Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: przybliżenie ekranu / pełny ekran

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj

przybliżenie ekranu / pełny ekran

Witam,

chciałem tylko zauważyć, że od czasu jak jest możliwość ustawienia pełnego ekranu (nie przez F11), nie mogę przybliżać, ani oddalać. Dopiero jak ustawię kliknę na ikonę pełnego ekranu wtedy system się mnie pyta czy ustawić sterowanie klawiaturą. Po zaznaczeniu, że tak, przybliżanie/oddalanie działa bez zarzutu. Na innych stronach/grach etc. wszędzie suwak działa bez zarzutu.
    Czy jest gdzieś opcja ustawiania sterowania klawiaturą na normalnym oknie? może przez przypadek coś wyłączyłem, nic przynajmniej nie znalazłem.

dzięki z góry

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    jest opcja
    oddalasz -
    przybliżasz +
    sektory na klawiaturze numerycznej 1-9
    przesuwanie strzałkami (chyba?) nie korzystam
    powinno działać cały czas, pierwsze słyszę żeby można było wyłączyć sterowanie klawiaturą- aczkolwiek gram na linuksie i jestem poszkodowany pod względem pełnego ekranu , więc nie wiem jak działa opcja pełnego ekranu teraz
    Ostatnio edytowane przez pitapit ; 21.05.2014 o 19:18

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    tak jest taka opcja CTRL + "-" = oddalasz, CTR + "+"=przybliżasz - nie wiem czemu u mnie nie działa. możliwe, że potrzebuję nowych sterowników lub coś, tylko chodzi mi o suwak (przy konsoli - gram na laptopie). Zawsze mogłem przybliżać/oddalać bez problemów, teraz już nie. Dziwne jest to, że suwak działa bez zarzutu, np. przewijanie stron lub przybliżanie/oddalanie na innych grach. Tylko tutaj coś szwankuje. Tragedii nie ma, bo poprzez włączenie pełnego ekranu mogę przybliżać, żeby zobaczyć ukryte przedmioty itp., ale trochę szkoda, bo ułatwiało mi to... życie :-)

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Problem z przewijaniem może być zależny od dodatku Flash lub konfiguracji przeglądarki. Osobiście natrafiłem na problem z przybliżaniem/oddalaniem za pomocą np rolki. Na jednym z komputerów muszę najpierw kliknąć w obszarze gry aby przybliżanie działało, a po zmianie karty rolka nie przewija strony, ale dalej przybliża/oddala widok w grze, dopiero kliknięcie w karcie powoduje przewijanie. Na drugim zaś komputerze rolka działa prawidłowo powiększajac/przewijając treść która jest pod kursorem bez potrzeby klikania (ta sama myszka, ta sama przeglądarka).

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Uprawnienia umieszczania postów