Zobacz wyniki ankiety: Chcę zmiany/poprawy opcji bezpieczeństwa w zakresie:

Głosujących
29. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Opcji na stronie głównej w stylu "pozostań zalogowany"

20 68.97%
  • Aby podczas logowania za pomocą Facebook'a nie następowało otwieranie nowego okna/zakładki

6 20.69%
  • Nie potrzebuję zmian

9 31.03%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Propozycja zmian dotycząca logowania do strony/gry i opcje bezpieczeństwa

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra

Propozycja zmian dotycząca logowania do strony/gry i opcje bezpieczeństwa

1. Opcji na stronie głównej w stylu "pozostań zalogowany" która domyślnie ze względów bezpieczeństwa może być odznaczona.
    2. Aby podczas logowania za pomocą Facebook'a nie następowało otwieranie nowego okna/zakładki a jedynie przeładowanie obecnej strony.

Pomysły zostały przeze mnie zgłoszone do supportu za pomocą formularza ale zostałem odesłany na forum. Zatem dopisuję i wyjaśniam.
    Jestem zaawansowanym użytkownikiem komputera i staram się dbać o swoje bezpieczeństwo. Nie loguję się z obcych komputerów do gry bo nie jest mi to potrzebne a do samej gry wchodzą bardzo często. Za każdym razem kiedy przerwa w graniu jest większa niż 2h muszę ponownie się logować a logowanie wygląda tak:
    * odświeżam stronę
    * pojawia się opcja zaloguj więc klikam "zaloguj za pomocą FB"
    * następuje otwarcie nowej zakładki z zalogowaniem, więc ją zamykam bo mam już obecną otwartą
    * po raz kolejny odświeżam przypiętą zakładkę i dopiero wchodzę do gry.

Przypominam iż wykonuję taką czynność parę razy dziennie i czasami ze zmianą komputera, bo albo gram na stacjonarnym w domu albo na laptopie poza domem.
    Ja osobiście nie potrzebuję aby BB uszczęśliwiało mnie na siłę swoimi pomysłami dotyczącymi bezpieczeństwa gdyż sam o nie dbam, a przy takim rozwiązaniu brak przycisku "pozostań zalogowany" lub jego odpowiednika jest totalnym brakiem wyobraźni.
    Osobiście mi się wydaje iż powodem wprowadzenia takiego rozwiązania bardziej było odciążenie serwera, niż względy bezpieczeństwa ale mogę się mylić.
    Sam znam osoby które pozostawiają grę w zakładce i są online parę godzin, sam też tak czasami robię. Ale rozwiązaniem tego było by zwykłe przekierowanie użytkownika na stronę główną a nie całkowite wylogowanie.

Zatem drodzy użytkownicy, proszę o poparcie moich propozycji dotyczących zmian.
    Proszę o udział w sondzie.
    Ostatnio edytowane przez SirAdamsPL ; 25.01.2014 o 01:50

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zmień system logowania z Fbl na Uplay to będziesz mieć mniej klikania.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Przedtem zmieniałem system logowania z Uplay na FB, ale jak to zrobić w odwrotną stronę? Przyznam że naprawdę mnie irytuje obecny system logowania.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Jak zwykle, dużo osób chciało by zmian ale nikomu się nie chce nawet kliknąć i czekają aż ktoś to zrobi za nich.
    Tak samo jak z wydarzeniami, po co marnować surowce, lepiej poczekać aż zrobią to inni a ja i tak coś tam dostanę :>

Uprawnienia umieszczania postów