Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Duże utrudnienie w grze

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

Duże utrudnienie w grze

Nie jestem pewna, czy piszę to w odpowiednim dziale - jeśli nie, gorąco przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego.

Otóż od jakiegoś czasu (odkąd zaczynają mi się włączać same z siebie okna z reklamami) mam problem w grze. Nie mogę wejść do menu gwiazdy, ani nie widzę nic poniżej jej, ponieważ na górze ekranu wyskakuje pusty pasek z ledwie widocznym napisem "Ads not by this site". Widzę go i na stronie głównej, i podczas gry. Korzystam z przeglądarki Mozilla Firefox, a dodatek, który niedawno pobrałam do blokowania natrętnych wyskakujących okien to Adblock Plus.

Dołączam screen-shot tego, jak to wygląda. Czy mogę pobrać jakiś dodatek, który jakoś to naprawi, czy może wystarczy zmiana przeglądarki? Bardzo proszę o pomoc!
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: GH.jpg, 
wyświetleń: 481, 
rozmiar: 23.8 KB, 
ID: 1823.  

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    musiałeś/aś sobie zainstalować więcej dodatków do przeglądarki wywal wszystkie podejrzane wtyczki
    Ostatnio edytowane przez Muss ; 28.01.2014 o 03:17

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    screen zdecydowanie zbyt mały. ADP wyświetla na dole strony menu - spróbuj z jego poziomu wyłączyć filtrowanie na thesettlersonline.pl

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Tak jak zasugerował Muss widocznie jest jakiś dodatek który dodaje reklamę. Jeśli nie uda sie takiego zlokalizować to proponuję na tym białym polu kliknąć prawym przyciskiem myszy i wybrać "Zablokuj tę reklamę" (lub podobne) i postępować zgodnie z tym co się wyświetli.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    co sie dzieje z grą cały czas są prace techniczne nie można wcale grać (((((

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    informowali co najmniej pół godziny wcześniej o konserwie. ma trwać około godziny

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Indyferentna , czasami blokowanie i usuwanie wtyczek to walka z wiatrakami ja tak miałem nic nie pomagało..
    Jeśli nic nie pomoże odinstaluj przeglądarkę i zainstaluj od nowa .

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Informacja o dzisiejszej konserwacji pojawiła się na stronie głównej już wczoraj wieczorem (jeśli dobrze pamiętam to chyba ok 20-22).

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Indyferentna miałem taki sam problem, przyczyną był program reklamowy, który jak się domyślam zainstalował się przy instalacji jakiego innego programu (musiałem przegapić jakiś check-box w instalatorze). Pomogło odinstalowanie tego programu w panelu sterowania. Program nazywał się "Sense cośtam" jakbym zobaczył jakie programy masz zainstalowane to powiedziałbym Ci który to. Nie pamietam już czy trzeba wyłączać wtyczkę/dodatek do firefoxa czy sam sie wylącza i usuwa, po usunięciu programu.

A co do okien z reklamami to najprawdopodobniej jest to sprawka trojana/adware'a, nie pamiętam nazwy, ale usuwałem to dziadostwo bratu z laptopa. Wrzuć screena z menadzera zadań, zakładki procesy to powiem który to proces.

Uprawnienia umieszczania postów