Zobacz wyniki ankiety: Czy obok Ulepszonego silosu powinno zostać wprowadzone Ulepszone gospodarstwo?

Głosujących
78. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

42 53.85%
  • Nie

23 29.49%
  • Tak, ale w innej formie

7 8.97%
  • Nie wiem co to silos i gospodarstwo

6 7.69%
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Ulepszone gospodarstwo

Początkujący Osadnik Awatar Isk4rhlit
    Serwer
    Kolonia

Ulepszone gospodarstwo

Jak wiemy do gry prawdopodobnie zostanie wprowadzony nowy budynek - Ulepszony silos. Pomysł moim zdaniem dobry ponieważ pozwoli niektórym graczom zaoszczędzić miejsce na wyspie a innym zwiększyć (nawet potroić) produkcję zboża. Jednak w sytuacji gdy ktoś ma postawione gospodarstwa, silosy, pola i magazyny tak żeby czasy pracy gospodarstw i silosów były jednakowe co do sekundy to zamiana zwykłego silosu na ulepszony jest bez sensu ponieważ równowaga zostanie utracona a pole może zostać wyczerpane ponieważ budynki nie będą pracować równo. Pozornie szybszy silos powinien nie pozwolić na wyczerpanie pola, ale w bardzo podobnym przypadku gdy ustawimy silosy i gospodarstwa tak że czasy pracy silosów są mniejsze pole się wyczerpuje! Jeśli zostanie wprowadzony tylko Ulepszony silos to ja oraz podejrzewam wielu graczy z podobnym poglądem po prostu go nie kupi.

Zatem moja propozycja jest taka aby razem z ulepszonym silosem wprowadzić do gry Ulepszone gospodarstwo, które miałoby czas produkcji 3 razy krótszy od standardowego. Taki budynek spowodowałby, że z pewnością ja oraz inni gracze wymieniliby wszystkie swoje standardowe silosy i gospodarstwa na te ulepszone.

Oba budynki byłyby do kupienia u kupca za klejnoty, ewentualnie gospodarstwo dałoby się kupić za jakieś surowce typu fasolki z użyciem patentu budowlanego. Oba budynki dałoby się przesłać jako prezent znajomemu co spowodowałoby większa chodliwość budynków, a co za tym idzie większa sprzedaż u kupca za klejnoty.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: c1.JPG, 
wyświetleń: 765, 
rozmiar: 63.6 KB, 
ID: 1824.  

golec115
    Ten pomysł jest totalnym niewypałem, podobnie jak ten ulepszony silos.

Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez golec115 Zobacz posta
    Ten pomysł jest totalnym niewypałem, podobnie jak ten ulepszony silos.
    Uzasadnij swoje zdanie

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    z tym się zgodzę. Pieprzą się z takimi pierdołami, a my dalej musimy używać suwaków do produkcji woja.....

Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Polkjmn Zobacz posta
    z tym się zgodzę. Pieprzą się z takimi pierdołami, a my dalej musimy używać suwaków do produkcji woja.....
    Możliwość potrojenia zupełnie bezobsługowej produkcji zboża, czyli potrojenia produkcji np chleba wpływa na produkcje wojska, skraca czas wykonywania przygód czyli napędza rozwój gospodarki. Moim zdaniem to nie jest pierdoła. Jednak jest to możliwe przy zakupie dużej ilości tych budynków i ustawieniu ich w taki sposób aby pola nigdy się nie wyczerpywały

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowy Świat
    nie martwcie sie kolejny epicki budynek bedzie z lacuchami zywnosciowymi

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    jak dla mnie idiotyczny też temat co zrobisz ze starymi silosami po to pierwsze po drugie to będzie dobra dla multikontowców a po trzecie za 2k klejnotów nie opłaca się tego kupować tylko po to żeby tylko czas produkcji był mniejszy.

Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Garenos Zobacz posta
    jak dla mnie idiotyczny też temat co zrobisz ze starymi silosami po to pierwsze po drugie to będzie dobra dla multikontowców a po trzecie za 2k klejnotów nie opłaca się tego kupować tylko po to żeby tylko czas produkcji był mniejszy.
    Stare sprzedasz osobom, które nie stać na nowy, na pewno znaleźliby się chętni. Jaki zysk miałby multikontowiec? Cena 2k kleju jeszcze nie jest ostateczna, poza tym byłaby możliwość przesyłu jako prezent czyli można by kupić za monety

Osadnik Awatar GarnekPierogów
    Serwer
    Złota Góra
    Proponuję wprowadzić "ulepszone wszystko" za milion klejnotów. Prawie cała gospodarka TSO opiera się na zbożu. Ruszysz jeden element - zablokuje Cię następny (kolejne muszą być ulepszone młyny wodne, żeby wyrobić się z ilością wody potrzebną do podkręcenia gospodarki). Taka droga nie ma końca. Można od razu z grubej rury przywalić i zrobić megasilos oraz megagospodarstwo, które miałyby przerób odpowiadający 50-krotności zwykłych...

A w rzeczywistości - ileż można klikać w kółko te same budynki? Czy autorzy gry naprawdę już stracili wszelkie pomysły na dalszy rozwój?
    Chuck Norris robi bloki majorem.
    ---
    Uwolnij pieroga!

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    zgadzam się garnek zamiast czegoś nowego dodać to wolą dodać to co zupełności nie potrzebne powinno być jeszcze zaznacz Idiotyczny Temat

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów