Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 72

Wątek: Możliwość kasowania ofert w poczcie !!!

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    silu700, tak jak pisałem nieco wyżej: mechanizm wywołujący sprawdzenie, czy oferta już wygasła, nie zawsze działa tak jak powinien. Źródło tego utrudnienia zostało już zlokalizowane, a prace nad poprawką trwają. Nie należy się martwić o utratę dóbr w ten sposób: transakcje handlowe są nadal w systemie, po prostu ich zwrot nie został jeszcze wywołany.

Korov, surowce nie giną. A więc na czym polega problem? Trigger wywołujący sprawdzenie, czy oferta już wygasła, nie zawsze działa tak jak powinien. Support nie może niczego zwrócić, trzeba poczekać na poprawkę w kodzie gry (najprawdopodobniej najbliższa konserwacja).

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    silu700: Oferty handlowe nawet w starej poczcie zawierały krzyżyk do ich kasowania co było równoznaczne z odrzuceniem oferty handlowej.

Korov: Nie wiem czy pamiętasz jak został wprowadzony nowy handel, wówczas oferty handlowe które kończyły się podczas konserwacji magicznie znikały, sam czekałem prawie 2 tygodnie na swoje surowce, ale wróciły.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez BB_xaar Zobacz posta
    silu700, tak jak pisałem nieco wyżej: mechanizm wywołujący sprawdzenie, czy oferta już wygasła, nie zawsze działa tak jak powinien. Źródło tego utrudnienia zostało już zlokalizowane, a prace nad poprawką trwają. Nie należy się martwić o utratę dóbr w ten sposób: transakcje handlowe są nadal w systemie, po prostu ich zwrot nie został jeszcze wywołany.
    Korov, surowce nie giną. A więc na czym polega problem? Trigger wywołujący sprawdzenie, czy oferta już wygasła, nie zawsze działa tak jak powinien. Support nie może niczego zwrócić, trzeba poczekać na poprawkę w kodzie gry (najprawdopodobniej najbliższa konserwacja).
    No teraz to przynajmniej napisałeś o co chodzi bo wcześniej pisałeś coś pokrętnie o ośmiu godzinach. To ile teraz mam czekać na mój granit ?? Do świąt wielkanocy się wyrobicie ??
    Nawiązując do Twojej odpowiedzi dla Korov, problem polega właśnie na tym, że surowce zginęły i w chwili obecnej nie można nimi grać. Co nas to interesuje, że gdzieś tam na serwerze wiadomo, że są ??

Dlaczego nie uruchomicie skryptu, który wywołałby wspomniany Trigger zainicjowanych transakcja starszych niż ustawa przewiduje ???

Cytat Zamieszczone przez MOD_Zakrecony Zobacz posta
    silu700: Oferty handlowe nawet w starej poczcie zawierały krzyżyk do ich kasowania co było równoznaczne z odrzuceniem oferty handlowej.
    Zakręcony przestań pisać głupoty nie w temacie, a najlepiej nie pisz wcale - idź moderować global1 bo na bank jest co robić.

pozdrawiam
    p
    Ostatnio edytowane przez silu700 ; 29.01.2014 o 14:27

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A więc na czym polega problem?
    Na tym, ze jesli cos do danej osoby nie dotarlo, a ona potrzebuje tego *teraz* (a nie za "prawie dwa tygodnie"...), to musi podjac ponowne proby zdobycia tego towaru.

Odkrywca Awatar Kranderga
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez silu700 Zobacz posta
    Właśnie minęło 12h od napisania tego posta, surowce nie wróciły, nie były to drobne ilości więc pytam gdzie się znajdują ???
    Obecnie twoje surowce znajdują się w nienacku i kiedyś pojawią się w twoim magazynie znienacka.

Grający w WOT doskonale wiedzą, że właśnie stamtąd wyjeżdża czołg przeciwnika.

Problem polega na tym, ze menadżerowie odpowiedzialni za grę dopuszczają do wprowadzania nie przetestowanych w pełni poprawek, które nie dość, że nie poprawiają jakości gry, ale psuja wizerunek firmy.

Weźmy takie okno poczty, jedyne czego brakowało starej poczcie to to aby nieprzyjęte zaproszenia do przygody wracały po 8 godzinach niezależnie od tego czy zapraszany się logował czy nie. Ale komuś się spodobało "menu kontekstowe" i wprowadził udoskonalenie które prawie wszystko popsuło. z tego menu kontekstowego jedyne z czego korzystamy to opcja kasuj. Mieli szanse poprawić, gdy włączono starą pocztę, ale nie, musieli włączyć ponownie nową jak by od tego zależała wypłata premii. I teraz mamy to co mamy, kilka tysięcy graczy z wiszącymi przygodami, którzy dziś nie kupią klejnotów, a mogli by. To są konkretne wymierne straty dla wydawcy gry, ze o nastrojach graczy nie wspomnę, bo coś co powinno dawać przyjemność jest powodem flustracji.

Z drugiej strony nie ma obowiązku kupowania klejnotów i jak im słupki spadną to ich główny menago podkręci.

Róbcie tak dalej, a daleko zajdziecie.
    Ostatnio edytowane przez Kranderga ; 29.01.2014 o 14:41
    Oczywiście, nasz dział techniczny pracuje nad wyeliminowaniem poprawnego działania gry, jednak nie możemy przewidzieć jak długo prace te potrwają. Stan: To nie jest bug.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Czyli nie jestem sam,szukałem jak durny przygody Sprytny Mały Krawiec, a juz wiem, ze sobie fruwa gdzies w otchlaniach BB! Dzieki BB

Osadnik Awatar Kminiacy
    Serwer
    Słoneczny Gród
    ja wczoraj odebrałem drop z krawca koledze na premium i wysłałem mu oferty żadna nie doszła a dzisiaj do gwiazdy wróciła tylko fasola wiem bo nie ma 700 granitu ani przygody synowie krawca poprzednio jak był błąd straciłem 8 króliczych łapek i tez się na mnie bb wypięło ogólnie jak nie są pewni co jest spieprzone co gracza spuszczą po brzytwie

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Wczoraj wysłałem do znajomego dwie premie - zupa z magicznej fasoli i nie dotarły do niego oferty. Nie dostałem również zwrotnej informacji, że ktokolwiek mógłby to zaakceptować, ani odrzucił ofertę. Co się dzieje z tą grą ???

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez silu700 Zobacz posta
    Wczoraj wysłałem do znajomego dwie premie - zupa z magicznej fasoli i nie dotarły do niego oferty. Nie dostałem również zwrotnej informacji, że ktokolwiek mógłby to zaakceptować, ani odrzucił ofertę. Co się dzieje z tą grą ???
    Do mnie DZIS (juz po przerwie techn) wrocilo 20 k surowca, ktore poslalam do kolegi 3 dni temu. Nadal nie wrocilo kolejne 30 k wyslane do innej osoby 3-4 dni temu.
    Ostatnio edytowane przez Ranhea ; 30.01.2014 o 19:03

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    czekam na mroczna fortecę, na razie ani widu ani słychu...

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów