Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Bloki

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra

Bloki

Mam następujący problem:
    od kilkunastu dni gdy wypuszczam kilku generałów do boju (blokując obozy) jeden z nich podczas wędrówki zapada się pod ziemię, w wyniku czego blokowany obóz, do którego miał dotrzeć pozostaje nieatakowany. Następstwem jest to, że kolejni generałowie atakują inne obozy niż to zostało zgodnie z poradnikiem zaplanowane. Myślałem, że chodzi tu o jeden blok, na którym się tak działo u mnie bodajże trzykrotnie, ale dziś w zupełnie innym to zdarzenie miało miejsce.
    Czy to tylko ja tak mam czy innym osobom też zdarzają się podobne historie?

Odkrywca Awatar Jurek12345
    Serwer
    Czarci Gaj
    napisz jaka przygoda i jaki blok (najlepiej link do poradnika). W sumie bloki robisz na własna odpowiedzialność i nieraz jak są lagi to tak się dzieje

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...zygody-Weteran
    wcześniej w ostatniej strefie, dziś w drugiej. Dodam, że całą masę bloków już wykonałem i że nie za każdym razem tak się dzieje na tych blokach (około raz na pięć)

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    zapomniałem dodać, że to atak z zaskoczenia

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez gilek26 Zobacz posta
    Mam następujący problem:
    od kilkunastu dni gdy wypuszczam kilku generałów do boju (blokując obozy) jeden z nich podczas wędrówki zapada się pod ziemię, w wyniku czego blokowany obóz, do którego miał dotrzeć pozostaje nieatakowany. Następstwem jest to, że kolejni generałowie atakują inne obozy niż to zostało zgodnie z poradnikiem zaplanowane. Myślałem, że chodzi tu o jeden blok, na którym się tak działo u mnie bodajże trzykrotnie, ale dziś w zupełnie innym to zdarzenie miało miejsce.
    Czy to tylko ja tak mam czy innym osobom też zdarzają się podobne historie?
    Cześć,wczoraj miałem podobną sytuacje,odpaliłem zdradzonego krawca.U mnie natomiast jeden z generałów nie biorących udziału był jednym z fal na ostatniego przywódce (rezydencja)

Atak:
    [(141EŻ + 39K + 20Pu)]-------blokujący
    140R------------------1 fala
    250WŁ ---------------2 fala
    160Ł 40WŁ------------3 fala
    112R 25O 133Pu-------Major

Ataki wypuszczone jak to zwykle się wysyła.Cała piątka w odpowiedniej kolejności wyszła do ataku,wszystkie konie widoczne>Blokujący wszedł tak gdzie powinien no i fale po kolei do Rezydencji(przywódca). i tu zaczynają się jaja.Pierwsza fala przegrana(140r)-druga fala mimo że jest w przywódcy odpuściła sobie walkę(można ją zawrócić) trzecia fala przegrana,atak zaczyna Major....obóz przywódcy rozwalony,rezydencja padła no i Major też.A i jeszcze chwile przed tym padł blokujący ,nasuwa się pytanie kto rozwalił rezydencje . Nie odpuściłem uruchomiłem zdradzonego tego samego dnia, myślałem że może coś przekręciłem.Sytuacja wyglądała tak samo. Dodam jeszcze że dzień wcześniej miałem uszkodzony obszar na ten przygodzie pozdrawiam

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Malpeczka25 Zobacz posta

Ataki wypuszczone jak to zwykle się wysyła.Cała piątka w odpowiedniej kolejności wyszła do ataku,wszystkie konie widoczne>Blokujący wszedł tak gdzie powinien no i fale po kolei do Rezydencji(przywódca). i tu zaczynają się jaja.Pierwsza fala przegrana(140r)-druga fala mimo że jest w przywódcy odpuściła sobie walkę(można ją zawrócić) trzecia fala przegrana,atak zaczyna Major....obóz przywódcy rozwalony,rezydencja padła no i Major też.A i jeszcze chwile przed tym padł blokujący ,nasuwa się pytanie kto rozwalił rezydencje . Nie odpuściłem uruchomiłem zdradzonego tego samego dnia, myślałem że może coś przekręciłem.Sytuacja wyglądała tak samo. Dodam jeszcze że dzień wcześniej miałem uszkodzony obszar na ten przygodzie pozdrawiam
    czyta się to jak thriller

z tego co zrozumiałam jeden gienek w ogóle nie walczył i wrócił z całym wojskiem do garnizonu? pomimo iż miał rozkaz ataku? to mi się jeszcze nigdy nie zdarzyło.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    A mi się zdarzyło, w sytuacji jak jeden walczył, a dwóch weszło i czekało na swoją kolej
    (czyli w obozie przeciwnika był na raz 3 moich generałów).
    I tutaj jest pytanie jaka jest zasada walki:
    czy w kolejności jak weszli, czy w jakieś innej hierarchii?
    Oto jest pytanie

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Kolejność dotarcia do obozu się liczy z tego co się orientuję krotos666.
    Może to nie zabrzmi dobrze i wiem, że to nie ładnie z mojej strony ale miło, że z tym problemem nie jestem sam.
    Mam nadzieje, że może kiedyś jakiemuś "inwestorowi" zdarzy się coś podobnego i używając bardziej przekonywujących niż moje argumentów (wiadomo jakich) sprawi, że takie sytuacje przestaną mieć miejsce

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Tak sie zdarza jak za szybko wypuścisz gienków, kilku moich znajomych miało taki sam przypadek, ja zawsze wypuszczam z 2-3s opóźnieniem

gac604
    to nie ma nic do rzeczy jeśli wejdą do obozu w prawidłowej kolejności. Miałem też dziwny przypadek w zdradzonym krawcu poradnik poznańczyka major 270 blok na G4 E. blok F. blok 16. przywódca 1fala250WŁ 2 fala 188Ł i 3 fala112R 25O 133Pu wszystko było puszczone w odpowiedniej kolejności i czekam weteran padł, generał padł i zdziwiłem się ze major również poległ. Po sprawdzeniu raportów okazało się że weteran ubił już nie pamiętam liczby kilkudziesięciu oprychów lecz gdy po nim atakował generał to tak jakby nie było 1 fali ataku . Myślałem że może nie po kolej weszli do obozu ale nie raporty były po kolei weteran ,generał i major.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów