Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: Zaginieni osadnicy

Osadnik Awatar alek377
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Kranderga Zobacz posta
    Sześć postów nad Twoim masz wyjaśnienie. Wystarczy przeczytać.
    Ciągle powołujesz się na swoje wyjaśnienie które jak na mój gust jest wymyślone po to aby dopasować się do bałaganu jaki panuje w grze. Dlaczego ja mam cokolwiek kombinować a technicy mają nic nie robić skoro sami to zepsuli?

Fakty są takie że przed konserwacją miałem ok. 45 wolnych osadników, postawione wszystkie potrzebne mi budynki, brak rozpoczętych przygód. Po konserwacji padło mi kilka kopalni i nagle nie wiadomo dlaczego otrzymałem taki stan:2380/2110 dodatkowo brak wolnych osadników. Gdzie tu moja winna.

Następnie następuje krótka, dodatkowa konserwacja i po niej stan jest taki sam 2389/2110 ale przybywa mi wolnych osadników ok 10 (mialem 45 i padło parę kopalni). Dzisiaj po zalogowaniu miałem 6 wolnych osadników, postawiłem jedną kopalnię i nagle zero osadników.
    Jak ma się do tego Twoje tłumaczenie bo ja tego nie rozumiem.
    Ostatnio edytowane przez alek377 ; 06.03.2014 o 22:40

Odkrywca Awatar Kranderga
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez alek377 Zobacz posta
    Ciągle powołujesz się na swoje wyjaśnienie które jak na mój gust jest wymyślone po to aby dopasować się do bałaganu jaki panuje w grze. Dlaczego ja mam cokolwiek kombinować a technicy mają nic nie robić skoro sami to zepsuli?
    Ponieważ nikt tego za Ciebie nie zrobi.

bo ja tego nie rozumiem.
    Przykro mi, ale na to nic nie poradzę.
    Ale jeśli postąpisz zgodnie z tym co wyżej napisałem Twoje problemy zostaną rozwiązane. Oczywiście nie musisz tego robić, ale innego rozwiązania nie ma.
    Oczywiście, nasz dział techniczny pracuje nad wyeliminowaniem poprawnego działania gry, jednak nie możemy przewidzieć jak długo prace te potrwają. Stan: To nie jest bug.

Babelek
    Ja postawilem nowe rezydenje 3 sztuki podnioslem na poz. 3 i nic. Pisza ze musze rozbudowac magazy Te magazyny ktore mam to maja poz.5 jak postawilem nowe 2 to tez sie nie zmienilo. To jak mam zdobywac wiecej osadnikow. Domy nie pomagaja , magazyny nie pomagaja to co pomaga, WYDANIE PRAWDZIWEJ KASY NA TO BADZIEWIE?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Kranderga Zobacz posta
    Ponieważ nikt tego za Ciebie nie zrobi.

Przykro mi, ale na to nic nie poradzę.
    Ale jeśli postąpisz zgodnie z tym co wyżej napisałem Twoje problemy zostaną rozwiązane. Oczywiście nie musisz tego robić, ale innego rozwiązania nie ma.
    Twoje wytłumaczenie jest do bani, bo nie wyjaśnia dlaczego obudziliśmy się z innym stanem osadników niż mieliśmy. Podaj przyczynę to może i zastosuję się do twoich rad. Jeśli ktoś wytłumaczy np.: W grze był błąd polegający na złym zliczaniu osadników w postaci nie uwzględniania obsługi takich to a takich budynków w związku z tym gracze na których wyspach taki stan miał miejsce muszą samodzielnie zrównoważyć populację to OK!. Moje nie zadowolenie wynika z olania nas i nie wytłumaczenia dlaczego taki stan rzeczy ma miejsce. Przypuszczam że to Ty nie rozumiesz powodu dla którego co nie którzy strzępią sobie język ale na to nic nie poradzę.

Odkrywca Awatar Kranderga
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Szogo1234 Zobacz posta
    Przypuszczam że to Ty nie rozumiesz powodu dla którego co nie którzy strzępią sobie język ale na to nic nie poradzę.
    Masz całkowitą racje, nie rozumie dlaczego zamiast wykonać dwa proste kroki które zostały podane wielokrotnie na forum w różnych wątkach lamentują na forum. Wszelkie pretensje proszę kierować do zespołu wsparcia technicznego.

Po pierwsze trzeba spowodować aby limit był większy niż aktualna ilość osadników. Budując nowe rezydencje lub pozbywając się wojska w walce.
    Po drugie dodać tylu osadników z gwiazdy by zaczęli być bezrobotni.

