"40 lat minęło jak jeden dzień..."
"40 lat minęło jak jeden dzień..."
Niektórzy tak bardzo kochają narzekać, że wypadałoby ich witać słowami: dzień dobry, co u ciebie złego
Dziwne co piszecie. Od ponad tygodnia jak kasuje wszystkie wiadomości ze skrzynki jednym zaznaczeniem to nie usuwa nigdy ofert i dropów. miałem już kilka jak nie kilkadziesiąt wiadomości z surowcami wiszącymi dobrze ponad dobę w skrzynce i nic nie ginie...Ta gra nigdy mnie nie przestanie zadziwiać...
Jedne odrzucone, inne potwierdzone, jeszcze inne wrocone po dluzszym niż 8 godzin czasie. Dziwne jest to, ze nie wracają po 8 godzinach, ale wracają...Może nie każdy tak ma, tak jak nie każdy łapie uszkodzony obszar serwera. Nie znam się na tym ale może te błędy u jednych występują częściej niż u innych, a jeszcze u innych jakimś zbiegiem niebywałego szczęścia nie występują w ogóle...
J *** znowu to samo wczoraj sprawdzałem oferty 1kamien za 1 rybe wracały jako odrzucone dziś drop z matczynej usunąłem omyłkowo razem z raportami i niespodzianka wyparowało. co jest do *** wyłączcie gre na tydzień , miesiąc lub kwartał i jak będzie bez błędów wszelakiej maści to dajcie do użytkowania graczom. Przeciez to co się dzieje to są kpiny. na razie grac już nie będę dopóki suport mi nie odpisze czyli GAME OVER
Ostatnio edytowane przez MOD_Zakrecony ; 05.02.2014 o 16:46
Czy można w końcu otrzymać jakąś precyzyjną odpowiedź w tym temacie co się dzieje z tym ofertami, które można skasować. Właśnie przed momentem pozbyłem się paczki z 400.000 marmuru, którą znajomy przez przypadek skasował. Dlaczego jeszcze nie wprowadzono poprawki mimo tego, że było to zgłaszane 10 dni temu i zostało przez bb_xaar potwierdzone. Zamiast pracować nad bieżącymi błędami, które jak każdy z nas przyzna nie są błahymi to programiści bawią się leśnikami. Dlaczego nie zafundujecie tego typu festiwalu np. Niemcom ??? Ja nie wiem czy te towary z ofert co wcześniej znajomi pokasowali wróciły i gdzie wróciły. Dlaczego ja mam to kontrolować ???
Jak to długo jeszcze będzie trwało ???
Kiedy odzyskamy skasowane towary ???
Proszę o pilną i przejrzystą odpowiedź w temacie gdyż poprzednie wyjaśnienia traktuje po wprowadzeniu dwóch nowych wersji gry od momentu zgłoszenia problemu nieaktualne !!!
pozdrawiam
p
silu700, usunięcie oferty za pomocą 'x'/kasacji jest jednoznaczne z odrzuceniem oferty.
Odniesienie się do obecnej sytuacji znajduje się tutaj.
Aby nieco ułatwić, oto cytat:
Krótka aktualizacja w tej sprawie:
Obecny system poczty nie udostępnia skrzynki nadawczej, a więc "samodzielne" sprawdzenie, czy wysłana oferta już wygasła, czy jeszcze nie, nie jest możliwe. Wraz z przyszłą wersją gry powróci skrzynka nadawcza (prawdopodobnie przyszły tydzień). Wtedy wystarczy otworzyć skrzynkę nadawczą, a wygasłe oferty powrócą.
Czy ty grasz w ogóle czasem w tso ?Tak powinno być ale nie jest. Sprawdź samemu, oferta odrzucona wraca do nadawcy z mailem 'odrzucona', a usunięta za pomocą 'X' jest skasowana - nadawca nie otrzymuje z powrotem towaru. Czy to według Ciebie jest jednoznaczność ???
Prawdopodobnie ? Trzynaście dni na zrobienie fixa, który powinien być napisany w godzinę ?? Nie uważasz, że należy umieścić stosowny komunikat na stronie głównej informujący o problemie z ofertami ?Odniesienie się do obecnej sytuacji znajduje się tutaj.
Aby nieco ułatwić, oto cytat:
Krótka aktualizacja w tej sprawie:
Obecny system poczty nie udostępnia skrzynki nadawczej, a więc "samodzielne" sprawdzenie, czy wysłana oferta już wygasła, czy jeszcze nie, nie jest możliwe. Wraz z przyszłą wersją gry powróci skrzynka nadawcza (prawdopodobnie przyszły tydzień). Wtedy wystarczy otworzyć skrzynkę nadawczą, a wygasłe oferty powrócą.![]()