Odpowiedz w tym wątku
Strona 7 z 38 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 8 9 17 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 380

Wątek: Ekspedycje - Wykryte Bugi

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Przydałaby się jeszcze informacja (tajna jak dotąd) na temat pozycji (1-3) znajdywanych kolonii.
    90% graczy uważa, że zależy od "doświadczenia" w podbojach, ilości zdobytych kolonii czy ich wielkości.
    Moje obserwacje wskazują, że to nic bardziej mylnego.

Moja hipoteza to: "Pozycja znajdywanych koloni, zależy od ilości gotowego wojska ekspedycyjnego".
    Dla przykładu:
    - masz poniżej 1000 wojska - znajdziesz wyłącznie kolonie poz. 1
    - masz pow. 1500 (strzelam) wojska- znajdziesz wyłącznie kolonie poz. 2
    - masz 2400 wojska - znajdziesz wyłącznie kolonie poz.3 . To akurat sprawdziłam czterokrotnie, bez żadnej zdobytej dużej kolonii.

Bez względu na to czy mam rację czy nie >>> Tego typu informacje nie powinny być tajne/poufne, ale powinny być podawane w Pamiętniku developera itp.
    No chyba, że po raz kolejny programistom "tak wyszło" i sami nie wiedzą, że tak jest.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez potocanka ; 03.01.2015 o 22:54

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Poziom znajdowanych koloni nie zależy napewno od ilości wojska przy niskim stanie tj.100 wojska losuje mi poziom3,to raczej od zdobytych punktów doświadczenia.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Dzięki za kolejną wskazówkę. Niestety, ilość pkt. doświadczenia, z kolei nie zależy od niczego.

Mi za jedną obronę małej kolonii, przysłali 23k pkt.

Tak czy siak. Meritum sprawy, to brak podstawowych informacji o grze
    Ostatnio edytowane przez potocanka ; 03.01.2015 o 23:11

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Po co dodatkowe twierdze do obrony jak nie można ich postawić .Na początku jedną postawiłem na koloni z poz1 teraz nie mogę.

mam nadzieję że po evencie ogarną odnajdywanie koloni.Przydała by się jeszcze możliwość wyboru poziomu
    Ostatnio edytowane przez MOD_Victoria ; 10.05.2015 o 19:36 Powód: połączenie postów

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez GbrL Zobacz posta
    Pewnie temat przewinal sie juz w roznych dyskusjach, ale obecna sytuacja to jakies jaja. Na poczatku odkrywcy wyszukiwali sporo kolonii granitowych (zarowno malych, srednich jak i ogromnych) a teraz wyslalem odkrywcow jakies 40 razy i granitowek ni widu ni slychu. Moze szanowny BB_Teromort dowie sie jak wyglada to wyszukiwanie w praktyce i zapyta ktory geniusz wymyslil, ze pojawiaja sie glownie kolonie z weglem albo balami lisciastymi (duze, bo na mniejsze szkoda czasu).

I nie dam sie zbyc tekstem w stylu - to jest losowe, bla, bla, bla, bo gdy wprowadziliscie te kolonie to w ciagu kilku dni podbilem sobie 6 duzych granitowek i nawet gdy ktos mi odbil jedna, to za 2, max 3 razem wyszukiwalem sobie kolejna do podbicia. Poza tym ta cala polityka firmy jest smieszna - jesli na znalezienie kolonii z granitem jest obecnie 1%, to napiszcie to wprost - przynajmniej ja (a moze i wielu innych graczy) odpusci sobie to pseudo pvp, ktore wprowadzaliscie w takich bolach.

Kolejna kwestia to naprawienie bledu z osiagniec - czy to takie trudne by zamienic jedna linijke kodu tak by zaliczalo zadanie z ruda tytanu? Czy w BB pracuja sami indolenci, ze przerasta ich tak proste, wielokrotnie zglaszane, zadanie?

Btw zeby nie byc goloslownym najnowsze 3 efekty poszukiwan (zielone grubasy wyszkolone na maxa, choc to nie ma znaczenia):

Chyba wiem skąd tak drastycznie mała liczba kolonii granitowych, na poczatku wszystkie były wolne, teraz podbilam granitową i już w ciągu doby ją odbili. Kolonia w czasie podbijania oraz ochrony 12h nie jest wyszukiwania. Dlatego teraz wyszukuje ich się o wiele mniej.

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Milady84 Zobacz posta
    Chyba wiem skąd tak drastycznie mała liczba kolonii granitowych, na poczatku wszystkie były wolne, teraz podbilam granitową i już w ciągu doby ją odbili. Kolonia w czasie podbijania oraz ochrony 12h nie jest wyszukiwania. Dlatego teraz wyszukuje ich się o wiele mniej.
    Tez tak przez chwile myslalem, ale to juz bedzie dobry tydzien jak samo dziadostwo leci. Kolejne trzy perelki:

Ostatnio edytowane przez GbrL ; 03.01.2015 o 23:51

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    W końcu po piątym, nieudanym wyszukiwaniu kolonii poz.1... ruszyłam na kolonię poz. 3.
    Niestety "obszar jest uszkodzony" i wywala mnie z gry :/

Zaraz poprosze o zwrot 150 monet i godziny z życia zielonego.

Oraz rekompensaty za czterogodzinny szlaban na przygody, bo anulować skopanej ekspedycji też się nie da.
    Ostatnio edytowane przez potocanka ; 04.01.2015 o 00:11 Powód: rozwojowa wypowiedź :P

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Do nastepnej konserwy mozesz sobie prosic

Początkujący Odkrywca Awatar browar69
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez potocanka Zobacz posta
    Nie wiem skąd ten szyderczy uśmiech. Poziom kolonii nie zależy w ogóle od doświadczenia czy historii podbojów.
    Wystarczy mieć ciut mniej wojska gotowego a będziesz znajdywał kolonie z mniejszym poziomem.
    Zejdź do 1700 i po problemie.

Pozdrawiam
    Może z ignorancji?

Czytając niektóre posty można dojść do wniosku że na tych koloniach można zbić kokosy tylko trzeba być mega wtajemniczonym
    Osobiście wątpię, że ktoś ma zysk większy niż zrobić byka raz dziennie i wymienić sloty, a koszty o wiele większe.
    Ostatnio edytowane przez browar69 ; 04.01.2015 o 08:31

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez potocanka Zobacz posta
    Nie wiem skąd ten szyderczy uśmiech. Poziom kolonii nie zależy w ogóle od doświadczenia czy historii podbojów.
    Wystarczy mieć ciut mniej wojska gotowego a będziesz znajdywał kolonie z mniejszym poziomem.
    Zejdź do 1700 i po problemie.

Pozdrawiam
    coś wątpię w słuszność tej teorii z ilością wojska mam go 2200 i znajduje poziom 2

Odpowiedz w tym wątku
Strona 7 z 38 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 8 9 17 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów