Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 119

Wątek: Wisząca drugi dzień dawno zakończona przygoda z zaproszenia

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez jaco_j Zobacz posta
    Też mam ten problem przygoda jest wejść mogę, ale wysłać wojsko nie wraca za moment i co dziwne nie ma mnie w przygodzie i strzelić mogę w przygodę.
    Przywrócić starą pocztę !!!!! bo kwestia czasu aż wszyscy będą mieć ten problem
    Niektórzy maja ten problem od 4 lub 5 dni, więc nie sądzę, by nagle teraz w BB zaczęli myśleć nad przywróceniem starej poczty, do której byłby to już kolejny powrót.
    Sądzę, ze raczej będą starali się naprawić na bazie istniejącej już 'nowej' poczty.
    Być może nawet nie będzie to w najbliższy wtorek i trzeba się uzbroić w cierpliwość.
    Inna kwestia, że gdy problem pojawił się na samym początku u kilku graczy, to mam wrażenie, że został zbagatelizowany.

A prawda taka, że to chyba jeden z bardziej upierdliwych bug'ów, bo nawet brak możliwości przenoszenia budynków nie był taki frustrujący (nie licząc graczy, którym zablokowało wyspę z tego powodu).

Btw. problem u mnie postępuje (albo to kolejni użytkownicy dołączają), wysłałem 2 zaproszenia do przygody do innych graczy i żaden z nich go nie dostał (problem z dzisiaj).
    W efekcie mam zablokowany slot na zaproszenia a samemu jak zapraszam to najwyraźniej blokuję innych, więc wypada mi tylko robić przygody jednoosobowe.

Marcja, też tak masz?

Osadnik Awatar Marcja
    Serwer
    Złota Góra
    Erden, ja akurat mogę zapraszać innych bez problemów. Zdaje się, że jest jeszcze całkiem niezależny bug znikających zaproszeń. Parę osób opisało go tutaj (między innymi dotknęło to też kilku osób ode mnie z gildii, które musiały ukończyć przygody typu sprytny mały krawiec w zmniejszonym składzie osobowym):
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...y-mega-problem

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    i mam ja problem z przygoda
    przyjąłem zapke i nie moge wysłac gienka

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Kriss80 Zobacz posta
    Winą jest system poczty, który się zawiesza i muli.
    Raportów też na bieżąco nie usuwa tylko dopiero po relogu.

Po co zmieniać coś co jest dobre ?????
    Aż tak BB potrzebna była graczom nowa poczta ???
    Co w starej nie działało ???

Dla smaku dorzucę, że na niemieckich serwerach [znam je dosyć dobrze] nie ma nowej poczty.
    Tyle, ze na pocieszenie dodam, że ich serwery chodzą beznadziejnie , ale to beznadziejnie słabo i wolno.

Ale my raczej deliberujemy o poczcie ? Czyżn't?

Osadnik Awatar Marcja
    Serwer
    Złota Góra
    Vitec1972 witamy w klubie już wiesz, co Cię czeka dalej: koniec z przygodami z zaproszenia ;p

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Na prawdę tego nie rozumiem...
    1. Wprowadzamy zmianę (poczta czy cokolwiek inn ego).
    2. Wychodzi błąd.
    3. Przywracamy grę do wersji poprzedniej - bez błędu.
    4. Na serwerze testowym szukamy rozwiązania problemu.

Tak działa 99% firm czy projektów...
    4 dzień z wiszącym CR-em... szlag trafia....

Osadnik Awatar Kriss80
    Serwer
    Złota Góra
    Dokładnie tak działa 99% firm ale BB się w tych % nie łapią ;-)
    Kolejny dzień sobie premium leci, dobrze że jeszcze podstawowy slot działa bo tak to by człowiek tylko chyba się logował kopalnie odbudować

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Wszystko wskazuje na to, że źródło problemu zostało odnalezione. Programiści pracują już nad skryptem, którego celem jest odblokowanie zablokowanych slotów. Prace nad systemowym rozwiązaniem tego utrudnienia również trwają (kod gry).

Jakiś czas temu cotygodniowe konserwacje na polskiej wersji gry zostały przeniesione na wtorek. Również mam nadzieję, że wkrótce pojawi się więcej informacji na temat zablokowanych slotów. Gdy dowiem się czegoś nowego, od razu dam znać.

Na chwilę obecną mogę jedynie poprosić o jeszcze trochę cierpliwości.

Osadnik Awatar Kriss80
    Serwer
    Złota Góra
    Ok dzięki w ogóle za odpowiedź ;-) A co nam pozostaje jak nie czekanie
    I tak całe życie od PRL-u aż i po 21 wiek czekać i czekać :P

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    ech xaar nie dajecie nam powodów do dumy z tego projektu

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów