotowanie przykładowego rozwiązania graficznego (może to BB zainspiruje).

Odkrywca Awatar Misiorww
    Serwer
    Nowa Ziemia
    wg mnie troche za duze liczby by sie w twoich zestwieniach znalazly, kominy by sie zrobily, wiec nie
    "Everybody lies"

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez RobinsonCrusoe Zobacz posta
    Nie potrzeba żadnych premii za bycie na wysokiej pozycji. Sama lista najlepszych wystarczy.
    To by mialo sens gdyby to byl ranking najlepszych w jakiejs racjonalnej kategorii. Zgromadzone surowce przy tych ilosciach jakie obecnie ludzie trzymaja w gwiezdzie swiadcza co najwyzej o tym ile ktos przegral zycia, wiec o ile tych w czolowce mozna nie ruszac, to tych ktorzy aspiruja do czolowki wypadaloby w jakis sensowny sposob zachecic.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Ekonomiczne można wywalić (dodałem tylko dla malkontentów). Wydaje mi się,że wojskowe są ciekawe i godne uwagi.

Początkujący Odkrywca Awatar browar69
    Serwer
    Złota Góra
    Trzy razy TAK. Twórcy gry nie tworzą podstawowych elementów które motywują do gry, a tym samym niektórych do wydawania pieniędzy takich jak wspomniany w temacie ranking czy też pvp z prawdziwego zdarzenia co uważam za świadome ograniczanie liczby kanałów generujących przychód.

Uprawnienia umieszczania postów