Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Biały ekran

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Akiliana: wersja flash playera sprawdzana jest w 2 momentach
    -na stronie głównej po wciśnięciu graj (brak odpowiedniej wersji powinien być sygnalizowany wyskakującym powiadomoieniem że brak wtyczki)
    -po wczytaniu strony z grą (wówczas strona jest biała a na górze wyświetla się informacja o braku flasha)
    Jeśli gra była już załadowana to nie powinno być takich problemów ale zapytam czy coś na ten temat wiadomo

krotos666: aktualizacja javy nie powinna mieć wpływu na grę, przeglądarki wykorzystują własne silniki javascriptu

DrwalNAdDrwale: nie u każdego pożera tyle ramu, u mnie na chwilę obecną jest 435MB zajęte

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Wszystko wskazuje na to, że problemem jest cache nie po stronie przeglądarki, a po stronie proxy.

Bardzo uproszczony schemat działania serwera proxy:
    1. Ktoś odwiedza stronę XYZ
    2. Serwer proxy zapisuje daną stronę "u siebie"
    3. Gdy inna osoba "podpięta" pod ten sam internet odwiedza stronę XYZ, wyświetla się zawartość przechowywana po stronie serwera proxy, a nie serwera danej strony

Kilka plików zostało zaktualizowanych podczas wczorajszej dodatkowej konserwacji, być może nie wszystkie serwery proxy zaktualizowały dane.

Tak czy inaczej: informację o utrudnieniu przekazałem dalej, postaram dowiedzieć się czegoś więcej. Gdy tylko otrzymam odpowiedź zwrotną od techników, dam znać.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Co do białej strony to w przypadku Chrome (przynajmniej pod windą) należy wejść w ustawienia "chrome://plugins" i wyłączyć wbudowany flash "Typ: PPAPI (poza procesem), natomiast zewnętrzny flash ma być włączony "Typ: NPAPI"

Natomiast co do wiecznego wczytywania mapy, miałem taki przypadek na IE gdy zmieniłem procesor z Phenom x4 na na FX 8320, gra nie ruszała i nic nie pomogło poza użyciem innej przeglądarki (widocznie flash wykłada się przy rożnych konfiguracjach sprzętu, albo gra coś jest z kodem gry),
    Ostatnio edytowane przez orka7 ; 22.01.2014 o 13:01

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A co jeśli komuś pasek się wczytuje do końca i stoi? Od konserwacji nie mogłam się zalogować, czyszczenie przeglądarki nie pomogło. Zmiana też nie. Dopiero uruchomienie w trynie prywatnym zadziałało, ale i tak wczorajsze logowanie przepadło a miałam dostać kryształy

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Pisałem o 9 rano z minutami o tym, że nie mogę się zalogować bo pasek ładuje i się zatrzymuje.
    O godzinie 15 jakieś 30 minut postanowiłem ponownie się zalogować i tym razem się udało, przynajmniej na kompie w pracy
    zobaczę czy uda mi się zalogować w domu.

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez BB_xaar Zobacz posta
    Wszystko wskazuje na to, że problemem jest cache nie po stronie przeglądarki, a po stronie proxy.
    #sum jest indywidualny, i tak za każdym razem jest pobierana całość bezpośrednio z serwera.

Osadnik Awatar Gacek666
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Do czyszczenia polecam:
    CCleaner, Comodo System-Cleaner (w opcjach czyszczenia trzeba uważać, bo przywróci foxa do stanu początkowego) i AdwCleaner (też trzeba uważać bo usówa takie programy jak "YTD Video Downloader"- jeśli sie nie odchaczy)-święta trójca czyszczenia ciastek, rejestru i dzikich przeglądarek.
    A do zwalczania wszelkiego rodzaju robactwa polecam niezależnego Eset online Cleaner'a (esetsmartinstaller)
    Niektórzy tak bar­dzo kochają narze­kać, że wy­padałoby ich wi­tać słowa­mi: dzień dob­ry, co u ciebie złego

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    DrwalNadDrwale, wszystko zależy od tego, jak jest skonfigurowany serwer proxy. Powiedzmy, że po stronie proxy ustawiono "świeżość" treści na jedną godzinę.

Oznacza to, że jeśli strona zostanie wywołana po raz pierwszy, jej treść zostanie zapisana po stronie serwera proxy, po czym wyświetlona użytkownikowi. Jeśli użytkownik wywoła tę samą stronę ponownie (nawet jeśli wyczyści cache po stronie swojej przeglądarki), załadowane dane będą pochodziły nie ze strony, a z serwera proxy. W przypadku "świeżości" ustawionej na 1 godzinę, dopiero po tym czasie nastąpi ponowne pobranie treści i zaktualizowanie danych po stronie serwera proxy.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4

Uprawnienia umieszczania postów