TAK
nie
obojętne
D4rek ale to chyba pytanie do xaara, a nie do mnie.
Po tym wywnioskowałem, że znasz te nicki przynajmniej na swoim serwerze.
Co do xaara to szkoda zachodu na rozmowę z tym Panem, bo w jego obowiązkach jest jedynie sprzątanie spamu na forum, powtarzanie mantry "pisz do supportu" i przepraszanie użytkowników za partactwo zespołu BB.
D4rek na swoim znam. u nas można łapać bb_Inaoch. sprawiedliwość mu trzeba oddać, bo odpisuje i w razie potrzeby, można liczyć na jego interwencję. czasami dłużej mu schodzi odpisywanie, ale to zrozumiałe.
kto jest na innych serwerach, nie wiem.
xaar pewnie mógłby napisać, ale pewnie zamiast pomóc, schowa się za parawanikiem zwanym "regulamin".
owszem BB są dostępni, tylko tak się składa, że ja wtedy próbowałam się z nimi skontaktować i ani Xaar, ani Inaoch nie odpowiadali. Więc nie mów, że zawsze są, bo widać wtedy ich nie było, a my na g1 i na pomocy mieliśmy sajgon i nawet na spokojnie porozmawiać się nie dało. No zawsze mogliśmy iść jeszcze na handel, ale nie wydaje mi się, żeby to było dobre rozwiązanie.
Ostatnio edytowane przez cz0rcik ; 11.03.2014 o 23:27
"Ignorantia iuris nocet"
(łac. Nieznajomość prawa szkodzi)
hmm, xaar ostatnia aktywnosc po 17i tutaj pytanie co po tej 17 i do kogo pisać jak nikogo z BB nie ma, a modow też brak
Zreszta nie widze problemu aby każdy mógł problem spamu rozwiazać dwoma kliknieciami, zamiast szukać kogoś kto może da bana i delikwenta uciszy.
"w związku ze zgłoszonymi przez Was utrudnieniami jeszcze dziś nastąpi krótka przerwa techniczna:
Start: teraz"
"Generał Major NIE WALCZY, służy jedynie do transportu wojsk."
"W przypadku liczby 88 cenzura wiąże się z tym, iż liczba ta jest często stosowana jako zamiennik HH, będącego skrótem od "Heil Hitler"."
nie napisałam, że zawsze, tylko, że bardzo często
no to już tickecik do supportu, że przydał by się jeszcze jeden mod. możecie sobie wziąć Diablicę, która do nas zagląda. ryzyko jednak polega na tym, że ona nie patrzy kogo banuje, byle by tylko zbanować. podobno takie hobby, nie wiem, nie znam się.
przy tej wypowiedzi włączył mi się mały sarkazm. z góry przepraszam... czat ma 30 kanałów :P
thordis ja też nie widzę problemu, ale i również jakiejś specjalnej potrzeby... i już widzę te pytania na pomocy: " a jak odignorować kogoś, bo ja go chciałem dodać do znajomych, a on mi znikł..."![]()
@up: Na pomocy pojawiają się znacznie głupsze pytania (polecam lekturę chat fun), to żaden argument przeciwko. Równie dobrze ktoś teraz może w ramach testowania komend wpisać ignoreadd bo od kogoś usłyszał i pytać na pomocy jak odignorować, bo zrobił to niechcący.
Wystarczyłoby dodać jakiś popup potwierdzający dodanie do ignore list i byłoby znacznie prościej i bezpieczniej niż jest w tej chwili. Wydaje mi się że nie podlega dyskusji, czy łatwiej i szybciej jest wpisywać komendę czy kliknąć button, zwłaszcza że masa ludzi nie ma pojęcia o komendach, które można wpisywać w oknie chatu. Tym bardziej, że dodanie przycisku nie musi wykluczać możliwości wpisywania komendy, jeśli ktoś ma z tego fun.
Może pytanie ankiety powinno brzmieć: Czy przeszkadzałoby ci, gdyby w grze istniała możliwość wybrania z rozwijanej listy polecenia "ignoruj gracza"?
A według mnie opcja ignorowania jest w ogóle bzdurna. Pewnie zaraz będziecie się bronić że spamy itd. Ale to by wystarczył "raport" bezpośredni zamiast "ignoru" w grę można grać 24/7 i 2/7 powinien być ktoś w supporcie.
Dziękuję za propozycję Diablicy... u nas też ona jest i wiem jakie ma "metody wychowacze"sama tego doświadczyłam. Możliwe, że to po prostu jej rozrywka.
wiem, że czat ma 30 kanałów, ale niektórzy nie wiedzą o tym, a jeśli wiedzą, to nie wiedzą jak na nie przejść, a pisanie do każego na szepcie komendy jest uciążliwe, a z kolei gdyby na g1 podać to osoby niepowołane też by mogły wejść.
Ale nie tego temat dotyczy. Jeśli chodzi o opcję, żeby szybko ignorować, bez wpisywania komend, jestem na TAK![]()
"Ignorantia iuris nocet"
(łac. Nieznajomość prawa szkodzi)