Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 121

Wątek: Błędy w systemie osiagniec

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Miałem dokładnie 3 i tez nie zaliczyło

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Pamiętacie 2 tygodnie temu jak wprowadzali system osiągnięć każdy dostał klejnoty za wbicie poziomów. Ja miałem 47lvl więc dostałem 500 klejek. Później kolejne 250 za wbicie 50lvl ale brakuje jeszcze 200 za podbicie całej wyspy. Czy ktoś pamięta czy dostał wtedy te brakujące klejki a może dzisiaj? Ja dokładnie nie zapisuję ile mam więc się nie orientuję.

Odkrywca Awatar dario_j
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    W tym zadaniu pisze "Zwiększ zasoby..." więc może chodzi by kupić dosypkę i jej użyć, a pokazuje zielony pasek i 4/3 tylko dlatego że geolog może znaleźć tak bogate złoża.
    E: A więc kupiłem dosypkę, użyłem i zrobiło się 5/3, należy dodawać na wybudowaną kopalnię, a nie do wolnego złoża.
    E: Tak jak myślałem, trzeba użyć dosypki bezpośrednio na kopalni, użycie dosypki na wolnym złożu się nie liczy.
    Ostatnio edytowane przez dario_j ; 13.05.2014 o 11:37

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Nie zalicza zadań z taki jak np. ukończ przygodę bez żołnierzy (w opisie jest, że można EŻ). Przechodząc bez Ż nadal nie zalicza.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    W zakładce gospodarka/budynki są różne ilości zadań. Ktoś ma 14 ktoś inny 15 lub 16. Mało tego pokazuje tylko zadania te, które są wspólne tych co nie ma jedna strona nie widać - tak jakby ich nie było. Ech szkoda pisać normalnie proste rzeczy znowu skopane. Nie wspominając pokonaj przygodę bez użycia konnnego a pod spodem możesz wykorzystać konnego.

Szahriw
    Cytat Zamieszczone przez DZOOZEF Zobacz posta
    1. generał mistrz sztuki wojennej nie zalicza ukończ przygodę bez korzystania z konnych ( przygoda była robiona bez uzywania konnych, mi wszystko zaliczylo, znajomy wysłał mistrza z 1R po drop mu nie zaliczyło) -> wniosek mistrz wg gry to konni:P
    Ja zrobiłem wyspe z samymi rekrutami i nie zaliczyło. Pewnie dlatego ze mistrzem.

Edit
    Zrobiłem bez mistrza i zaliczyło. Także mistrz = konie
    Ostatnio edytowane przez Szahriw ; 13.05.2014 o 12:19

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    A od kiedy mistrz jest konnym?
    Moim zdaniem powinno zaliczyć z mistrzem, bo jakby nie patrząc konnych do niego nie pakujemy.
    Więc robimy zgodnie z zaleceniami, a gra .... swoje.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Osiągnięcie: Czerwone góry nie zalicza pomimo, że jest 3/3.

Odkrywca Awatar dario_j
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Vsqez, masz użyć dosypki tak by kopalnia miała ponad 800 rudy w złożu, dosypkę trzeba użyć na już eksploatowanym złożu.
    Jakbyś czytał treść zadania to byś dokładnie wiedział co trzeba zrobić, a napisane jest dokładnie i trzeba się tego trzymać co do litery.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    W przypadku czerwonych gór wystarczy mieć wyszkolonego odkrywcę, żeby znalazł złoża ponad 800 w złożu miedzi i zaliczy.
    Ja mam zaliczone.

Edit: .... i żadnych dosypek nie używałem

Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów