Dalej jest problem z tym że jak mam zajęty drugi slot przygodą to po podbiciu kolonii nie można przejść w tryb ustawiania obrony. Tak trudno to naprawić ?
![]()
Dalej jest problem z tym że jak mam zajęty drugi slot przygodą to po podbiciu kolonii nie można przejść w tryb ustawiania obrony. Tak trudno to naprawić ?
![]()
hehe u mnie lepszy numer ....Na duzą kolonie w ogóle nie mogłem wejść. Mysle sobie trudno poczekam az się jej czas skończy to uruchomie nastepną. Czas minął, kolonia znikła z menu a marszałkowie nie wrócili -ba slot mam zajety że nie moge nawet odpalic żadnej przygody. Pisałem do suportu ciekawe co mi odpowie.
Dziś dostałem zaskakujący raport po podbiciu kolonii
.
Gdzie moje punkty waleczności ?
Punkty waleczności dostajesz tylko w przypadku odbicia kolonii innemu graczowi.Gdzie moje punkty waleczności ?
Czy osiągnięcia zalicza już poprawnie?
o ile wiem to nie ;]Czy osiągnięcia zalicza już poprawnie?
Mam pytanko, czy ktokolwiek obronił jakąś zwykłą lub małą BOGATĄ kolonię i dostał punkty waleczności? Miałem ich sporo i jedyne co dostaję to raporty bez ataków ludzi. Oczywiście zdarza się, że ludzie tylko zerkają na kolonię i wychodzą, ale też przy atakach trwających kilka godzin dostaję puste raporty, nie wiem czy faktycznie nikt nie próbuje odbić mojej kolonii? czy może jednak jest to kolejny błąd :/
Od kilku konserw raporty z dropem za obronę nie przychodziły. Chociaż wczoraj przed konserwą jakiś przyszedł i dał mi 200 punktów ale z jakimś dziwnym raportem w stylu kilka tysiecy strat przeciwnika.
Pocieszające jest to że nad tym jakoś w BB pracują bo na testowym w changelogu z 12 stycznia jest punkt "Cancelling attacks on player colonies without fighting gave the defender loot"
To by świadczyło o tym, że po pierwsze - dalej nie poprawili poprawności zliczania atakujacych jednostek wroga podczas obrony kolonii (nad czym mam nadzieję pracują), a po drugie - że samo "odwiedzenie" cudzej kolonii nie daje SC ani VP, tylko musi się odbyć jakaś walka (choć wcześniej takie mini-nagrody wpadały). I może wreszcie zniknie [undefined text] pojawiający się tu i ówdzie.
Mam też nadzieję że coś zrobią żeby ludzie bardziej chcieli się bawić w podbijanie kolonii bo ciężko w tej chwili nawet o "gościa" na koloniach, o jakimś najeźdźcy nie mówiąc.
taka mala ciekawostka- kolega z serwera odkryl kolonie z hm... zwlokami mojego generala?
![]()
Też takie coś GbrL miałem że widziałem generała kolegi na podbijanej kolonii .