Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 59

Wątek: Jeden wielki muł !

  1. #41
    Osadnik
    Dołączył
    26.02.2012
    Posty
    133
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Buhaha

  2. #42
    Osadnik
    Dołączył
    16.05.2012
    Posty
    44
    Serwer
    Słoneczny Gród
    muł to za mało na to je...chane bagno, gienek chodzi w te i we wte do obozu ktorgo nie ma, pokazuje ze zaladowalo armie jak trzeba a po ataku okazuje sie ze to niedobity z je..chanego ostatniego ataku no ku..chnia, jak przestalem narzekac na gre to drzucili do pieca ze az trzeszczy, nikt Ci tyle nie da co BlueByte spier...niczy

  3. #43
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    21.05.2012
    Posty
    12
    Serwer
    Nowy Świat
    Chilout05 no bez obrazy ale większej bzdury niż tą którą napisałeś od lat nie słyszałam .... no zrobiłam oczy jak żaba jaja.....
    nie wiem czy mam się śmiać czy płakać z twojego "niedoinformowania na polu techniki komputerowej"
    - na myśl przychodzi mi tylko jedno - albo jesteś jednym z adminków pilnujących albo samym BB bo wciskasz nam tu taki kit jakich mało

  4. #44
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    25.08.2012
    Posty
    21
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Zastanawiam się czego się spodziewaliście? że co, że działało na testowym i że będzie działać na właściwym. Wolne, żarty, takie rzeczy w tej grze się nie zdarzały i zdarzać nie będą. Dziwi mnie tylko, że Ci z Was którzy grają już spory kawał czasu, dalej są zaskoczeni. Ja już przestałem pisać nawet do suportu, bo szkoda mi czasu i nerwów. Pusty śmiech mnie ogarnia i z politowaniem patrze na to wszystko co dzieje się z tą grą i każdą kolejną aktualizacją.

    Co dalej z grą? Nic wszystko się ustabilizuje za jakieś 2-3 miesiące, kiedy programiści ogarną wszystkie Bugi łącznie z tymi które stworzą podczas poprawiania innych bugów. Takie życie. Nie denerwujcie się, tak, bo jak znam życie to najgorsze jeszcze nie nastąpiło. Wszystko pieprznie po kolejnej konserwie kiedy, próba naprawy kilku Bugów skończy się zrobienie kilkudziesięciu nowych.

    Have Fun!

    PS. Wieczorem zamiast TSO proponuję zimne piwo (+18) lub letarg zimowy.

  5. #45
    Osadnik
    Dołączył
    08.08.2012
    Posty
    114
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Chilout05 Zobacz posta
    Właśnie gram na komputerze służbowym znajomego.
    Maszyna: 8Gb RAMu, procek i5 2,53 M540 Winda 7 32 bit, gra działa płynnie bez żadnych problemów na wyspie ani na przygodach.
    Sprzęt o wartości około 800 złotych (za tyle można kupić używanego DELLa).
    Moim zdaniem po wszystkich testach z FLASH PLAYEREM i różnymi komputerami są to obecnie minimalne wymaganie sprzętowe do gry w TSO.

    Jedynym rozwiązaniem dla osób, które mają problem z opóźnieniami w wyświetlanych animacjach jest zmiana sprzętu na co najmniej taki jak powyżej opisałem.

    Zatem moi mili myślę, że możemy zamknąć wątek o co proszę administratorów forum.
    Pozdrawiam
    Takie bajki to dzieciom opowiadaj. Moja konfiguracja: core2duo 1,86ghz i 1 GB ramu, ale Linux który zajmuje po uruchomieniu 100mb ramu i tylko tam siedzi przebiłem wszystkich. I do konserwy było ok, po konserwie kiszka. Co prawda widzę, że ramu ledwo ledwo starcza, ale objawy mam takie jak wszyscy. To co? Mam dokupować ramu, skoro mam dokładnie te same objawy co ludzie z 16gb pamięci? Pewnie, że nie. Nie dajmy się zwariować. Już mi ludzie mówią, że do Office czy internetu potrzebuję 4gb ramu, a ja się tylko pukam w czoło. Kwestia systemu i optymalizacji. Więc bajeczki zachowaj dla siebie.

  6. #46
    Osadnik
    Dołączył
    15.01.2013
    Posty
    57
    Serwer
    Kolonia
    Jest jakaś szansa żeby zagrać normalnie? znaczy bez lagów ?

  7. #47
    Odkrywca Awatar Jurek12345
    Dołączył
    27.03.2012
    Posty
    984
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Chilout05 Zobacz posta
    Ważne, żę jest konfiguracja pozwalająca płynnie grać a to oznacza, ze to nie wina BB tylko sprzętu.
    Przykre ale co zrobić temat do zamknięcia.
    Pozdrawiam
    A co ty z tym zamykaniem wątków? Nie masz racji mówiąc że to wina sprzętu. Przeczytaj dokładnie co napisałem wyżej.

  8. #48
    Osadnik
    Dołączył
    22.06.2014
    Posty
    72
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Gracze,

    Piszę, że to wina sprzętu, bo sprawdziłem kilka jego konfiguracji.
    Na domowym lapku po konserwie grać już nie mogę (low endowy HP z kiepskim prockiem w dodatku integra grafa, w dodatku podłączony do dużego monitora, na którym rozdzielczość 1600x1200 Winda 8.1. LAGI, stacjonarna pucha Celeron 2,53GHz 4 GB ramu Winda XP SP3 LAGI, Sony Vaio I3 4GB Ramu integra grafa Winda 8.1 LAGI ale nieco mniejsze dało by się grać może nie tak jak przed tym armagedonem ale LAGI.
    Do tego dwa mocniejsze lapki już na I5 z Windą 7 i 8.1 i tu płynność bardzo dobra.

    Sprawdzałem też oczywiście w każdym przypadku Flash playera, i przeglądarki IE, Chrome i Opere.
    Na jednym sprzęcie działa na innym nie, czyli musi to być kwestia sprzętu.
    Też mnie wkurzają te lagi bo na służbowym sprzęcie nie pogram w domu, czyli wrócę do gry dopiero po wymianie kompa, czyli pewnie w połowie przyszłego roku.

    Dodam też, że to nie moja wina, ze BB spieprzyło sprawę, natomiast to jest ich prawo, żeby zmieniać a to, że stracą dużą rzeszę Klientów to ryzyko, które z pewnością wkalkulowali.

    Wcześniej grałem na STEAMie w CS 1.6 wiele lat i co mam mieć teraz pretensję do VALVE, żę już w CS Global Offensive nie pogram bo gra jest już nowszej generacji i trzeba mieć lepszy sprzęt?

    Piszę, że temat jest do zamknięcia bo to ewidentnie kwestia sprzętu i albo BB zrobi coś w kierunku optymalizacji działania gry (co będzie niosło jakies konsekwencję dla działania gry) albo możemy zmienić sprzęt nie ma innej możliwości.
    Pozdrawiam Arek

  9. #49
    Początkujący Odkrywca
    Dołączył
    25.02.2012
    Posty
    447
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Chilout05 Zobacz posta
    Gracze,

    Piszę, że to wina sprzętu, bo sprawdziłem kilka jego konfiguracji.
    Na domowym lapku po konserwie grać już nie mogę (low endowy HP z kiepskim prockiem w dodatku integra grafa, w dodatku podłączony do dużego monitora, na którym rozdzielczość 1600x1200 Winda 8.1. LAGI, stacjonarna pucha Celeron 2,53GHz 4 GB ramu Winda XP SP3 LAGI, Sony Vaio I3 4GB Ramu integra grafa Winda 8.1 LAGI ale nieco mniejsze dało by się grać może nie tak jak przed tym armagedonem ale LAGI.
    Do tego dwa mocniejsze lapki już na I5 z Windą 7 i 8.1 i tu płynność bardzo dobra.

    Sprawdzałem też oczywiście w każdym przypadku Flash playera, i przeglądarki IE, Chrome i Opere.
    Na jednym sprzęcie działa na innym nie, czyli musi to być kwestia sprzętu.
    Też mnie wkurzają te lagi bo na służbowym sprzęcie nie pogram w domu, czyli wrócę do gry dopiero po wymianie kompa, czyli pewnie w połowie przyszłego roku.

    Dodam też, że to nie moja wina, ze BB spieprzyło sprawę, natomiast to jest ich prawo, żeby zmieniać a to, że stracą dużą rzeszę Klientów to ryzyko, które z pewnością wkalkulowali.

    Wcześniej grałem na STEAMie w CS 1.6 wiele lat i co mam mieć teraz pretensję do VALVE, żę już w CS Global Offensive nie pogram bo gra jest już nowszej generacji i trzeba mieć lepszy sprzęt?

    Piszę, że temat jest do zamknięcia bo to ewidentnie kwestia sprzętu i albo BB zrobi coś w kierunku optymalizacji działania gry (co będzie niosło jakies konsekwencję dla działania gry) albo możemy zmienić sprzęt nie ma innej możliwości.
    Pozdrawiam Arek
    Witam.
    Ja pierdzielę ale piszesz bzdury, coby się nie rozwodzić nad nimi, TO CZEKAMY NA WYJAŚNIENIE PROBLEMU ZE STRONY BB, ....SE POCZEKAMY .

    P.S. Pisownia zamierzona .
    Odsyłam do mojego wątku z którego nic nie wynikło :
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...mawiaj-z-nami-!!!!
    Ostatnio edytowane przez jemen2 ; 02.12.2014 o 13:57

  10. #50
    Osadnik
    Dołączył
    02.05.2012
    Posty
    154
    Serwer
    Kolonia
    grafa do flasha własciwie nic nie ma. Niby jest jakaś akceleracja sprzętowa, ale to bardzo w nikłym procencie ma wpływ. Najważniejszy jest proc i dysk.
    To jest gra przeglądarkowa niestety, a to oznacza, że nasze przeglądarki non stop zapisują i odczytują do bufora na dysku. Ja osbie przerzuciłem cashe na inny (fizycznie) dysk, wyłączyłem sobie dysk wymiany (wiem, wiem - mogę stracić dane, po wywałce systemu. Podpowiem - nic ważnego nie mogę stracić), dokupiłem ramu, aby wszelkie moje ekstrawagancje się zmieściły w nim i wsio mi działa ładnie. Mimo tego (sprzęt się nie zmienił) widzę jak "buduje się Menu. Nie jest to jakoś specjalnie uciążliwe, bo to szybciutko się robi, zanim ruszę myszką, ale jest to wyraźne. jednym słwem jest gorzej.

    Jeśli chodzi o zmianę wersji gry i wymagań sprzętu - silnik gra ma ten sam. Skopali coś po drodze. Nie ma co gadać, że sprzęt mam za kiepski, bo tak nie jest. Ktokolwiek, kto ma pojęcie o programowaniu i bazach danych widzi, że jest to błąd optymalizacyjny ( ja mam swoją teorię czemu, bo widzę co się dzieje, ale nie będę ułatwiał pracy BB). "TO" tyle.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów

Ubisoft wykorzystuje pliki cookies w celu umożliwienia jak najlepszego korzystania z naszych stron internetowych. Dalsze korzystanie z tej strony oznacza zgodę na użycie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.