W zależności od ilości ujemnych pracowników jaką gracz miał przed wprowadzeniem poprawki to może brakować kilkuset osadników! U mnie weszło około 800. Najpierw zrobiłem przygodę gdzie straciłem 300 rekrutów. Ilość osadników stała się mniejsza niż limit, a potem dodałem z gwiazdy dwa pakiety po 625 osadników i sytuacja została unormowana.

Magazyny nie wpływają na limit ludności, to błąd w tłumaczeniu.
    Ostatnio edytowane przez Kranderga ; 07.03.2014 o 08:15
    Oczywiście, nasz dział techniczny pracuje nad wyeliminowaniem poprawnego działania gry, jednak nie możemy przewidzieć jak długo prace te potrwają. Stan: To nie jest bug.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Przepraszam - a kto Ty w ogóle jesteś Mości Kranderga ? Support ubisoft ? Czy dobry duszek ? Jakim Ty w ogóle prawem pouczasz co, kto ma zrobić ?
    Wygląda mi na to, że się ubisoft wysługuje wirtualnym bytem.
    p.s. - mnie też skradziono osadników i tyle. ja klejnoty KUPOWAŁEM ZA PRAWDZIWE PIENIĄDZE. gram i bawię się w settlers zgodnie z regulaminem. a tu taka historia. porażka i tyle moim zdaniem.

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Kranderga
    Odpuść sobie.
    Większość z nich jest za głupia żeby zrozumieć co się do nich pisze. Lub za leniwa żeby poszukać rozwiązania problemu na forum i zakłada nowy wątek.
    A nawet jak zrozumie to jeszcze skrytykuje.
    Gdzieś tam też popełniłem błąd wyjaśniając co trzeba zrobić. Dostałem na szept tekst mniej więcej treści:
    "Faktycznie pomogło, tylko po co to robisz - BB schrzaniło niech teraz naprawia albo wyjaśnia, za to im płacę kasę".
    Trzy razy sprawdzałem - nie było słowa dziękuję.
    Obserwuję Twoje wypowiedzi bo byłem ciekaw kiedy padnie oskarżenie że jesteś agentem BB i w końcu padło.
    Najbardziej jednak spodobało mi się stwierdzenie/pytanie "Jakim Ty w ogóle prawem pouczasz co, kto ma zrobić ?"
    Myślę, że zaproponuję zmianę nazwę zakładki w grze z pomoc na pouczanie.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    @RedJul
    @Kranderga
    Hmm..mój 4-ty post w przeciągu 2 lat uważasz za użalanie? Zwróciłem uwagę na błąd w grze. Dla mało rozumiejących (starałem się być delikatny) tłumaczę jeszcze raz:
    1. przed konserwacją stan osadników 2190/2190 budynki na 100% ok 25 wolnych.
    2. po 1 konserwacji stan osadników 2190/2190 budynki ok95%, minus 10-ciu osadników.
    3. po 2 konserwacji bez zmian w ilości oprócz tego że na 1 studnię wychodziło mi po 6-ciu osadników
    4. Kupiłem pływający dom, podniosłem na 3 lvl, budynki na 100%, stan 30 wolnych.
    Rozumiem, że wszystko jest w porządku?

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Tu jest dokładnie wyjaśnione czemu tak sie stało że ktoś tego nie rozumie lub nie chce zrozumieć, to juz nikt nie poradzi

Cytat Zamieszczone przez BB_xaar Zobacz posta
    leondejeagger, w takim razie posiadasz o 373 osadników za dużo.

Przed konserwacją mechanizm odpowiedzialny za przybywanie nowych osadników umożliwiał ignorowanie limitu powierzchni mieszkalnej. W niektórych przypadkach ilość osadników zamieszkujących daną osadę była zbyt duża. Wygląda na to, że właśnie to miało miejsce u Ciebie.

Podczas konserwacji mechanizm ten został poprawiony, a ilość osadników odpowiednio "dostosowana". W razie konieczności, mogła nastąpić modyfikacja zarówno osadników bezrobotnych, jak i tych pracujących. W przypadku modyfikacji liczby osadników pracujących, ich wyświetlana ilość nie była aktualizowana. Najprawdopodobniej właśnie to miało miejsce - niezbędne było (lub nadal jest) dodanie kilku osadników do puli osadników pracujących.

Jeśli powierzchnia mieszkalna nie pozwala na przybywanie nowych osadników (brak wolnej powierzchni mieszkalnej), proces ten nie będzie miał miejsca. Gdy nastąpi "zwolnienie miejsca" (np. utrata jednostek podczas przygody lub zwiększenie powierzchni mieszkalnej), proces przybywania nowych osadników zostanie wznowiony.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    dlaczego ktoś ma kasować sobie osadników na których poświecił czas i pieniądze niech BB doda każdemu w ramach rekompensaty patenty budowlane

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów