Witam,
grajac na mac'u nie da sie zoomowac bo mac ma gladzik gdzie zoom wykonuje sie dwoma palcami i w grze to nie dziala. Tak samo Jak podlacze mysz na usb to na rolke tez nie reaguje. Przegladarka Safari, Firefox, Opera
Witam,
grajac na mac'u nie da sie zoomowac bo mac ma gladzik gdzie zoom wykonuje sie dwoma palcami i w grze to nie dziala. Tak samo Jak podlacze mysz na usb to na rolke tez nie reaguje. Przegladarka Safari, Firefox, Opera
Opcja przybliżania i oddalania jest również zaimplementowana bezpośrednio w interfejsie gry. Rozwijamy menu pod avatarem, wybieramy "włącz sterowanie kamerą". W otwartym okienku możemy przybliżać i oddalać.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Kupił sobie "ogryzka" i liczy na all inclusive i że wszystko samo się zrobi. Panie tu trzeba klikać w kółko to samo.
Chyba wszyscy poza "makowcami" zaglądają do menu Ustawienia, Preferencje itp.
Ostatnio edytowane przez dario_j ; 02.03.2014 o 15:36
posiadam maca 10.4.11 jak zatem mam zainstalowac tu najnowszego flasha? jest ktos na tyle ogarniety co pomoze czy zmienic cel i tylko psioczyc ?
masakra generalnie zmiany zmiany ,poki co na gorsze pozdro
Serio posiadanie iSzajsu zwalnia z myślenia i szukania?
Możliwe rozwiązania:
-aktualizacja do 10.6 i instalacja chrome stąd
-instalacja maszyny wirtualnej z windows (np virtualbox) lub wbudowany BootCamp
Nie nazwal bym tego iSzajsem chyba ze ktos sie jeszcze nie przekonal ze to milion razy lepszy system niz Windows. Mowiac ze cos jest iSzajs ktory jest systemem opartym na Ubuntu i jego terminal oraz envirnment jest jedynym uzywanym przez ludzi ktorzy pracuja nad roznymi typami programow. Powracajac do pierwszego posta, Gestures i rozne inne doskonale dzialaja w safari i firefoxie(tam gdzie testowalem). Musisz miec cos zle ustawione lub poprostu zle cos robisz proponuje sprawdzic ustawienia. Van-de-Lord produkty apple a szczegolnie ostatni ich system jest aktualnie najlepszym system oraz najszybszym... Poza malymi zmianami i usunienciem funkcji takich jak 'pip' nie widze zadnych problemow. Wydaje mi sie ze ludzi ktorych nie stac lub za trudna jest obsluga zaawansowanego systemu tworza problemy. MagicTouch Pad lub i wbudowana myszka w macbooku sa najbardziej zaawansowana technologia do aktualnej daty i odpowiednia konfiguracja jest podstawa. Moge jednak zapewnic ze dziala na 100%.
kisnymaster sprobuj usunac cala wtyczke z przegladarek oraz calego komputera a pozniej zainstaluj ponownie. Jesli posiadasz kilka przegladarek to wtedy mas troche wiecej pracy. Sprobuj takze zainstalowac recznie przy urzyciu terminala zamiast uzywania .dmg. Nie mialem problemow z zadnych z ostatnich systemow IOS poza malymi zmianami systemowymi z ktorymi musialem sie zaprzyjaznic i nauczyc co i jak.
Jeszcze jedno jak juz ktos posida maca to proponuje uzywania Parallel Desktops a nie jakiegos virtualbox co jest badziewiem i laguje pod kazym wzgledem. Uzycie BootCamp jest spoko ale czy ci zapewni tego co szukasz watpie.
Ostatnio edytowane przez akerman1 ; 05.03.2014 o 16:13
Akerman, mówisz o użytkownikach pro maców, tu sie zgodzę, ale statystyczny użytkownik maca, czyli Amerykanin, dla którego normalne jest go mieć, lub Europejczyk, który ma go dla lansu, nawet nie wie co to terminal, nie mówiąc już o tym, że nie ma pojęcia, że Mac OS z rodziny linuxowej pochodziNo bo przecież maci sa takie redi tu juz, że mało kto potrafi je obsługiwać na poziomie ciut wyższym niz klikanie w ikonki.
Nie po to ktoś kupuje maca, żeby sie z windowsem użerać. A wypowiedź i iszajsie tylko pokazuje, że go widziałeś może w tv. Co do zumowania to + przybliżasz - oddalasz.
Mam styczność z OS X i jakoś mnie nie przekonuje za bardzo, parallel owszem jest dobry ale jeśli dobrze myślę to nie jest darmowy.