Co do kolonii to się właśnie zastanawaiam jak trafic na kolonie, na której zrobiłbym efektywność 10? Póki co udało mi się na pojedynczych osiągnąć coś ok. 8,8, a przeciętnie to jest pomiędzy 6,6- 7,5. Mogę anulować jak cos nie pójdzie, ale już dwa razy zleciałem na drugi poziom kolonii. Po początkowych kiepskich efektywnościach właśnie obrałem taką drogę i wbiłem pod koniec pierwszej dziesiątki krajowego rankingu...no ale znowu musze podbijać kolonie drugiego poziomu. Tak więc zastanawiam się jak gracz z Rosji trafił na taką kolonię? Jakiej bym nie trafił to na strefę głównego Bossa zawsze potrzebuje od 100 jednostek, a jak trzeba ubić coś bo braknie do bloku to nawet 155. A gdy jest to oboz postawiony przez gracza to już ponad 170. Kolonie z bossem u lewej góry czy u lewego dołu to często większe straty, jakbym nie kombinował. Tak więc nie wiem na której mapie można ubić 3200 jednostek tracąc tylko jakieś 320. Ja jeszcze nie trafiłem, a już osiagnałem taką wprawę, że robię bloki 1 do 9 jednostek ciężkich i nawet na potrójnym bloku.
a moze zanim szanowne BB wprowadzi zaplanowane nowosci to ogarnie bajzel, ktory obecnie panuje?
niby klasyka gatunku, ale jest to juz strasznie [autocenzura]
1) powalczyl o ranking
2) postawil obrone
3) zaatakowal
Jak wprowadza wyższe poziomy to kolonie już praktycznie wymrą, bo trzymanie jednostek normalnych, ekspedycyjnych i tych nowych będzie trudne ze względu na populację.
Dlatego powinni wprowadzić to aby zamek na wodzie miał możliwość zwiększania populacji w zależności od jego poziomu - wtedy byłby sens o to walczyć, a tak walczenie o ozdobę mija się z celem. Poza tym przy takiej rewolucji trybu podstawowego powinni tez wprowadzić trochę zmian w pvp, bo ludzie w to grali dla zabicia nudy.
Takie coś https://youtu.be/rW5YaYeA2jo to jest już norma. 3 ekspedycje na 5 znalezionych nie ma możliwości zaatakowania dowódcy mapy przez trzeba ją anulować. Problem dotyczy tylko nowo znalezionych ekspedycji bo zajętych kolonii z lvl2 na naszym serwerze jest jak na lekarstwo przez co awans na lvl3 jest mocno utrudniony.
silu 700 dla twojej informacji awans lvl losowania koloni otrzymasz również po zajmowaniu wolnych koloni pozdrawiam
Naprawicie kiedys te obozy, ktorych nie mozna zaatakowac czy nie?
moze nowa pani Komjuniti sie wypowie, bo poki co to tylko zaglada na Zlota Gore, napisze "dzien dobry" i ucieka nie odpowiadajac na jakiekolwiek pytania... jesli to ma byc nowa jakosc kontaktu z graczami wedlug BB, to gratuluje dobrego samopoczucia...
dwie kolonie i przygoda