Zobacz wyniki ankiety: Czy podoba Ci się podobna koncepcja menu gwiazdy:

Głosujących
27. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

17 62.96%
  • Nie

6 22.22%
  • Nie mam zdania

4 14.81%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Menu Gwiazdy

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia

Menu Gwiazdy

Czekam, czekam i doczekać się nie mogę, pomyślałem więc, że może podrzucę jakiś pomysł.

Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: starmenu.jpg, 
wyświetleń: 653, 
rozmiar: 95.0 KB, 
ID: 1881.

Osadnik Awatar Gacek666
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Byle by było można w "pojedyncze" kupki składać wszystko (np 123 Powroty w jednej kupce i 245 CR w drugiej) i żeby kosze nie zmieniały miejsca, jak i wszystko inne po otwarciu paczki.
    Niektórzy tak bar­dzo kochają narze­kać, że wy­padałoby ich wi­tać słowa­mi: dzień dob­ry, co u ciebie złego

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ten pomysł skupia się na filtrowaniu, które stosunkowo łatwo zaimplementować.
    Byłoby dobrze, gdyby przeciwnicy takiego rozwiązania argumentowali swoje zdanie. Czy z góry odrzucają opcję filtrowania gwiazdy, czy np. menu filtrowania powinno być z lewej strony a nie prawej.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    nie lepiej przygody wstawić w jedno okienko a nie 10 wikingów każdy w oddzielnym? nic prawie nie zmienia do obecnego okna .

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Nie. Brakuje kilku rzeczy.

- Itemy z gwiazdy powinny sie grupowac np. Kosze cioci Irmy (324 szt.)
    - Itemy z odkrywców/przygód/innych źródeł powinny od razu lecieć do magazynu i do gwiazdy trafiac tylko gdy nie ma miejsca

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Jestem za!!! Wkurza mnie dodawanie monet gildii z gwiazdy a mapy to u mnie są w tej gwieździe i są.

Odkrywca Awatar Misiorww
    Serwer
    Nowa Ziemia
    ja bym wolał grupowanie tych samych przedmiotów, bo z czasem się masakra robi

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    I to są pomysły i sugestie które lubie bo gwiazda to jeden wielki chaos

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Patryk007-89 Zobacz posta
    nie lepiej przygody wstawić w jedno okienko a nie 10 wikingów każdy w oddzielnym? nic prawie nie zmienia do obecnego okna .
    Zmienia dość istotnie. Zamiast szukać zabłąkanego krawca po całej zakładce "dodatkowe" jak to ma miejsce obecnie, wpisuję w polu szukaj "krawiec" i w zakładce "przygody" wyświetlają się same krawcowe przygody.

Cytat Zamieszczone przez ZjedzKota Zobacz posta
    Nie. Brakuje kilku rzeczy.

- Itemy z gwiazdy powinny sie grupowac np. Kosze cioci Irmy (324 szt.)
    - Itemy z odkrywców/przygód/innych źródeł powinny od razu lecieć do magazynu i do gwiazdy trafiac tylko gdy nie ma miejsca
    Jak napisałem wcześniej, ten pomysł skupia się na samym filtrowaniu. Grupowanie ani latanie do magazynu nie ma nic do rzeczy jeśli chodzi o obecny sposób korzystania z gwiazdy. Nawiasem mówiąc sama idea grupowania wszystkich przedmiotów tego samego rodzaju w jedną paczkę wydaje mi się mało wygodna. Zdecydowanie wolę na przykład wrzucać kosze z paczek po 25 albo po 50 (gdyby była taka możliwość), niż z jednej większej. Niezależnie od tego, po dłuższym czasie gwiazda i tak będzie pełna paczek najróżniejszego rodzaju i wielkości a wtedy filtrowanie byłoby jak znalazł.

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Larxand Zobacz posta
    Zdecydowanie wolę na przykład wrzucać kosze z paczek po 25 albo po 50 (gdyby była taka możliwość), niż z jednej większej.
    W grze która jest nieco podobna do TSO, również produkcji BB, zrobili tak, że w worku (odpowiedniku gwiazdy) są opcje 'Połącz' (po kliknięciu na jedną rzecz), 'Połącz wszystko' (nad przedmiotami) i po kliknięciu na jakąś paczkę jest opcja 'Podziel', a więc chcąc postawić np. 50 koszy, wydzielasz z paczki 50 sztuk i rzucasz.
    Czyli BB to potrafi zrobić. Dlaczego w TSO nie chce?

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów