Zobacz wyniki ankiety: Czy pomysł Ci się podoba?

Głosujących
18. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

2 11.11%
  • Nie

12 66.67%
  • Wisi mi to...

4 22.22%
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Automatyczne akceptowanie ofert

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra

Automatyczne akceptowanie ofert

Polegałoby to na tym, że gracz A wystawia ofertę np. 1k monet za rezydencję, a gracz B rezydencję za 1k monet. Czyli te oferty są sobie równoważne. Wtedy powinna nastąpić automatyczna wymiana.

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Co jako gracz B na tym zyskuję? Wolę klepnąć jego ofkę a nie się wysilać.
    Bo dla gracza A to normalna ofka.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ja rozumiem pomysł w taki sposób, że gracz B nie sprawdza wystawionych ofert tylko normalnie wystawia swoją i w zamyśle system miałby automatycznie wyszukać i połączyć w pary naprzemienne oferty. Otóż ja jestem na NIE. Nie wyobrażam sobie tego technicznie. Po wystawieniu KAŻDEJ oferty cały handel musiałby być przeszukany na okoliczność oferty " do pary". To by całkowicie zarżnęło i tak ciężko dyszący handel. Poza tym - co w przypadku znalezienia kilku pasujących ofert? Którą ofertę uszczęśliwiamy parą? No i po trzecie - nie wydaje mi się, żeby takie oferty naprzemienne były szczególnie częste. Prawa rynku są takie, że chcemy sprzedać drożej a kupić taniej. Można więc śmiało założyć, że oferty naprzemienne są na tyle znikome, że szkoda się tu bawić w jakieś automatyzacje które będą wyłącznie obciążały serwery nie przynosząc żadnych wymiernych korzyści.

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Pomysl dobry, ale zwolk ma racje - takie udogodnienie mogloby calkiem polozyc handel.

Moderator Forum Awatar Uranos_old
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 02.10.2014 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
    MOD_Uranos

Uprawnienia umieszczania postów