1) Problem z wyświetlaniem danych w menu kolonii. Zaznaczony pasek często, źle pokazuje wartości i trzeba chwilkę poczekać, aby wrócił do prawidłowego funkcjonowania. Nawet jak poczekamy nie jest pewne aby pokazał poprawnie, teraz produkcję bal egzotycznych uznaje za rudę tytanu.
2) System osiągnięć.
Pomimo posiadania 6 kolonii nie zaliczyło mi osiągnięcia, aby posiadać 6 aktywnych kolonii w menu. Co ciekawe osiągnięcie z posiadaniem 3 kolonii zaliczyło mi jak posiadałem 4 kolonie. Prawdopodobnie bug jest związany z błędnymi koloniami.
Następne osiągnięcie, aby nazbierać 1k rudy tytanu, pochodzi z testowego. W pierwszej fazie kolonii, kolonie nie produkowały rude tytanu, tylko już gotowy tytan. Zmienili to później, niestety w osiągnięciach tego nie zmienili. Obecnie osiągnięcie nie do spełnienia. Możecie zwrócić uwagę, że moje kolonie produkują rudę tytanu, a ja mam nadal 0/1k.
3) Błędne kolonie
Czasami może trafić nam się błędna kolonia. Jak ją poznać?? Wchodząc na nią widzimy jakby nasz limit został wykorzystany, są informację że jakiś pakiet medyczny został zużyty, informację że jakiś generał się znajduję, czasami nawet można zobaczyć, że niektóre jednostki wroga są "nadgryzione". Najbardziej ekstremalną sytuację miałem jak mój limit wyglądał 460/520 pomimo, że w szczegółach znajdowała się informacja, że nie wykonałem żadnego ataku oraz ekspedycja rozpoczęła się niecałą minutę temu.
Podbicie takiej kolonii nie jest niemożliwe, ale trzeba się liczyć z takimi problemami jak mnie spotkało na początku. Po wygranej kolonia nie wskoczyło na lewo i nie miałem aktywnego paska tworzenia obrony ani przejęcia kolonii pomimo że kolonia została zdobyta i miałem ją ciągle w aktywnym okienku.
4) Zablokowane zadanie w księdze.
Zanim mi się to zadanie pojawiło, posiadałem już 2 kolonie. Prawdopodobnie nie ma żadnego zabezpieczenia i osoby które zdobyły kolonie nie zaliczą tego zadania póki nie będą miały żadnej kolonii i dopiero podbiją. Mi się osobiście nie chce usuwać 6 kolonii tylko, aby otrzymać gwiezdną monetę. Opisuje błąd, abyście się nie spieszyli z podbiciem kolonii bo wskoczy wam takie zadanko.