Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Problem z zajęciem części wyspy

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Problem z zajęciem części wyspy

Mam problem z przejęciem Obozy bandytów (łatwy) w dolnej prawej części wyspy. Przypuszczam że na poziomie który posiadam (26) można spokojnie przejąć tą część wyspy ale kiedy próbuje atakować jeden z obozów generał zmienia kierunek i atakuje Obóz bandytów (średni) w innej części wyspy. Moje pytanie jest takie czy Devsi mogą wpłynąć na przemarsz generała na tej części mapy tzn zmienić trasę przemarszu tak aby nie kolidowała z obozem o wyższej trudności? Przypuszczam że może to także być spowodowane tym że mój odkrywca zbadał już całą wyspę i nie ma na niej mgły więc dlatego mój generał nie ignoruje Obozu bandytów (średni) na innej części mapy. W związku z czym mam drugie pytanie czy Davsi mogliby przywrócić mgłę na tę część mapy która została odkryta jako ostatnia przeze mnie? Dodaje załącznik.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: Settlers- problem.jpg, 
wyświetleń: 294, 
rozmiar: 22.8 KB, 
ID: 1874.  

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    nawet gdyby była tam mgła i tak generał zmieniałby kierunek ataku, masz do wyboru albo zlikwidować ten obóz albo najpierw przejać strefe s6 i dopiero s3, w dziale forum masz poradnik do podbicia wyspy a wątku zbiór przydatnych linków symulator walki

Poradnik Podbicie Wyspy

Zbiór przydatnych linków
    Ostatnio edytowane przez MOD_Zakrecony ; 17.02.2014 o 10:51 Powód: Poprawa linków

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Najlepiej uzbierać 200r (wystarczy mniej, zobacz w poradniku) i załatwić ten obóz za mgłą na s6, to jest korzystniejsze rozwiązanie niż bicie trudniejszych obozów na s8 i s6 ze względu na to, że wcześniejsze podbicie s3 daje 10 patentów budowlanych, bardzo potrzebnych na tym etapie rozwoju. W sumie tych patentów i tak masz tyle samo, ale w tym przypadku uzyskujesz je wcześniej.

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Problem pojawił się w momencie zmiany systemu chodzenia generała. Z racji ze Twój generał zmienia drogę wnioskuję że już wtedy grałeś, bo konta założone później mają przesunięty ten obóz kawałek wyżej żeby nie dochodziło do tego problemu. Oczywiście tak jak podał wikista mozesz albo wybić ten obóz albo w pierwszej kolejności zrobić strefę s6.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Odkrywca Awatar Kranderga
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Zadziwiający jet tan Twój obrazek, bo obecnie obozy s6 są w innych miejscach i atak w strefie s3 nie zawadza o żaden z nich.
    Musiałeś mieć bardzo długą przerwę w grze.

Bardzo dziwne, że mapa w "starych" kontach została bez zmiany położenia obozów, to niewątpliwie błąd. A to jest powód do kontaktu z suportem.

Zostaw ten sektor na razie i zdobywaj s7 lub zbierz 200 rekrutów.

Kiedyś było tak:

A teraz jest tak:
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: s6.JPG, 
wyświetleń: 231, 
rozmiar: 47.1 KB, 
ID: 1876.  
    Ostatnio edytowane przez Kranderga ; 17.02.2014 o 11:05
    Oczywiście, nasz dział techniczny pracuje nad wyeliminowaniem poprawnego działania gry, jednak nie możemy przewidzieć jak długo prace te potrwają. Stan: To nie jest bug.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Dzięki za pomoc. Fakt, konto założyłem już dawno temu ale dopiero teraz postanowiłem bawić się trochę dłużej w tą grę.

Uprawnienia umieszczania postów